Miksi sinunkin kannattaa käyttää kasvovettä

kasvoveden käyttö

Jos iho tuntuu kuivalta, ryppyiseltä ja kiristävältä, niin kasvovesi pelastaa. Kasvovesi on tärkeä osa päivittäistä ihonhoitoa. Se viimeistelee puhdistuksen, kosteuttaa sekä tehostaa muiden hoitotuotteiden imeytymistä. Lue, miten kasvovesi voi parantaa ihosi kuntoa ja miten valitset sinulle sopivan kasvoveden.

Kasvovesi – mitä hyötyä siitä on?

Pelkällä kasvojenpuhdistusaineella ja vedellä tehty kasvojen puhdistus on iholle rasitus. Se johtuu siitä, että iho on vähän hapan, ja suurin osa ihon puhdistusaineista sekä vesijohtovesi taas emäksisiä. Ihon pH nousee siis puhdistaessa liian korkeaksi ja ihoa suojaava happovaippa rasittuu. Näin tapahtuu, vaikka käyttäisi omalle ihotyypille sopivaa kasvojen puhdistusainetta.

Emäksisenä iho kuivuu, ärtyy ja rypistyy tavallista herkemmin. Putipuhdas iho voi tuntua nahkealta, kuivalta ja kiristelevältä, eikä siipeensä saanut suojamuuri toimi ihanteellisesti. Ilman kasvovettä ihon pH:n palautumiseen voi kulua useita tunteja. Sen sijaan kasvovesi tasapainottaa pH:n heti. Kasvovesi kannattaakin tämän vuoksi ottaa osaksi päivittäisiä ihonhoitorutiineja.

Lisäksi viimeisetkin meikin ja lian rippeet pyyhkiytyvät kasvovedellä kostutettuun vanulappuun. Kasvovesi myös kosteuttaa ihon pintaa, ja kasvovedellä käsitelty puhdas iho pystyy hyödyntämään seerumien ja kasvovoiteiden tehoaineet tehokkaammin. Jos kasvoveteen on lisätty hoitavia aineita, sillä on myös ihon kuntoa parantavia ominaisuuksia.

Miten kasvovettä käytetään oikein?

Käytä kasvovettä aina puhdistuksen tai vesipesun jälkeen aamuin illoin. Imeytä kasvovettä vanulapuun ja pyyhi sitten kasvot ja kaula kevyin, kasvojen keskeltä reunoille suuntautuvin vedoin.

Ellei iho jää kosteaksi, kaada kasvovettä kolikon kokoinen läntti kämmenelle ja taputtele kasvovesi suoraan iholle.

Kasvovesisuihkeet ovat sumutin- tai suihkepulloon pakattuja kasvovesiä. Niiden koostumus ei eroa tavallisesta kasvovedestä. Suihkutettavaa kasvovettä voi suihkia ensin vanulappuun ja pyyhkimisen jälkeen suoraan iholle. Lopuksi se painellaan kevyesti taputellen ihoon.

Levitä seerumi tai kasvovoide iholle heti kasvoveden jälkeen, kun iho on vielä kostea.

 1. LA ROCHE-POSAY EFFACLAR MICRO-EXFOLIANT TONER 200ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. ACO FACE REFRESHING TONER HAJUSTEETON 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE REFRESHING TONER HAJUSTEETON 200 ML
  Tarjoushinta 11,92 € Normaalihinta 14,90 €
 3. ACO spotless Daily Face Toner | Yliopiston Apteekki
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SPOTLESS DAILY FACE TONER HAJUSTEETON 200 ml
  Tarjoushinta 9,00 € Normaalihinta 12,50 €
 4. WHAMISA ORGANIC FLOWERS TONER DEEP RICH 155 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous

Miten valitsen ihotyypilleni sopivan kasvoveden?

Kasvovesi ja kasvojen puhdistustuotteet kannattaa valita oman ihotyypin ja ihon tarpeiden mukaisesti.

Kasvovesi kuivalle ja herkälle iholle

Kuiva- ja herkkäihoisten on syytä suosia alkoholittomia, kosteuttavia ja ihon suojamekanismia vahvistavia kuivan ihon kasvovesiä.

Kokeile:

Kasvovesi normaalille iholle

Normaali iho hyötyy ihon kuntoa ylläpitävistä kasvovesistä

Kokeile:

 • YA naturae virkistävä kasvovesi käy kaikille ihotyypeille. Hyaluronihappo auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja mansikkauute kosteuttaa sekä heleyttää ihoa.

Kasvovesi rasvaiselle iholle

Rasvaisen ja epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kasvovedet sisältävät usein alkoholia, joka desinfioi ja poistaa iholta talia ­– ihohuokosia supistava ominaisuus tekee erityisen hyvää.

Kokeile:

Mitä kasvovesi sisältää?

Kasvovesi koostuu muun muassa vedestä tai kasviuutteesta, etanolista ja ihoa puhdistavista sekä hoitavista raaka-aineista.

Suihkutettava lähdevesi – mitä se on?

Kasvovesisuihkeiden lisäksi Yliopiston Apteekin valikoimassa on iholle suihkutettavia lähdevesiä, jotka sisältävät vain puhdasta lähdevettä. Lähdevesisuihkeiden hoitavuus perustuu niiden luontaisesti sisältämiin mineraaleihin, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi rauhoittamaan ja virkistämään ihoa pitkin päivää.

Vanuun, sideharsoon tai kasvoperille suihkittuna lähdevesihauteet hoitavat auringon polttamaa, ärtynyttä tai väsynyttä silmänympärysihoa.

Hoitovesi, misellivesi, puhdistusneste – miten ne eroavat kasvovedestä?

Erittäin hoitavia, usein japanilaisia, kasvovesiä kutsutaan hoitovesiksi (englanniksi hoitovesi on lotion, kasvovesi puolestaan toner). Hoitovesiä käytetään tavallisen kasvoveden tapaan ennen hoitovoiteen levitystä.

Emulsiomaisia, hoitavia kasvovesiä (englanniksi essence) kutsutaan hoitonesteiksi. Hoitonesteet levitetään kasvoille käsin taputellen. Koreasta kotoisin oleva hoitoneste on tavallaan kasvoveden ja seerumin välimuoto, ja sitä käytetään näiden kahden tuotteen välissä.

Puhdistusvesi eli misellivesi on tehty korvaamaan kolme tuotetta: ihon puhdistusaine, silmämeikinpoistoaine ja kasvovesi. Misellivesi onkin oiva yhdistelmätuote kasvojen puhdistukseen, mikäli haluat säästää rahaa kasvojenhoitotuotteissa tai sinulla on mahdollisuus ottaa matkalle mukaan vain vähän kosmetiikkapurnukoita. Misellivesien sisältämät misellit vetävät epäpuhtauksia puoleensa ja vievät ne vanulapulla pyyhittäessä iholta pois.

Asiantuntijana kosmetologi Anni Lappalainen Yliopiston Apteekista.