Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

tuuhea tukka

Onko ohut tukkasi laiha hiirenhäntä? Haluaisitko saada ohuet hiukset paksummiksi? Kun peset ja hoidat ohuita hiuksiasi oikein ja opit muutaman muotoiluniksin, lättänät hiukset näyttävät monin verroin kuohkeammilta. Valitsimme myös 10 parasta tuuheuttavaa täsmätuotetta, joiden avulla saat ohuet hiukset paksummiksi.

1. Valitse oikea shampoo

Vahva ja tuuhea tukka kasvaa terveestä hiuspohjasta, ja terve hiuspohja on puhdas. Jos hiuksesi eivät ole kuivat, voit käyttää lättänöille hiuksillesi tuuheuttavaa shampoota. Kuivalle ja huokoiselle tukalle ne eivät sovi, sillä niiden tuuhennusteho perustuu hiuksen turvottamiseen. Kuivan tukan turvottaminen voi pahentaa kuivuutta ja haurastuttaa hiuksia.

Muotoilu- ja hoitoaineiden jäämät kuluttavat ja latistavat hiuksia, joten aika ajoin on hyvä pestä tukka syväpuhdistavalla shampoolla.

Pesuväli on yksilöllinen. Pese tukka silloin, kun se on likainen, ja käytä syväpuhdistavaa shampoota silloin, kun tuntuu, ettei tavallinen shampoo saa hiuksia puhtaiksi.

Kokeile:

2. Älä ylihoida

Haluaisitko saada ohuet hiukset paksummiksi keinolla millä hyvänsä? Tässä suhteessa hiusten ylenpalttinen hoitaminen ei auta asiaa, vaan ylihoitamisella saatat lättänöiden hiusten kanssa joutua ojasta allikkoon. Pidä sen sijaan huolta niin hiusten kuin päänahan kunnosta, kun tavoitteenasi on saada ohuet hiukset paksummiksi. Käytä hiuksillesi niiden tarpeisiin sopivaa hoitavaa ainetta, mutta älä ylihoida tukkaa latteaksi. Erityisen ravitsevat ja raskaat tuotteet ja esimerkiksi hiusnaamioiden liiallinen käyttö voivat tehdä varsinkin hennosta lättänästä tukasta päätä pitkin valuvan liiskaletin, joten valitse hoitotuotteet harkiten. Muista levittää hiuksia korjaava hoitoaine vain hiusten pituuksiin, sillä tyvessä käytettyinä ne latistavat.

Tuuheuttavat hoitoaineet turvottavat, joten ne ovat oiva valinta muille, paitsi kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Vahvistavat ja rakennepaikkaavat tuotteet paksuntavat hiuksia paikkaamalla niitä muun muassa proteiineilla, joten ne tuovat myös paksuutta lättänöille hiuksille. Pyydä hoitoaineen valinnassa apua apteekin henkilökunnalta. Asiantuntijamme verkon chatissa auttavat mielellään sopivien hiustenhoitotuotteiden valinnassa.

Kokeile:

3. Kohtele märkiä hiuksia hellästi

Ole hellävarainen, kun peset, harjaat ja muotoilet hiuksiasi. Valitse hellävaraiset hiustarvikkeet päivittäiseen hiustenhoitoon. Käytä kosteaan tukkaan jätettävää hoitoainetta tai selvityssuihketta ennen hiusten selvittämistä ja selvitä hiukset pieni osio kerrallaan laadukkaalla harjalla tai selvityskammalla.

Älä venytä hiuksia märkänä, raasta väkivalloin takkuja suoriksi, pyyhekuivaa vimmatusti tai kuivaa tulikuumalla föönin puhallusilmalla. Suojaa hiukset lämpösuojatuotteella, kun käytät muotoiluun lämpöä.

Kokeile:

 1. PLANTUR 39 FYTOKOFEIINISHAMPOO OHUET/HENNOT HIUKSET 250 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PLANTUR 39 FYTOKOFEIINISHAMPOO OHUET/HENNOT HIUKSET 250 ML
  Tarjoushinta 15,12 € Normaalihinta 19,90 €
 2. PLANTUR 39 FYTOKOFEIINIHOITONESTE 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PLANTUR 39 FYTOKOFEIINIHOITONESTE 200 ML
  Tarjoushinta 15,12 € Normaalihinta 19,90 €
 3. FOUR REASONS NO NOTHING SENSITIVE MOISTURE MIST 250 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FOUR REASONS NO NOTHING SENSITIVE MOISTURE MIST 250 ML
  Tarjoushinta 9,80 € Normaalihinta 12,90 €
 4. ACO Hair Volumising Conditioner 200 ml | Hoitoaineet
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO HAIR VOLUMISING CONDITIONER 200 ml
  Tarjoushinta 7,52 € Normaalihinta 9,90 €

4. Syö biotiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita

Tukka ja hiustupet hyötyvät biotiinista, sinkistä ja seleenistä, ne tukevat normaalia hiusten kuntoa. Myös terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on tärkeä. Jos epäilet ettet saa tarpeeksi kaikkea ruoasta, kokeile hiusten kuntoa tukevaa ravintolisää.

