Näin löydät sinulle sopivan yövoiteen

Näin löydät sinulle sopivan yövoiteen

Kauneusunet eivät ole myytti – iho todella uudistuu ja kaunistuu öisin. Tehosta levon kaunistavaa vaikutusta ja valitse yövoiteesi harkiten. Näin löydät juuri sinun ihollesi sopivan tuotteen.

Yövoide – miksi sitä kannattaa käyttää?

Samaan aikaan kun sinä nukut, myös ihosi lepää, palautuu ja uusiutuu: punoitus ja turvotus tasoittuvat, tummat silmänaluset kirkastuvat ja ihon pikku vauriot korjaantuvat.

Ihonhoidossa kannattaakin noudattaa ihon vuorokausirytmiä: suojaa päivällä, hoitoa yöllä.

Yöllä kosmetiikan tehoaineet myös imeytyvät parhaiten ja hoitavat tehokkaimmin.

Miten valitsen iholleni sopivan yövoiteen?

  • Kiinnitä huomio kahteen asiaan: voiteen koostumuksen ja sen hoito-ominaisuuksiin.
  • Valitse koostumus ihotyyppisi mukaan. Nyrkkisääntö on, että kuivaihoiselle sopii täyteläinen voide ja rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle kevyt emulsio tai geeli. Normaalille iholle valitaan jotakin niiden väliltä. Tosin joskus kevytkin tuote voi sopia kuivalle iholle ja öljyinen rasvaiselle. Kannattaa siis pyytää apua valintaan Yliopiston Apteekin henkilökunnalta.
  • Tunnista ihosi pulmat ja etsi niitä hoitavia vaikuttaja-aineita. Etsi voiteista vaihtoehtoja, jotka hoitavat juuri oikeita asioita. Kirkasihoinen ei tarvitse lisää heleyttä eikä paksunahkainen vahvistusta.

Paras yövoide kirjavalle, samealle, couperoottiselle tai maksaläiskäiselle iholle?

Valitse kirkastava ja heleyttävä, C-vitamiinipitoinen yövoide.

Paras yövoide, kun haluan anti-age-tehoja?

Valitse peptidejä sisältävä yövoide. Peptidit voivat auttaa ihoa vahvistumaan, kiinteytymään tai kirkastumaan.

Samoin tekee anti-age-aineiden kuningatar retinoli, joka myös tasapainottaa talineritystä ja tehostaa ihon uusiutumista sekä korjaa arpia ja maksaläiskiä.

Huomaa kuitenkin, että retinoli on melko tujua ja saattaa siksi ärsyttää herkästi reagoivaa ihoa. Aloita sen käyttö vähitellen tai kokeile sen miedompia johdannaisia.

Paras yövoide ärtyneelle iholle?

Valitse yövoide, joka sisältää rauhoittavia ainesosia, kuten aloe veraa, tulehduksia hoitavaa D-vitamiinia, ihoärsytyksiä korjaava E-vitamiinia, kauraa tai ihoa pehmentävää pantoteenihappoa.

Paras yövoide kuivalle iholle?

Valitse yövoide, joka sisältää hyaluronihappoa, nimittäin sillä on ylivoimainen kyky sitoa kosteutta. Kuivuuteen tepsii myös muun muassa omega-6-rasvahappo.

Näin valitset yövoiteen

Miten yövoidetta käytetään? 

Levitä yövoide puhdistetuille kasvoille ja kaulalle, halutessasi myös dekolteelle joka ilta.

Tarvitsenko yöllä yövoiteen lisäksi muita hoitotuotteita?

  • Silmänympärysvoidetta on hyvä käyttää joka ilta. Herkkä ja ohut iho silmien ympärillä kaipaa lepoa ja hoitoa palautuakseen päivän rasituksista.
  • Levitä yövoiteen alle seerumi, niin saat lisätehoja ihon yöhoitoon.
  • Ihon uusiutumista voi tehostaa silloin tällöin käytettävällä yökuorinnalla.
  • Voit hemmotella ihoa myös yönaamiolla.

6 x hyvä yövoide

Medik8 Night Ritual Vitamin A -yövoide kirkastaa, uudistaa ja ehkäisee ikääntymisen merkkien ilmaantumista iholle. Vaikuttavina aineina retinoli, E-vitamiini ja hyaluronihappo.

Vichy Aqualia Thermal Night Spa on geelimäinen yövoide, joka sopii myös kosteuttavaksi naamioksi. Vaikuttavina aineina muun muassa hyaluronihappo ja Vichyn lähdevesi.

Louis Widmer Rich Night Cream on täyteläinen anti-age-yövoide. Vaikuttavina aineina esimerkiksi biostimuliinit, keramidit ja peptidit. Saatavana sekä tuoksuva että hajusteeton vaihtoehto.

Lierac Supra Radiance -yövoide heleyttää, kirkastaa ja napakoittaa ihoa. Sisältää valkohurtanminttua ja hyalu-3-tiivistettä.

Aco Pure Glow Rebalancing  Night Balm sopii aikuisen, epäpuhtaan ihon hoitoon. Se silottaa, tasapainottaa ja ehkäisee kiiltelyä. Vaikuttavina aineina sarkosiini, hyaluronihappo ja kuoriva entsyymi.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Overnight on rauhoittava ja punoitusta ehkäisevä voide herkälle ja herkistyneelle iholle. Vaikuttaja-aineina La Roche-Posayn lähdevesi, E-vitamiini ja karnosiini.

 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Levo.


Lue lisää

Näin hoidat ihoasi yöllä

Näin hoidat ihoasi yöllä

Tiesitkö, että yö on tehokkainta ihonhoitoaikaa? Kun sinä nukut, ihosi palautuu ja hoitavat aineet vaikuttavat tehokkaimmin. Lue vinkit tehokkaaseen ihonhoitoon yöllä!

Lue lisää
8 syytä, miksi sinunkin kannattaa käyttää seerumia

8 syytä, miksi sinunkin kannattaa käyttää seerumia

Seerumi on ihonhoitotuotteiden kuningatar! Se imeytyy syvälle ihoon, hoitaa tehokkaasti ja antaa tuloksia nopeasti. Tiesitkö, että seerumilla voit myös buustata kasvonaamion tehoa ja tuunata lempimeikkivoiteestasi hoitavan? Lue, miksi farmaseuttimme suosittelee seerumia meille kaikille.

Lue lisää
Näin löydät sinulle sopivat anti-age-tuotteet

Näin löydät sinulle sopivat anti-age-tuotteet

Ryppyjä, juonteita ja pigmenttimuutoksia? Kun valitset oikeat tuotteet, ihosi säilyy napakkana, kosteutettuna ja kauniin sävyisenä.

Lue lisää

Teemat