Asiakaspalvelu lääkäreille ja viranomaisille

Viranomais- ja lääkärilinja | Yliopiston Apteekki

Valtakunnallinen lääkäri- ja viranomaislinja

Asiakkaidemme ohella puhelinpalveluamme käyttävät lääkärit, muut terveydenhuollon ammattilaiset sekä viranomaiset. Valtakunnallinen lääkärilinjamme neuvoo lääkäreitä kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Lääkärilinja palvelee numerossa 0300 20202 joka päivä klo 8–22. 

Yliopiston Apteekin lääkäri- ja viranomaislinja palvelee kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Asiantuntijoidemme käytössä on useita tietokantoja, jos vastausta ei löydy käytössä olevista tietolähteistä. Huomiothan, että apteekkikohtaiset puhelinnumeromme on tarkoitettu ainoastaan lääkäreille puhelinreseptien jättämistä varten.

Lääkärit voivat konsultoida meitä myös muun muassa erityisluvallisiin valmisteisiin tai käsityönä valmistettaviin lääkkeisiin liittyen, jos potilaalle sopivaa lääkettä ei löydy koko Suomesta. Neuvomme myös luontaistuotteisiin ja muihin itsehoitotuotteisiin liittyvissä kysymyksissä ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat kysyä meiltä lääkkeiden saatavuuskatkoksista. 

Autamme puhelinpalvelussa myös viranomaisia, kuten tullivirkailijoita ja poliiseja työssään. Asiantuntijamme auttavat esimerkiksi tunnistamaan erilaisia tabletteja tai neuvomme reseptiasioissa. Jos esimerkiksi tullissa löytyy epämääräinen lääkepussi, farmaseuttimme opastavat lääkkeen tunnistamisessa.