Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

tuuhea tukka

Onko tukkasi laiha hiirenhäntä? Kun peset ja hoidat hiuksesi oikein ja opit muutaman muotoiluniksin, tukkasi näyttää monin verroin kuohkeammalta. Valitsimme myös 10 parasta tuuheuttavaa täsmätuotetta.

1. Valitse oikea shampoo

Vahva ja tuuhea tukka kasvaa terveestä hiuspohjasta, ja terve hiuspohja on puhdas. Jos hiuksesi eivät ole kuivat, voit käyttää tuuheuttavaa shampoota. Kuivalle ja huokoiselle tukalle ne eivät sovi, sillä niiden tuuhennusteho perustuu hiuksen turvottamiseen. Kuivan tukan turvottaminen voi pahentaa kuivuutta ja haurastuttaa hiuksia.

Muotoilu- ja hoitoaineiden jäämät kuluttavat ja latistavat hiuksia, joten aika ajoin on hyvä pestä tukka syväpuhdistavalla shampoolla.

Pesuväli on yksilöllinen. Pese tukka silloin, kun se on likainen, ja käytä syväpuhdistavaa shampoota silloin, kun tuntuu, ettei tavallinen shampoo saa hiuksia puhtaiksi.

Kokeile:

2. Älä ylihoida

Pidä huolta niin hiusten kuin päänahan kunnosta. Käytä hiuksillesi niiden tarpeisiin sopivaa hoitavaa ainetta, mutta älä ylihoida tukkaa latteaksi. Erityisen ravitsevat ja raskaat tuotteet ja esimerkiksi hiusnaamioiden liiallinen käyttö voivat tehdä varsinkin hennosta tukasta valuvan liiskaletin, joten valitse hoitotuotteet harkiten. Muista levittää hiuksia korjaava hoitoaine vain hiusten pituuksiin, sillä tyvessä käytettyinä ne latistavat.

Tuuheuttavat hoitoaineet turvottavat, joten ne ovat oiva valinta muille, paitsi kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Vahvistavat ja rakennepaikkaavat tuotteet paksuntavat hiuksia paikkaamalla niitä muun muassa proteiineilla, joten ne tuovat myös paksuutta. Pyydä hoitoaineen valinnassa apua apteekin henkilökunnalta.

Kokeile:

3. Kohtele märkiä hiuksia hellästi

Ole hellävarainen, kun peset, harjaat ja muotoilet hiuksiasi. Käytä kosteaan tukkaan jätettävää hoitoainetta ennen hiusten selvittämistä ja selvitä hiukset pieni osio kerrallaan laadukkaalla harjalla tai selvityskammalla.

Älä venytä hiuksia märkänä, raasta väkivalloin takkuja suoriksi, pyyhekuivaa vimmatusti tai kuivaa tulikuumalla föönin puhallusilmalla. Suojaa hiukset lämpösuojatuotteella, kun käytät muotoiluun lämpöä.

Kokeile:

4. Syö biotiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita

Tukka ja hiustupet hyötyvät biotiinista, sinkistä ja seleenistä, ne tukevat normaalia hiusten kuntoa. Myös terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on tärkeä. Jos epäilet ettet saa tarpeeksi kaikkea ruoasta, kokeile hiusten kuntoa tukevaa ravintolisää.

Kokeile:

  • Kokeile kolmen kuukauden hiusravinnekapselikuuria. 
  • Plantur39 -sarjan ravintolisä ja hoitotuotteet tukevat toisiaan. Ne on suunniteltu erityisesti kypsään ikään ikään ehtineille aikuisille. 

5. Föönaa hiukset

Käsittele kosteat hiukset tuuheuttavalla, kevyen pidon antavalla muotoiluaineella ja föönaa hiuksia niin, että nostat hiusten tyveä osio kerrallaan harjalla samalla, kun puhallat niihin föönillä. Tai vaihtoehtoisesti föönaa pää alaspäin, lopputulos on melko sama molemmilla tekniikoilla. Idea on saada tukan tyvi nousemaan irti päänahasta.

Kokeile:

  • Paul Mitchell Tea Tree Scalp Care Anti-Thinnig Root Lift Foam -volyymivaahto antaa nostetta tyveen ja tekee hiuksista luonnollisen tuuheat.

6. Muista hiuspuuteri

Käytä hiuspuuteria hiusten tyvessä, niin saat kohotuksen pysymään. Suihki sitä jakaus kerrallaan vain tukan tyveen ja hiero sormilla tukka irti päänahasta.

7. Letitä hiukset yöksi

Tee isoja laineita tai kiharoita, niin hiukset näyttävät valtavasti todellista runsaammilta. Voit joko tehdä illalla muotoiluaineella käsiteltyihin, aavistuksen kosteisiin hiuksiin muutaman letin, niin saat aamuksi tuuheat hiukset ja luontevat laineet, tai muotoilla kiharat muotoiluraudalla, kihartimella tai rullilla.

Jos käytät lämpöä kihartamiseen, muista käyttää muotoiluainetta, jossa on lämpösuoja.

8. Tee foliokiharat

Kun haluat loivia kiharoita enemmän massaa, tee tiukat, luonnonkiharan oloiset säkkärät. Kieputa sormenpaksuisia pötköjä foliosta. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin lämpösuojan sisältävä muotoilutuote. Kieritä kaikki hiukset osio kerrallaan foliopatukan ympärille ja kiedo jokaisen patukan päät napakasti kiinni toisiinsa. Mitä pienempiä osioita kiedot patukoille, sen tiukemmat kiharat saat. Föönaa hyvin, anna jäähtyä kunnolla, avaa ja haro muotoiluvoiteella käsitellyin sormin auki.

Kokeile:

9. Tupeeraa tyvet

Tee kampauksen pohjalle tupeeraus, niin tukka näyttää kiinni ollessaan runsaalta ja kampaus pysyy. Käsittele hiusten tyvet jakaus kerrallaan kuivashampoolla ja harjaa läpi. Tupeeraa sitten hiukset parin sentin levyinen osio kerrallaan.

Aloita niskasta ja sivuilta alhaalta ja etene kohti päälakea ja otsaa. Nosta hiusosio napakasti ylöspäin. Aseta kampa noin viiden sentin päähän tyvestä. Pidä hiusosiosta tiukasti kiinni, ettei se karkaa, ja tupeeraa maltillisesti vastakarvaan vain muutaman kerran. Älä sahaa, niin et vaurioita hiusta. Kun koko tukka on tupeerattu, silota pinta kevyesti harjaamalla ja kiinnitä ponnarille, letitä tai kiedo nutturalle. Kiinnitä kevyen pidon antavalla hiuslakalla.

Kokeile:

+ 10. Värjäytä ja leikkauta kolmiulotteinen kampaus

Ohut tukka näyttää runsaammalta, kun siihen värjäyttää kontrasteja. Eivätkä kontrastit tarkoita mustaa ja valkoista, vaan ne voivat olla niin luontevan hillittyjä, ettei tukka näytä kaksi- tai kolmiväriseltä vaan ainoastaan runsaammalta.

Kerrostettu malli keventää ja kohottaa, mutta tekee hennosta tukasta helposti entistä hennomman oloisen, ellei päällimmäistä kerrosta jätetä pitkäksi ja ehjäksi. Ota myös huomioon, että hyvin pitkät hiukset näyttävät usein ohuilta, sillä pitkien hiusten latvat kuluvat ja ovat siksi hennot.