Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

tuuhea tukka

Onko ohut tukkasi laiha hiirenhäntä? Haluaisitko saada ohuet hiukset paksummiksi? Kun peset ja hoidat ohuita hiuksiasi oikein ja opit muutaman muotoiluniksin, lättänät hiukset näyttävät monin verroin kuohkeammilta. Valitsimme myös 10 parasta tuuheuttavaa täsmätuotetta, joiden avulla saat ohuet hiukset paksummiksi.

1. Valitse oikea shampoo

Vahva ja tuuhea tukka kasvaa terveestä hiuspohjasta, ja terve hiuspohja on puhdas. Jos hiuksesi eivät ole kuivat, voit käyttää lättänöille hiuksillesi tuuheuttavaa shampoota. Kuivalle ja huokoiselle tukalle ne eivät sovi, sillä niiden tuuhennusteho perustuu hiuksen turvottamiseen. Kuivan tukan turvottaminen voi pahentaa kuivuutta ja haurastuttaa hiuksia.

Muotoilu- ja hoitoaineiden jäämät kuluttavat ja latistavat hiuksia, joten aika ajoin on hyvä pestä tukka syväpuhdistavalla shampoolla.

Pesuväli on yksilöllinen. Pese tukka silloin, kun se on likainen, ja käytä syväpuhdistavaa shampoota silloin, kun tuntuu, ettei tavallinen shampoo saa hiuksia puhtaiksi.

Kokeile:

2. Älä ylihoida

Haluaisitko saada ohuet hiukset paksummiksi keinolla millä hyvänsä? Tässä suhteessa hiusten ylenpalttinen hoitaminen ei auta asiaa, vaan ylihoitamisella saatat lättänöiden hiusten kanssa joutua ojasta allikkoon. Pidä sen sijaan huolta niin hiusten kuin päänahan kunnosta, kun tavoitteenasi on saada ohuet hiukset paksummiksi. Käytä hiuksillesi niiden tarpeisiin sopivaa hoitavaa ainetta, mutta älä ylihoida tukkaa latteaksi. Erityisen ravitsevat ja raskaat tuotteet ja esimerkiksi hiusnaamioiden liiallinen käyttö voivat tehdä varsinkin hennosta lättänästä tukasta päätä pitkin valuvan liiskaletin, joten valitse hoitotuotteet harkiten. Muista levittää hiuksia korjaava hoitoaine vain hiusten pituuksiin, sillä tyvessä käytettyinä ne latistavat.

Tuuheuttavat hoitoaineet turvottavat, joten ne ovat oiva valinta muille, paitsi kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Vahvistavat ja rakennepaikkaavat tuotteet paksuntavat hiuksia paikkaamalla niitä muun muassa proteiineilla, joten ne tuovat myös paksuutta lättänöille hiuksille. Pyydä hoitoaineen valinnassa apua apteekin henkilökunnalta. Asiantuntijamme verkon chatissa auttavat mielellään sopivien hiustenhoitotuotteiden valinnassa.

Kokeile:

3. Kohtele märkiä hiuksia hellästi

Ole hellävarainen, kun peset, harjaat ja muotoilet hiuksiasi. Valitse hellävaraiset hiustarvikkeet päivittäiseen hiustenhoitoon. Käytä kosteaan tukkaan jätettävää hoitoainetta tai selvityssuihketta ennen hiusten selvittämistä ja selvitä hiukset pieni osio kerrallaan laadukkaalla harjalla tai selvityskammalla.

Älä venytä hiuksia märkänä, raasta väkivalloin takkuja suoriksi, pyyhekuivaa vimmatusti tai kuivaa tulikuumalla föönin puhallusilmalla. Suojaa hiukset lämpösuojatuotteella, kun käytät muotoiluun lämpöä.

Kokeile:

4. Testaa biotiini, fytokofeiini ja muut tehoaineet

Hiusten ja päänahan kuntoa ajatellen ei ole yhdentekevää mitä syöt. Myös päänahan kuntoon voi vaikuttaa monin tavoin. Usein kysyttyjä kysymyksiä ovatkin, että mitä syödä, jotta hiukset kasvavat tai mikä vitamiini nopeuttaa hiusten kasvua. Yksiselitteistä vastausta on vaikeaa antaa, mutta terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta huolehtiminen tukee parhaalla mahdollisella tavalla myös hiustuppien normaalia toimintaa.

Mitä vitamiineja ja hivenaineita siis kannattaa syödä hiusten hyvinvointiin?

Tukka ja hiustupet hyötyvät biotiinista, sinkistä ja seleenistä, ne tukevat normaalia hiusten kuntoa. Jos epäilet ettet saa tarpeeksi kaikkea ruokavaliostasi, kokeile hiusten kuntoa tukevaa ravintolisää.

