Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

Onko tukkasi laiha hiirenhäntä? Kun peset ja hoidat hiuksesi oikein ja opit muutaman muotoiluniksin, tukkasi näyttää monin verroin kuohkeammalta. Valitsimme myös 10 parasta tuuheuttavaa täsmätuotetta.

1. Valitse oikea shampoo

Vahva ja tuuhea tukka kasvaa terveestä hiuspohjasta, ja terve hiuspohja on puhdas. Jos hiuksesi eivät ole kuivat, voit käyttää tuuheuttavaa shampoota. Kuivalle ja huokoiselle tukalle ne eivät sovi, sillä niiden tuuhennusteho perustuu hiuksen turvottamiseen. Kuivan tukan turvottaminen voi pahentaa kuivuutta ja haurastuttaa hiuksia.

Muotoilu- ja hoitoaineiden jäämät kuluttavat ja latistavat hiuksia, joten aika ajoin on hyvä pestä tukka syväpuhdistavalla shampoolla.

Pesuväli on yksilöllinen. Pese tukka silloin, kun se on likainen, ja käytä syväpuhdistavaa shampoota silloin, kun tuntuu, ettei tavallinen shampoo saa hiuksia puhtaiksi.

Kokeile:

2. Älä ylihoida

Pidä huolta niin hiusten kuin päänahan kunnosta. Käytä hiuksillesi niiden tarpeisiin sopivaa hoitavaa ainetta, mutta älä ylihoida tukkaa latteaksi. Erityisen ravitsevat ja raskaat tuotteet ja esimerkiksi hiusnaamioiden liiallinen käyttö voivat tehdä varsinkin hennosta tukasta valuvan liiskaletin, joten valitse hoitotuotteet harkiten. Muista levittää hiuksia korjaava hoitoaine vain hiusten pituuksiin, sillä tyvessä käytettyinä ne latistavat.

Tuuheuttavat hoitoaineet turvottavat, joten ne ovat oiva valinta muille, paitsi kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Vahvistavat ja rakennepaikkaavat tuotteet paksuntavat hiuksia paikkaamalla niitä muun muassa proteiineilla, joten ne tuovat myös paksuutta. Pyydä hoitoaineen valinnassa apua apteekin henkilökunnalta.

Kokeile:

3. Kohtele märkiä hiuksia hellästi

Ole hellävarainen, kun peset, harjaat ja muotoilet hiuksiasi. Käytä kosteaan tukkaan jätettävää hoitoainetta ennen hiusten selvittämistä ja selvitä hiukset pieni osio kerrallaan laadukkaalla harjalla tai selvityskammalla.
Älä venytä hiuksia märkänä, raasta väkivalloin takkuja suoriksi, pyyhekuivaa vimmatusti tai kuivaa tulikuumalla föönin puhallusilmalla. Suojaa hiukset lämpösuojatuotteella, kun käytät muotoiluun lämpöä.

Kokeile:

4. Syö biotiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita

Tukka ja hiustupet hyötyvät kollageenista, biotiinista, sinkistä, omega-rasvahappoista, piistä, kalsiumista ja vitamiineista. Jos epäilet ettet saa tarpeeksi kaikkea ruoasta, hanki tukan kasvua tukeva ravintolisä.

Kokeile:

  • Kokeile kolmen kuukauden hiusravinnekapselikuuria, siitä voi olla apua stressiperäiseen hiustenlähtöön. 
  • Plantur39 -sarjan ravintolisä ja hoitotuotteet tukevat toisiaan. Kokeile niitä esimerkiksi vaihdevuosista johtuvaan hormonaaliseen hiusten ohenemiseen.

5. Föönaa hiukset

Käsittele kosteat hiukset tuuheuttavalla, kevyen pidon antavalla muotoiluaineella ja föönaa hiuksia niin, että nostat hiusten tyveä osio kerrallaan harjalla samalla, kun puhallat niihin föönillä. Tai vaihtoehtoisesti föönaa pää alaspäin, lopputulos on melko sama molemmilla tekniikoilla. Idea on saada tukan tyvi nousemaan irti päänahasta.

Kokeile:

6. Muista hiuspuuteri

Käytä hiuspuuteria hiusten tyvessä, niin saat kohotuksen pysymään. Suihki sitä jakaus kerrallaan vain tukan tyveen ja hiero sormilla tukka irti päänahasta.

