Lääkevalmistus

Lääkevalmistus on yksi Yliopiston Apteekin yhteiskunnallisista erityistehtävistä. Käsityönä toteutettavalla ex tempore -lääkevalmistuksella varmistetaan lääkkeiden saatavuus tilanteissa, joissa potilaalle sopivaa lääkettä ei löydy muiden apteekkien lääkevalikoimasta. Asiakkaitamme ovat muut apteekit, eläinlääkäriasemat sekä yksityinen että julkinen terveydenhuolto.

Lääkevalmistuslaboratoriossamme työskentelee noin 50 henkilöä, jotka ovat erikoistuneet valmistamaan lääkkeitä käsin. Teemme jokaisen lääkkeen alusta loppuun käsityönä ja jokainen lääke on käyttäjälleen yksilöllisesti valmistettu. 

Aina lääkärin määräämää lääkettä ei löydy valmiina hyllystä tai lääkkeestä ei ole myyntiluvallista lääkevalmistetta olemassa. Joskus apteekissa myytävien valmisteiden pitoisuudet ovat pienelle potilaalle taikka eläimelle liian suuria. Tällöin me käymme töihin.

Valmistamme räätälöidysti lääkkeet lääkevalmistusosastollamme Helsingin Pitäjänmäessä ja toimitamme ne apteekkeihin valtakunnallisesti. Suurin osa Suomen yli 800 apteekista tilaa yksilölliset lääkevalmisteet Yliopiston Apteekista. 

Olemme lääkealan käsityöläisiä ja työmme vaatii lääkealan erityisosaamista. Noudatamme lääkevalmistuksen hyviä toimintatapoja (GMP, Good Manufacturing Practise). GMP-sertifioitu analyyttinen laboratoriomme tukee valmistusta tuotekehityksessä ja laadunvalvonnassa.

Valmistamme suurimenekkisiä, varastoon valmistettavia lääkkeitä noin puoli miljoonaa pakkausta vuodessa. Yksittäisiä, tilausta vastaan tehtäviä lääkkeitä teemme noin 15 000 tilausta vuodessa. Käsittelemme kaikki lääkemääräykset samalla kiireellisyydellä ja laatuvaatimuksella.

Miksi Yliopiston Apteekin lääkevalmistus?

  • Huolehdimme, ettei kukaan jää ilman tarvitsemiaan lääkkeitä.
  • Harvinaiset lääkkeet valmistetaan lääkäreiden lääkemääräyksen mukaan
  • Asiantuntijamme ovat erikoistuneet valmistamaan lääkkeitä käsityönä
  • Olemme useiden harvinaisten lääkkeiden ainoa valmistaja Suomessa ja osa maamme huoltovarmuutta

Lääkevalmistuspalvelumme hyödyt

  • Valmistamme harvinaisia lääkkeitä, joita ei muutoin Suomesta olisi saatavilla.
  • Tällaisia lääkkeitä ovat esimerkiksi astmadiagnostiikkaan tarvittava metakoliini ja keskosille käytettävä glukoosioraaligeeli.
  • Valmistamme myös eläinten silmätippoja, virtsakivi-, tulehdus- ja ripulilääkkeitä.
  • Meillä on lääkevalmistukseen tarvittavaa erityisosaamista, joka on monista apteekeista jo hävinnyt.
  • Lääkkeet valmistetaan ja toimitetaan asiakkaalle 5 arkipäivän kuluessa. Hätätilanteissa toimitus onnistuu myös nopeammin.

 

Kiinnostuitko lääkevalmistuspalvelustamme?

Tee kanssamme sopimusvalmistussopimus, jonka jälkeen valmistamamme lääkevalmisteet ovat tilattavissa yritysverkkokaupastamme ympäri vuorokauden.