Miksi sinunkin kannattaa käyttää kasvovettä

Miksi sinunkin kannattaa käyttää kasvovettä

Jos iho tuntuu kuivalta, ryppyiseltä ja kiristävältä, niin kasvovesi pelastaa. Kasvovesi on tärkeä osa päivittäistä ihonhoitoa. Se viimeistelee puhdistuksen, kosteuttaa sekä tehostaa muiden hoitotuotteiden imeytymistä. Lue, miten kasvovesi voi parantaa ihosi kuntoa ja miten valitset sinulle sopivan kasvoveden.

Kasvovesi – mitä hyötyä siitä on?

Pelkällä kasvojenpuhdistusaineella ja vedellä tehty puhdistus on iholle rasitus. Se johtuu siitä, että iho on vähän hapan, ja suurin osa ihon puhdistusaineista sekä vesijohtovesi taas emäksisiä. Ihon pH nousee siis puhdistaessa liian korkeaksi ja ihoa suojaava happovaippa rasittuu.  

Emäksisenä iho kuivuu, ärtyy ja rypistyy tavallista herkemmin. Putipuhdas iho voi tuntua nahkealta, kuivalta ja kiristelevältä, eikä siipeensä saanut suojamuuri toimi ihanteellisesti. Ilman kasvovettä ihon pH:n palautumiseen voi kulua useita tunteja. Sen sijaan kasvovesi tasapainottaa pH:n heti.

Lisäksi viimeisetkin meikin ja lian rippeet pyyhkiytyvät kasvovedellä kostutettuun vanulappuun. Kasvovesi myös kosteuttaa ihon pintaa, ja kasvovedellä käsitelty puhdas iho pystyy hyödyntämään seerumien ja voiteiden tehoaineet tehokkaammin. Jos kasvoveteen on lisätty hoitavia aineita, sillä on myös ihon kuntoa parantavia ominaisuuksia.

Miten kasvovettä käytetään oikein?

Käytä kasvovettä aina puhdistuksen tai vesipesun jälkeen. Imeytä kasvovettä vanulapuun ja pyyhi sitten kasvot ja kaula kevyin, kasvojen keskeltä reunoille suuntautuvin vedoin.

Ellei iho jää kosteaksi, kaada kasvovettä kolikon kokoinen läntti kämmenelle ja taputtele kasvovesi suoraan iholle.

Kasvovesisuihkeet ovat sumutin- tai suihkepulloon pakattuja kasvovesiä. Niiden koostumus ei eroa tavallisesta kasvovedestä. Suihkutettavaa kasvovettä voi suihkia ensin vanulappuun ja pyyhkimisen jälkeen suoraan iholle. Lopuksi se painellaan kevyesti taputellen ihoon.

Levitä seerumi tai kasvovoide iholle heti kasvoveden jälkeen.

Miten valitsen ihotyypilleni sopivan kasvoveden?

  • Kuiva- ja herkkäihoisten on syytä suosia alkoholittomia, kosteuttavia ja ihon suojamekanismia vahvistavia vaihtoehtoja.

Kokeile:

Lierac Hydragenist Morning Moisturizing Mist sisältää ihon kosteutuksesta huolehtivaa hyaluronihappoa.

  • Normaali iho hyötyy ihon kuntoa ylläpitävistä tuotteista. 

Kokeile:

YA naturae -kasvovesi käy kaikille ihotyypeille. Mustaherukansiemen ja ruusunmarjaöljyt auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

  • Rasvaisen ja epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kasvovedet sisältävät usein alkoholia, joka desinfioi ja poistaa iholta talia ­– ihohuokosia supistava ominaisuus tekee erityisen hyvää.

Kokeile:

LRP Effaclar Skintonic kasvovesi supistaa huokosia ja estää epäpuhtauksien syntymistä.

Aco Face Refereshing Toner on sekaiholle sopiva, mieto, hajusteeton, kirkastava ja raikastava kasvovesi.

Kasvovesi

Mitä kasvovesi sisältää?

Kasvovesi koostuu muun muassa vedestä tai kasviuutteesta, etanolista ja ihoa puhdistavista sekä hoitavista raaka-aineista.

Suihkutettava lähdevesi – mitä se on?

Kasvovesisuihkeiden lisäksi Yliopiston Apteekin valikoimassa on iholle suihkutettavia lähdevesiä, jotka sisältävät vain puhdasta lähdevettä. Lähdevesisuihkeiden hoitavuus perustuu niiden luontaisesti sisältämiin mineraaleihin, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi rauhoittamaan ja virkistämään ihoa pitkin päivää.

Vanuun, sideharsoon tai kasvoperille suihkittuna lähdevesihauteet hoitavat auringon polttamaa, ärtynyttä tai väsynyttä silmänympärysihoa.

Hoitovesi, misellivesi, puhdistusneste – miten ne eroavat kasvovedestä?

Erittäin hoitavia, usein japanilaisia, kasvovesiä kutsutaan hoitovesiksi (englanniksi hoitovesi on lotion, kasvovesi puolestaan toner). Niitä käytetään tavallisen kasvoveden tapaan.

Emulsiomaisia, hoitavia kasvovesiä (englanniksi essence) kutsutaan hoitonesteiksi. Ne levitetään kasvoille käsin taputellen. Koreasta kotoisin oleva hoitoneste on tavallaan kasvoveden ja seerumin välimuoto, ja sitä käytetään näiden kahden tuotteen välissä.

Puhdistusvesi eli misellivesi on tehty korvaamaan kolme tuotetta: ihon puhdistusaine, silmämeikinpoistoaine ja kasvovesi. Misellivesien sisältämät misellit vetävät epäpuhtauksia puoleensa ja vievät ne vanulapulla pyyhittäessä iholta pois.

 

Asiantuntijana kosmetologi Anni Lappalainen Yliopiston Apteekista.


Lue lisää

Viisi vinkkiä kasvojen puhdistukseen

Viisi vinkkiä kasvojen puhdistukseen

Hyvinvoivan ihon perusta on huolellinen puhdistus aamuin ja illoin. Katso video ja poimi vinkit, mitkä asiat on hyvä muistaa päivittäisessä ihonhoidossa!

Lue lisää
Täydellisen hehkeä iho eteläkorealaisin keinoin – opi K-beauty-ihonhoitorutiini

Täydellisen hehkeä iho eteläkorealaisin keinoin – opi K-beauty-ihonhoitorutiini

Haluaisitko niin ihanan ihon, ettei sitä tarvitsisi edes meikata? K-Beauty eli eteläkorealainen ihonhoitorutiini tekee ihosta uskomattoman upean. Näin sen teet!

Lue lisää
Kuiva, rasvainen vai herkkä iho? – Näin löydät sinulle sopivan ihonpuhdistusaineen

Kuiva, rasvainen vai herkkä iho? – Näin löydät sinulle sopivan ihonpuhdistusaineen

Ihon puhdistaminen aamuin ja illoin on tärkein ihohoitorutiinisi, joten valitse kasvojenpuhdistusaine niin ihotyypin kuin käyttötarkoituksen mukaan. Löydä tästä omasi!

Lue lisää

Teemat