Annosjakelu palvelusetelillä

Annosjakelun voi maksaa palvelusetelillä monessa kunnassa.

Palveluseteli koneellisen annosjakelun maksuvälineenä

Useat hyvinvointialueet ovat hyväksyneet Yliopiston Apteekin palvelusetelituottajaksi, mikä mahdollistaa palvelusetelin koneellisen annosjakelupalvelun maksuvälineenä. Annosjakelu palvelee erityisesti niitä asiakkaita, joilla on säännöllisessä käytössä useampia lääkkeitä.

Tarkistamme aina lääkityksesi mahdolliset päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset, kun aloitat annosjakelupalvelun. Lääkkeesi toimitetaan sinulle kahden viikon jaksoissa, valmiiksi annosteltuina käteviin annosjakelupusseihin.

Lue lisää annosjakelupalvelustamme

Näin saat Yliopiston Apteekin koneellisen annosjakelun käyttöösi palvelusetelillä

Kun sinulle on myönnetty annosjakelun palveluseteli, ilmoita hoitajalle, että haluat valita annosjakelun palveluntuottajaksi Yliopiston Apteekin.

Hoitaja täyttää kanssasi e-reseptisuostumuksen sekä sopimuksen tiliasiakkuudesta ja palauttaa ne Yliopiston Apteekin annosjakeluyksikköön.

Yliopiston Apteekki on yhteydessä hoitoyksikköösi, minkä jälkeen koneellinen annosjakelu voidaan aloittaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Usein kysyttyä palvelusetelistä ja annosjakelusta

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on hyvinvointialueen myöntämä maksusitoumus, jolla hyvinvointialue sitoutuu maksamaan setelissä ilmoitetun summan. Palveluseteliä voi käyttää hyvinvointialueen hyväksymien terveydenhuollon yritysten palveluihin. 

Lisätietoa palvelusetelistä ja sen käytöstä löydät osoitteesta palse.fi

 

Miten saan palvelusetelin?

Palvelusetelin saaminen edellyttää, että sosiaali- ja terveysalan ammattilainen on arvioinut palveluntarpeesi. Ole yhteydessä oman hyvinvointialueesi terveydenhuoltoon tai hoitoyksikkösi hoitajaan.

Missä kunnissa voin maksaa Yliopiston Apteekin annosjakelun palvelusetelillä?

Palveluseteli toimii Yliopiston Apteekin koneellisen annosjakelun maksuvälineenä Salossa, Turussa, Kaarinassa, Kemissä, Keminmaalla, Torniossa ja Oulussa.

Listaus päivitetty 06/2023

Mitä tarkoittaa koneellinen annosjakelu?

Koneellinen annosjakelu tarkoittaa, että päivittäiset lääkeannokset jaetaan koneen avulla valmiisiin annospusseihin, ja pussirullat toimitetaan hoitoyksikköön. Pussirullassa voi olla esimerkiksi omat annospussit niin aamu-, päivä-, kuin ilta-annoksille.

 

Mitkä lääkkeet soveltuvat annosjakeluun?

Annosjakeluun soveltuvat useimmat tabletti- tai kapselimuotoiset lääkkeet. Koneellisessa annosjakelussa noudatetaan lääkevaihtoa, minkä vuoksi lääkkeen kauppanimi saattaa olla eri kuin mitä lääkäri on määrännyt, mutta lääkeaine pysyy samana.

Lue lisää annosjakeluun soveltuvista valmisteista

Mitkä lääkkeet eivät sovellu annosjakeluun?

Annosjakeluun eivät sovi esimerkiksi nestemäiset valmisteet tai syöpälääkkeet. Katso tarkempi lista valmisteista, jotka eivät sovi koneelliseen annosjakeluun.

 

Onko palvelusetelissä omavastuuta?

Koneellisen annosjakelun palvelusetelissä ei ole omavastuuta. Palveluseteli on kiinteähintainen ja kattaa annosjakelupalvelun kokonaan. Asiakkaan maksettavaksi jää vain lääkkeet.