Kuiva iho ja kalpeat kasvot? 5 vinkkiä kevätihon virkistämiseen

Naisella on talven jäljiltä samea ja kuiva iho

Talven jälkeen iho on ohut, kalpea ja tavallista kuivempi. Valmista iho aurinkoa varten ja anna sille kosteutta, kuorintaa, hierontaa ja kunnon seerumikuuri. Tervetuloa, kevät!

1. Kuori iho

Talven jäljiltä iho näyttää nuutuneelta ja se tuntuu kaipaavan lisää elinvoimaa sekä heleyttä. Jotta iho elpyisi ja jaksaisi seuraavaksi suojautua auringolta, se tarvitsee kunnon kevätfreesauksen sekä virkistystä kasvokuorinnan muodossa.

Käytä hellää, esimerkiksi entsymaattisesti kuorivaa kasvojen kuorinta-ainetta kerran viikossa. Jos ihosi on erityisen herkkä tai couperoottinen, kuori kerran kuussa. Jos ihosi on taipuvainen näppyläisyyteen, viimeistele kuorinta puhdistavalla naamiolla.

2. Kosteuta naamiolla

Tehokkaasti hoitava kosteusnaamio tekee tähän aikaan vuodesta hyvää joka iholle. Voit käyttää kasvonaamiota nyt vaikka joka päivä, jos iho tuntuu janoavan kosteutta. Naamiot kannattaa ottaa käyttöön aina, kun iho kaipaa ekstrahoivaa!

Voit myös tehdä korealaisittain tuplahoidon: taputtele iholle ensin vesipohjaista seerumia ja asettele kangasnaamio sen päälle.

 1. V10 PLUS VITAMIN-C SERUM 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS VITAMIN-C SERUM 30 ML
  68,00 €
 2. FAVORA RAUHOITTAVA & KOSTEUTTAVA NAAMIO 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FAVORA RAUHOITTAVA & KOSTEUTTAVA NAAMIO 75 ML
  Tarjoushinta 14,93 € Normaalihinta 19,90 €
 3. VICHY MINÉRAL 89 DAILY BOOSTER 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY MINÉRAL 89 DAILY BOOSTER 50 ML
  24,90 €
 4. KOCOSTAR HAPPY MASK KIT LAHJAPAKKAUS
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  KOCOSTAR HAPPY MASK KIT LAHJAPAKKAUS
  14,90 €

3. Hiero kasvoja

Kun puhdistat ihon, näe vähän lisävaivaa ja hemmottele kasvojasi hieronnalla. Levitä kasvovoiteet kevyin ja sulavin liikkein hellävaraisesti painellen, sivellen ja pyöritellen kasvojen keskeltä korvia kohti. Mikäli haluat panostaa kasvojen hemmotteluun, kasvorolleri on mainio apuväline lempiseerumisi levitykseen ja rentouttavaan kasvohierontaan! Kasvorollerin avulla tehty kasvojen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa sekä elvyttää lymfakiertoa. Ihon rullailun ansiosta kasvojen lihakset rentoutuvat.

4. Pidä seerumikuuri

Väsähtänyt iho virkistyy seerumin avulla nopeasti. Yleensä seerumipakkaus kestää noin kuukauden, joka onkin hyvä pituus hoitokuurille. Levitä seerumia puhtaalle iholle ennen kosteusvoidetta ja ainakin yöksi yövoiteen alle.

Seerumia valitessa on tärkeää selvittää, mitä ihosi juuri nyt tarvitsee! Jos hoidettavia ihopulmia on enemmän kuin yksi, käytä eri ongelmiin tepsiviä päivä- ja yöseerumeita.  Seerumeita voi rohkeasti kerrostaa, jos haluaa hoitaa useampia päällekkäisiä hoitotarpeita. Kokeile siis useampaa yhteensopivaa seerumia päällekkäin!

Muista, että pelkkä seerumi ei pidä ihoa kosteutettuna. Muista levittää seerumin päälle kosteusvoide, sillä se lukitsee kosteuden ja ravinteet ihoon.

5. Päivetä iho

Alkukevään kalpeus saa ihon näyttämään nuupahtaneelta. Kun iho on kuorittu ja hoidettu pehmeäksi, ota käyttöön hienovaraisesti päivettävä, kasvojen iholle tarkoitettu itseruskettava tuote, joka antaa iholle terveen ja luonnollisen lämpimän sävyn. Oletko kokeillut esimerkiksi sävyttävää kasvovettä, itseruskettavaa suihketta tai päivettävää seerumia?

Asiantuntijana kosmetologi Carita Levo Yliopiston Apteekista.