Näin valitset ihollesi sopivan kasvonaamion

kasvonaamion käyttäminen on helppo tapa kosteuttaa ihoa

Kosteutusta, puhdistusta, kiinteytystä vai kirkastusta? Kasvonaamio antaa pika-avun ihosi pulmiin. Näin valitset juuri sinulle sopivat kasvonaamiot ja saat kasvonaamioista kaikki tehot irti.

Kun kasvojesi iho kaipaa pikaista apua, kasvonaamio auttaa. Naamioiden ainesosat vaikuttavat tehokkaasti ja nopeasti. Käytä naamiota aina, kun iho kaipaa ihonhoidon perusrutiinien lisäksi vielä ekstrahoivaa. Ota tavaksi käyttää kasvonaamiota vaikkapa kerran viikossa.

Valitse paras kasvonaamio

Mitä ihosi kaipaa juuri nyt?

Artikkelin lukijan etu: Ota 3 kosmetiikkatuotetta, saat edullisimman -50 % etukoodilla: KOSME124

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.4.2024 asti.

Kosteuttava kasvonaamio kiristävälle ja kuivalle iholle

Kenelle se sopii?

Jos sinulla on kuiva iho — ihoa kiristää, se on ohut ja ihohuokoset ovat pienet — käytä kosteuttavia kasvonaamioita säännöllisesti tukeaksesi ihon kosteustasapainoa.

Kosteuttavaa naamiota kannattaa käyttää myös normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle, kun iho tuntuu kuivalta ja kaipaa heleyttä.

Kuinka se toimii?

Kosteuttavat kasvonaamiot sisältävät kosteutta sitovia ainesosia kuten hyaluronihappoa, mineraalipitoista lähdevettä tai merilevää. Niiden ansiosta iho tuntuu kosteutetulta pitkään.

Puhdistava kasvonaamio epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle

Kenelle se sopii?

Puhdistavat kasvonaamiot sopivat erityisesti rasvoittuvalle iholle, joka tuottaa reilusti talia ja jossa on epäpuhtauksia ja laajentuneet ihohuokoset. Puhdistavat naamiot sopivat myös sekä akneen taipuvaiselle että akneiholle.

Vaikka ihosi ei olisi rasvainen, voit käyttää puhdistavaa kasvonaamiota, jos ihoon tulee finnejä tai muita epäpuhtauksia.

Kuinka se toimii?

Puhdistavat kasvonaamiot poistavat iholta rasvaa, tasoittavat talineritystä, vähentävät epäpuhtauksia, supistavat ihohuokosia ja tekevät ihosta tasaisemman ja puhtaamman.

Puhdistavat kasvonaamiot ovat usein saviaamioita, jotka sisältävät ihoa puhdistavaa bentoniitti- ja kaoliniittisavea. Puhdistavat hiilinaamiot ovat myös suosittuja. Puhdistavissa kasvonaamiossa saattaa olla raaka-aineena myös hellästi kuorivaa salisyylihappoa.

Rauhoittava kasvonaamio kutisevalle ja ärtyneelle iholle

Kenelle se sopii?

Herkkä iho kutisee ja ärtyy helposti. Jokaisen iho voi olla välillä herkkä – oli ihotyyppi mikä tahansa. Herkän ihon rauhoittavat kasvonaamiot sopivat kaikille, myös atooppiselle iholle.

Kuinka se toimii?

Herkän ihon kasvonaamiot lievittävät kutinaa ja rauhoittavat ihoa. Tavallisia ainesosia ovat ihoa kosteuttava aloe vera, vahvistavat probiootit sekä punaisuutta rauhoittava ja pintaverisuonia vahvistava rautamyrtti.

Kiinteyttävä kasvonaamio ikääntyvälle iholle

Kenelle se sopii?

Ikääntyneelle iholle tarkoitetut anti-age-kasvonaamiot kiinteyttävät ihoa, lisäävät ihon täyteläisyyttä, silottavat ryppyjä ja kosteuttavat tehokkaasti. Niitä suositellaan noin 30 ikävuodesta ylöspäin ja kaikille ihotyypeille.

Kuinka se toimii?

Kiinteyttävät kasvonaamiot sisältävät ihoa vahvistavia antioksidantteja kuten C-vitamiinia, joka aktivoi ihon kollageenin tuotantoa ja häivyttää ryppyjä.

