Annosjakelu

Yliopiston Apteekki tarjoaa terveydenhuollon asiakkaille laadukasta annosjakelupalvelua, joka parantaa lääkejakelun tehokkuutta ja turvallisuutta erityisesti kotihoidon, palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoivan piirissä. Palvelu vapauttaa aikaa varsinaiseen hoitotyöhön ja helpottaa lääkkeiden käytön seurantaa.

Annosjakelupalvelumme vahvuus on tuotannon ja asiakaspalvelun hoitaminen yhdessä ja samassa yksikössä. Asiakkaalle tämä tarkoittaa, että palveluprosessi on mahdollisimman tehokas, turvallinen ja sujuva. Yhteiskunnallisena yrityksenä tuloutamme koko tuottomme suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen hyväksi.

Annosjakelupalvelu sopii parhaiten henkilöille, joilla on säännöllisessä käytössä useita lääkkeitä. Palvelua aloitettaessa tarkistamme aina lääkityksen mahdolliset päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset, mikä edistää lääkityksen onnistumista. Toimitamme lääkkeet annosjaeltuina kahden viikon jaksoissa annosjakelupusseissa. Toimituksiin on mahdollista helposti liittää myös muita lääkkeitä ja apteekkituotteita, kuten perusvoiteita, haavanhoitotarvikkeita ja ravintovalmisteita. 

Ota yhteyttä!

Pia Haapanen
myyntipäällikkö
09 5420 4580
[email protected] 

Anna-Mari Valkohaapa-Miettinen
proviisori, asiakasvastaava
09 5420 4482
[email protected]

Annosjakelun asiakaspalvelu: annosjakelu (at) ya (.) fi | 09 5420 4496

Ohje lääkärille: annosjakeluun soveltuvat lääkkeet

Annosjakelua aloitettaessa lääkäri toimittaa Yliopiston Apteekille yksikön kaikkien potilaiden lääkityslistat. Mikäli lääkityksissä tapahtuu muutoksia, lääkäri huolehtii muutostietojen päivittämisestä. 

Koneelliseen annosjakeluun soveltuvat useimmat tabletti- tai kapselimuotoiset lääkkeet. Annosjakelussa noudatetaan lääkevaihtoa, eikä sitä voi kieltää. Tablettien ulkonäkö ja lääkkeiden kauppanimet saattavat vaihdella, mutta lääkeaine pysyy kuitenkin samana.

Tutustu tästä annosjakelun lääkekuvapankkiin >

Lääketabletin puolittaminen annosjakelussa onnistuu, jos tabletissa on jakouurre. Ensisijaisesti toimitetaan aina kokonainen miedompi tabletti (esim. ½ x 40 mg = 1 x 20 mg).

Kysy lisää annosjakeluun soveltuvista lääkkeistä tai ilmoita lääkitysmuutoksista puh. 09 5420 4496

Annosjakeluun soveltumattomat lääkkeet

 1. Nestemäiset valmisteet
 2. Peroraaliset (esim. yskänlääkkeet, laktuloosivalmisteet)
 3. Parenteraaliset (esim. insuliini)
 4. Paikallisesti käytettävät (esim. silmätipat)
 5. Sisäänhengitettävät lääkkeet
 6. Jauheet
 7. Laastarit 
 8. Lääkevoiteet 
 9. Hormonivalmisteet (esim. hormonikorvaushoito, raskauden ehkäisy, vahvat kortikoidit)
 10. Syöpälääkkeet (Poikkeuksena antiestrogeenit (tamoksifeeni), entsyymi-inhibitorit (anastrotsoli, letrotsoli) ja antiandrogeenit (bikalutamidi), jotka ovat annosjaeltavissa.
 11. Mikrobilääkkeet (esim. antibiootit, sieni- ja viruslääkkeet)
 12. Jotkin tabletit eivät sovellu koneelliseen annosjakeluun haurauden tai valoherkkyyden vuoksi, esim. suussa sulavat tabletit