Kokeile:

5. Föönaa hiukset

Käsittele kosteat hiukset tuuheuttavalla, kevyen pidon antavalla muotoiluaineella ja föönaa hiuksia fööniharjaa apuna käyttäen niin, että nostat hiusten tyveä osio kerrallaan fööniharjalla samalla, kun puhallat niihin föönillä. Tai vaihtoehtoisesti föönaa pää alaspäin, lopputulos on melko sama molemmilla tekniikoilla. Idea on saada tukan tyvi nousemaan irti päänahasta.

6. Muista hiuspuuteri

Käytä hiuspuuteria hiusten tyvessä, niin saat kohotuksen pysymään. Suihki sitä jakaus kerrallaan vain tukan tyveen ja hiero sormilla tukka irti päänahasta.

7. Letitä hiukset yöksi

Tee isoja laineita tai kiharoita, niin hiukset näyttävät valtavasti todellista runsaammilta. Voit joko tehdä illalla muotoilutuotteella käsiteltyihin, aavistuksen kosteisiin hiuksiin muutaman letin, niin saat aamuksi tuuheat hiukset ja luontevat laineet, tai muotoilla kiharat muotoiluraudalla, kihartimella tai rullilla.

Jos käytät lämpöä kihartamiseen, muista käyttää muotoilutuotetta, jossa on lämpösuoja.

8. Tee foliokiharat

Kun haluat loivia kiharoita enemmän massaa, tee tiukat, luonnonkiharan oloiset säkkärät. Kieputa sormenpaksuisia pötköjä foliosta. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin lämpösuojan sisältävä muotoilutuote. Kieritä kaikki hiukset osio kerrallaan foliopatukan ympärille ja kiedo jokaisen patukan päät napakasti kiinni toisiinsa. Mitä pienempiä osioita kiedot patukoille, sen tiukemmat kiharat saat. Föönaa hyvin, anna jäähtyä kunnolla, avaa ja haro muotoiluvoiteella käsitellyin sormin auki.

9. Tupeeraa tyvet

Tee kampauksen pohjalle tupeerauskammalla tupeeraus, niin tukka näyttää kiinni ollessaan runsaalta ja kampaus pysyy. Käsittele hiusten tyvet jakaus kerrallaan kuivashampoolla ja harjaa läpi. Tupeeraa sitten hiukset parin sentin levyinen osio kerrallaan.

Aloita niskasta ja sivuilta alhaalta ja etene kohti päälakea ja otsaa. Nosta hiusosio napakasti ylöspäin. Aseta tupeerauskampa noin viiden sentin päähän tyvestä. Pidä hiusosiosta tiukasti kiinni, ettei se karkaa, ja tupeeraa maltillisesti vastakarvaan vain muutaman kerran. Älä sahaa, niin et vaurioita hiusta. Kun koko tukka on tupeerattu, silota pinta kevyesti harjaamalla ja kiinnitä ponnarille, letitä tai kiedo nutturalle. Kiinnitä kevyen pidon antavalla hiuslakalla.

Kokeile:

+ 10. Värjäytä ja leikkauta kolmiulotteinen kampaus

Ohut tukka näyttää runsaammalta, kun siihen värjäyttää kontrasteja. Eivätkä kontrastit tarkoita mustaa ja valkoista, vaan ne voivat olla niin luontevan hillittyjä, ettei lättänät hiukset näytä kaksi- tai kolmiväriseltä vaan ainoastaan runsaammalta.

Kerrostettu malli keventää ja kohottaa, mutta tekee hennosta tukasta helposti entistä hennomman oloisen, ellei päällimmäistä kerrosta jätetä pitkäksi ja ehjäksi. Ota myös huomioon, että hyvin pitkät hiukset näyttävät usein ohuilta, sillä pitkien hiusten latvat kuluvat ja ovat siksi hennot.

 1. PRIORIN EXTRA KAPS 180 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PRIORIN EXTRA KAPS 180 KPL
  Tarjoushinta 73,72 € Normaalihinta 97,00 €
 2. BIORION STRONG KAPS 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIORION STRONG KAPS 60 KPL
  Tarjoushinta 25,38 € Normaalihinta 33,40 €
 3. BIOTIN STRONG HAIR & NAIL TABL 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIOTIN STRONG HAIR & NAIL TABL 60 KPL
  Tarjoushinta 13,91 € Normaalihinta 18,30 €
 4. PLANTUR 39 KAPSELIT 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PLANTUR 39 KAPSELIT 60 KPL
  Tarjoushinta 22,19 € Normaalihinta 29,20 €