Näin saat tuuheat hiukset

7. Letitä hiukset yöksi

Tee isoja laineita tai kiharoita, niin hiukset näyttävät valtavasti todellista runsaammilta. Voit joko tehdä illalla muotoiluaineella käsiteltyihin, aavistuksen kosteisiin hiuksiin muutaman letin, niin saat aamuksi tuuheat hiukset ja luontevat laineet, tai muotoilla kiharat muotoiluraudalla, kihartimella tai rullilla.

Jos käytät lämpöä kihartamiseen, muista käyttää muotoiluainetta, jossa on lämpösuoja.

8. Tee foliokiharat

Kun haluat loivia kiharoita enemmän massaa, tee tiukat, luonnonkiharan oloiset säkkärät. Kieputa sormenpaksuisia pötköjä foliosta. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin lämpösuojan sisältävä muotoilutuote. Kieritä kaikki hiukset osio kerrallaan foliopatukan ympärille ja kiedo jokaisen patukan päät napakasti kiinni toisiinsa. Mitä pienempiä osioita kiedot patukoille, sen tiukemmat kiharat saat. Föönaa hyvin, anna jäähtyä kunnolla, avaa ja haro muotoiluvoiteella käsitellyin sormin auki.

Kokeile:

  • Cutrin Vieno Sensitive Multispray -muotoilusuihke antaa hiuksille luonnollista volyymiä, ryhtiä ja kiiltoa. Lisäksi suihke auttaa suojaamaan hiuksia ulkoisilta rasitteilta.

9. Tupeeraa tyvet

Tee kampauksen pohjalle tupeeraus, niin tukka näyttää kiinni ollessaan runsaalta ja kampaus pysyy. Käsittele hiusten tyvet jakaus kerrallaan kuivashampoolla ja harjaa läpi. Tupeeraa sitten hiukset parin sentin levyinen osio kerrallaan.

Aloita niskasta ja sivuilta alhaalta ja etene kohti päälakea ja otsaa. Nosta hiusosio napakasti ylöspäin. Aseta kampa noin viiden sentin päähän tyvestä. Pidä hiusosiosta tiukasti kiinni, ettei se karkaa, ja tupeeraa maltillisesti vastakarvaan vain muutaman kerran. Älä sahaa, niin et vaurioita hiusta. Kun koko tukka on tupeerattu, silota pinta kevyesti harjaamalla ja kiinnitä ponnarille, letitä tai kiedo nutturalle. Kiinnitä kevyen pidon antavalla hiuslakalla.

Kokeile:

+ 10. Värjäytä ja leikkauta kolmiulotteinen kampaus

Ohut tukka näyttää runsaammalta, kun siihen värjäyttää kontrasteja. Eivätkä kontrastit tarkoita mustaa ja valkoista, vaan ne voivat olla niin luontevan hillittyjä, ettei tukka näytä kaksi- tai kolmiväriseltä vaan ainoastaan runsaammalta.

Kerrostettu malli keventää ja kohottaa, mutta tekee hennosta tukasta helposti entistä hennomman oloisen, ellei päällimmäistä kerrosta jätetä pitkäksi ja ehjäksi. Ota myös huomioon, että hyvin pitkät hiukset näyttävät usein ohuilta, sillä pitkien hiusten latvat kuluvat ja ovat siksi hennot.


Lue lisää

Puhtaat hiukset ilman pesua – Näin käytät kuivashampoota

Puhtaat hiukset ilman pesua – Näin käytät kuivashampoota

Rasvaisen littanat hiukset eikä aikaa pesuun? Kuivashampoo pelastaa. Se paitsi raikastaa likaisen tukan myös antaa ohuille hiuksille ryhtiä ja kunnon tyvikohotuksen.

Lue lisää
10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

Vahvojen, kiiltävien ja hyvinvoivien hiusten tavoittelu kannattaa aloittaa valitsemalla sopivat hiustenhoitotuotteet. Kokosimme 10 helppoa ja arkista vinkkiä, joiden avulla huolehdit hiusten hyvinvoinnista.

Lue lisää
Naisten hiustenlähtö – mistä hiusten oheneminen tai kaljuuntuminen johtuu ja mikä siihen auttaa?

Naisten hiustenlähtö – mistä hiusten oheneminen tai kaljuuntuminen johtuu ja mikä siihen auttaa?

Naisten hiustenlähtöön on monia syitä ja esimerkiksi stressi, raskaus, hormonaalinen ehkäisy, ikääntyminen tai perinnölliset tekijät voivat häiritä hiusten kasvua.

Lue lisää

Teemat