Kuiva iho ja kalpeat kasvot? 5 vinkkiä kevätihon virkistämiseen

Kuiva iho ja kalpeat kasvot? 5 vinkkiä kevätihon virkistämiseen

Talven jälkeen iho on ohut, kalpea ja tavallista kuivempi. Valmista iho aurinkoa varten ja anna sille kosteutta, kuorintaa, hierontaa ja kunnon seerumikuuri. Tervetuloa, kevät!

1. Kuori iho

Jotta iho elpyisi ja jaksaisi seuraavaksi suojautua auringolta, se tarvitsee virkistystä.

Käytä hellää, esimerkiksi entsymaattisesti kuorivaa kuorinta-ainetta kerran viikossa. Jos ihosi on erityisen herkkä tai couperoottinen, kuori kerran kuussa. Jos ihosi on taipuvainen näppyläisyyteen, viimeistele kuorinta puhdistavalla naamiolla.

2. Kosteuta naamiolla

Tehokkaasti hoitava kosteusnaamio tekee tähän aikaan vuodesta hyvää joka iholle. Voit käyttää niitä nyt vaikka joka päivä, jos iho tuntuu janoavan kosteutta.

Voit myös tehdä korealaisittain tuplahoidon: taputtele iholle ensin vesipohjaista seerumia ja asettele kangasnaamio sen päälle.

3. Hiero kasvoja

Kun puhdistat ihon, näe vähän lisävaivaa. Levitä kasvovoiteet kevyin ja sulavin liikkein hellävaraisesti painellen, sivellen ja pyöritellen kasvojen keskeltä korvia kohti. Näin verenkierto ja lymfakierto elpyvät ja kasvojen lihakset rentoutuvat.

4. Pidä seerumikuuri

Väsähtänyt iho virkistyy seerumin avulla nopeasti. Yleensä seerumipakkaus kestää noin kuukauden, joka onkin hyvä pituus hoitokuurille. Levitä seerumia puhtaalle iholle ennen kosteusvoidetta ja ainakin yöksi.

Jos hoidettavia ihopulmia on enemmän kuin yksi, käytä eri ongelmiin tepsiviä yö- ja päiväseerumeita tai vaikka useampaa seerumia päällekkäin.

Muista, että pelkkä seerumi ei pidä ihoa kosteutettuna. Tarvitset myös kosteusvoiteen, joka lukitsee kosteuden ja ravinteet ihoon.

5. Päivetä iho

Alkukevään kalpeus saa ihon näyttämään nuupahtaneelta. Kun iho on kuorittu ja hoidettu pehmeäksi, ota käyttöön hienovaraisesti päivettävä, kasvojen iholle tarkoitettu tuote, joka antaa iholle terveen ja luonnollisen lämpimän sävyn. Oletko kokeillut esimerkiksi sävyttävää kasvovettä?

 

Asiantuntijana kosmetologi Nina Madetoja Yliopiston Apteekista.


Lue lisää

Ihon kevätfreesaus

Ihon kevätfreesaus

Kevätauringossa iho näyttää nuutuneelta ja ärtyneeltä. Nyt on aika hoitaa se samettisen heleäksi. Kuiva pakkasilma, sähkölämmitys, lämpötilojen vaihtelu ja viima rasittavat ihon suojamuuria. Koville joutunut iho kaipaa sen vuoksi keväällä erityistä huomiota.

Lue lisää
8 syytä, miksi sinunkin kannattaa käyttää seerumia

8 syytä, miksi sinunkin kannattaa käyttää seerumia

Seerumi on ihonhoitotuotteiden kuningatar! Se imeytyy syvälle ihoon, hoitaa tehokkaasti ja antaa tuloksia nopeasti. Tiesitkö, että seerumilla voit myös buustata kasvonaamion tehoa ja tuunata lempimeikkivoiteestasi hoitavan? Lue, miksi farmaseuttimme suosittelee seerumia meille kaikille.

Lue lisää
Täydellisen hehkeä iho eteläkorealaisin keinoin – opi K-beauty-ihonhoitorutiini

Täydellisen hehkeä iho eteläkorealaisin keinoin – opi K-beauty-ihonhoitorutiini

Haluaisitko niin ihanan ihon, ettei sitä tarvitsisi edes meikata? K-Beauty eli eteläkorealainen ihonhoitorutiini tekee ihosta uskomattoman upean. Näin sen teet!

Lue lisää

Teemat