Mitä on fytokofeiini? 

Fytokofeiini on Plantur -tuotemerkin kehittämä kasviperäinen ainesosa, joka aktivoi ja suojaa hiusjuuria. 

Kokeile:

5. Föönaa hiukset

Käsittele kosteat hiukset tuuheuttavalla, kevyen pidon antavalla muotoiluaineella ja föönaa hiuksia fööniharjaa apuna käyttäen niin, että nostat hiusten tyveä osio kerrallaan fööniharjalla samalla, kun puhallat niihin föönillä. Tai vaihtoehtoisesti föönaa pää alaspäin, lopputulos on melko sama molemmilla tekniikoilla. Idea on saada tukan tyvi nousemaan irti päänahasta.

Kokeiluun suolasuihke! 

Usein kysytään, onko suolasuihke hyväksi ohuille hiuksille. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Suolasuihke antaa ihanan luonnollisen ja rennon runsauden hiuksillesi ja saat rakennetta myös kampausten pohjaksi. Suolasuihke sopii kosteisiin hiuksiin ja föönaamalla saat upean kuohkean lopputuloksen. Tuotetta voi käyttää myös kuiviin hiuksiin ja kuohkeuttamaan pesua seuraavan päivän kampausta.

 6. Muista hiuspuuteri

Käytä hiuspuuteria hiusten tyvessä, niin saat kohotuksen pysymään. Suihki sitä jakaus kerrallaan vain tukan tyveen ja hiero sormilla tukka irti päänahasta.

7. Letitä hiukset yöksi

Tee isoja laineita tai kiharoita, niin hiukset näyttävät valtavasti todellista runsaammilta. Voit joko tehdä illalla muotoilutuotteella käsiteltyihin, aavistuksen kosteisiin hiuksiin muutaman letin, niin saat aamuksi tuuheat hiukset ja luontevat laineet, tai muotoilla kiharat muotoiluraudalla, kihartimella tai rullilla.

Jos käytät lämpöä kihartamiseen, muista käyttää muotoilutuotetta, jossa on lämpösuoja.

8. Tee foliokiharat

Kun haluat loivia kiharoita enemmän massaa, tee tiukat, luonnonkiharan oloiset säkkärät. Kieputa sormenpaksuisia pötköjä foliosta. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin lämpösuojan sisältävä muotoilutuote. Kieritä kaikki hiukset osio kerrallaan foliopatukan ympärille ja kiedo jokaisen patukan päät napakasti kiinni toisiinsa. Mitä pienempiä osioita kiedot patukoille, sen tiukemmat kiharat saat. Föönaa hyvin, anna jäähtyä kunnolla, avaa ja haro muotoiluvoiteella käsitellyin sormin auki.

9. Tupeeraa tyvet

Tee kampauksen pohjalle tupeerauskammalla tupeeraus, niin tukka näyttää kiinni ollessaan runsaalta ja kampaus pysyy. Käsittele hiusten tyvet jakaus kerrallaan kuivashampoolla ja harjaa läpi. Tupeeraa sitten hiukset parin sentin levyinen osio kerrallaan.

Aloita niskasta ja sivuilta alhaalta ja etene kohti päälakea ja otsaa. Nosta hiusosio napakasti ylöspäin. Aseta tupeerauskampa noin viiden sentin päähän tyvestä. Pidä hiusosiosta tiukasti kiinni, ettei se karkaa, ja tupeeraa maltillisesti vastakarvaan vain muutaman kerran. Älä sahaa, niin et vaurioita hiusta. Kun koko tukka on tupeerattu, silota pinta kevyesti harjaamalla ja kiinnitä ponnarille, letitä tai kiedo nutturalle. Kiinnitä kevyen pidon antavalla hiuslakalla.

Kokeile:

+ 10. Värjäytä ja leikkauta kolmiulotteinen kampaus

Ohut tukka näyttää runsaammalta, kun siihen värjäyttää kontrasteja. Eivätkä kontrastit tarkoita mustaa ja valkoista, vaan ne voivat olla niin luontevan hillittyjä, ettei lättänät hiukset näytä kaksi- tai kolmiväriseltä vaan ainoastaan runsaammalta.

Kerrostettu malli keventää ja kohottaa, mutta tekee hennosta tukasta helposti entistä hennomman oloisen, ellei päällimmäistä kerrosta jätetä pitkäksi ja ehjäksi. Ota myös huomioon, että hyvin pitkät hiukset näyttävät usein ohuilta, sillä pitkien hiusten latvat kuluvat ja ovat siksi hennot.