Kosteuttavat ainesosat, kuten hyaluronihappo sekä E-vitamiini, auttavat ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Anti-age-naamiot voivat sisältää myös kuorivia ainesosia, kuten AHA-hedelmähappoja, jotka uudistavat ihoa.

Kuoriva ja kirkastava kasvonaamio samealle iholle

Kenelle se sopii?

Kun ihosi näyttää samealta tai tuntuu karhealta, tarvitset ihoa heleyttävän kasvonaamion. Hehkua tuovat kuorivat ja kirkastavat kasvonaamiot sopivat yleensä jokaisen iholle.

Kuinka se toimii?

Ihoa kirkastavat kasvonaamiot sisältävät heleyttäviä ainesosia kuten C-vitamiinia tai mustikkaa. Lisäksi ne kuorivat ihoa ja poistavat kuollutta ihosolukkoa, jolloin ihosta tulee kuulas ja tasainen.

Jos naamio sisältää mekaanisesti kuorivia ainesosia, kuten vulkaanista hohkakiveä tai luonnonmineraalimikrokiteitä, vaikutusajan jälkeen naamio hierotaan kasvoille pyörivin liikkein, jolloin iho saa myös kuorinnan.

Kirkastavissa naamioissa voi olla myös ihoa kemiallisesti kuorivia ja kirkastavia happoja kuten AHA-hedelmähappoa.

Kupliva naamio, magneettinen naamio ja yönaamio — oletko kokeillut näitä?

 • Kuplivat naamiot saavat kasvot näyttämään vaahtokylvyltä ja poistavat epäpuhtauksia tehokkaasti. Hauska ohjelmanumero vaikka saunailtaan!
 • Magneettiset naamiot puhdistavat ihoa. Ne sisältävät pieniä, magneettisia rautapartikkeleita, ja naamio poistetaan kasvoilta pakkauksen mukana tulevalla magneetilla.
 • Kangasnaamiot eli sheet maskit ovat yksittäispakattuja, kertakäyttöisiä naamioita, jotka on upotettu hoitonesteeseen. Kangasnaamiot ovat käteviä reissussa tai yökyläillessä!
 • Jauhenaamiot ovat nimensä mukaisesti jauhetta. Jauhe sekoitetaan veteen ja syntynyt massa levitetään kasvoille.
 • Yönaamiot saavat vaikuttaa kasvoilla yön ajan yövoiteen sijaan ja aamulla yönaamion jäljiltä kasvosi suorastaan hehkuvat. Ylimääräinen yönaamio pestään aamulla pois. Jotkut tavalliset naamiot voi myös jättää iholle yöksi. Se lukee pakkauksen ohjeessa.

Näin käytät kasvonaamiota

 1. Puhdista kasvot huolellisesti kasvojenpuhdistusaineella, jotta epäpuhtaudet, saasteet ja meikki eivät estä kasvonaamion imeytymistä ihoon.
 2. Kuori iho säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa. Kasvokuorinnan ansiosta ihonhoitotuotteiden, myös kasvonaamion, aktiiviaineet imeytyvät ihoon tehokkaammin. Ota vaikka tavaksi kuoria ja naamioida iho samana päivänä.
 3. Levitä kasvovesi iholle esimerkiksi vanulapullaKasvovesi tasapainottaa ihoa, ja iho pystyy vastaanottamaan kasvonaamion tehoaineet paremmin.
 4. Levitä kasvonaamio kasvoille. Vältä herkkää silmänympärysihoa, jos pakkauksen ohjeessa niin sanotaan. Jotkut naamiot nimittäin sopivat myös silmänympärysiholle. Jos hoidat ikääntymisen merkkejä anti-age-naamiolla, levitä kasvonaamiota myös kaulaan.
 5. Noudata vaikutusaikaa. Jos annat naamion vaikuttaa pidempään, iho saattaa ärsyyntyä.
 6. Poista naamio pakkauksen ohjeen mukaan esimerkiksi kasvopaperilla, kostealla kasvosienellä tai vedellä huuhtelemalla.
 7. Toista hoito aina, kun koet sen tarpeelliseksi. Käytä naamiota kuitenkin ohjeen mukaan eli enintään niin monta kertaa viikossa kuin ohjeissa neuvotaan.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Heidi Rautio.