Valkoiset, puhtaat hampaat – 4 tehovinkkiä

kauniin valkoiset hampaat

Pahanhajuinen hengitys, ientulehdus tai alkaneita reikiä hampaissa? Kun suu on puhdas ja hengitys tuoksuu hyvältä, ei hampaita halua piilotella. Nappaa nämä neljä helppoa ja tehokasta vinkkiä päivittäisen hampaidenhoitoosi.

1. Tee ksylitolista rutiini

Tiedätkö, miksi kaksi harjauskertaa päivässä riittää, vaikka syöt paljon useammin? Salaisuus on sylki. Se neutraloi suun happamuutta ja palauttaa mineraalit hampaan pintaan. Jos kuitenkin syöt ja juot useammin kuin viisi kuusi kertaa päivässä, sylki ei ehdi tehdä työtään.

Napostelun välttäminen olisi tehokkainta, mutta jos töissä on tarjolla pullaa, anna mennä, kunhan nappaat perään ksylitolivalmisteen, kuten ksylitolipurkan tai ksylitolipastillin. Ksylitolipastillien tai -purukumin käyttö myös tehostaa syljeneritystä, joten niistä on apua samalla myös kuivan suun oireisiin.

2. Hammasväliharja ja muut hyvät välineet

Unohtuuko sinultakin usein hammasvälien puhdistus? Hammasvälien puhdistaminen on yhtä tärkeää kuin hampaiden huolellinen pesu hammastahnalla, koska hammasväleihin kertyvä ruoka ja bakteerit altistavat reikiintymiselle, ientulehdukselle ja hammaskivelle sekä pahanhajuiselle hengitykselle.

Jotta jaksaisit puhdistaa hammasvälit päivittäin, hanki miellyttävät välineet. Jos käytät hammasväliharjaa, hanki joka koloon sopivan kokoinen harja, sillä liian iso harja voi tuntua tuskaiselta. Hammaslangan päivitetty versio on hammaslankain, jossa lanka on näppärästi pingotettu valmiiksi ja varsi yltää takahampaisiin.

Ikenestä tihkuva veri on merkki ientulehduksesta. Jatka puhdistamista, niin pääset tulehduksesta eroon.

 1. CLINIC BY JORDAN TONGUE CLEANER KIELENPUHDISTAJA 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. ORAL-B LABORATORY 5 SÄHKÖHAMMASHARJA
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ORAL-B LABORATORY 5 SÄHKÖHAMMASHARJA
  129,00 €
 3. SB12 SPRAY SUUSUIHKE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SB12 SPRAY SUUSUIHKE 15 ML
  6,60 €
 4. PLACKERS HAMMASLANKAIN ORIGINAL 38 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PLACKERS HAMMASLANKAIN ORIGINAL 38 KPL
  5,90 €

3. Pahanhajuinen hengitys? Putsaa kieli

Pahanhajuinen hengitys johtuu suun bakteereista. Käry on pahin aamulla, koska yön aikana suu kuivahtaa eikä sylki huuhtele bakteereita, vaan niitä kertyy suuhun.

Saat raikkaan aamuhengityksen, kun peset illalla myös kielen – iso osa hajua aiheuttavista bakteereista nimittäin kasvaa kielellä.

Kielen saa kätevimmin kaavittua puhtaaksi erityisellä kielenpuhdistajalla, mutta myös hammasharja ajaa asian.

Pahanhajuiseen hengitykseen löytyy monenlaisia tuotteita, kuten hengitystä raikastavia suuvesiä, joilla voit helposti täydentää normaalia hampaidenpesurutiinia. Lisäksi erittäin käteviä ovat mukana kuljetettavat hengitystä raikastavat suusuihkeetpurukumit sekä pahaa hajua sitovat öljykapselit, jotka ovat ensisijainen vaihtoehto silloin, kun pahanhajuisen hengityksen syy on vatsalaukussa.

4. Fluorihoito kotikonstein

Tiedät varmaan, että fluori on hyväksi hampaille. Teet hampaillesi fluorihoidon kotikonstein, kun et huuhtele fluorihammastahnaa hampaiden pesun jälkeen, vaan syljet vain enimmät vaahdot pois. Hampaisiin jäävä fluori kovettaa kiillettä ja auttaa pysäyttämään alkaneet reiät. Valkaisevissa fluorihammastahnoissa on joko pinnallisia värjäytymiä poistavia ainesosia tai itse hammasluun omaa väriä vaalentavia aineita, joiden avulla hymystäsi tulee valkoisempi.

Harjaa hampaita ennen aamupalaa ja illalla ennen nukkumaanmenoa kahden minuutin ajan. Käytä pehmeää hammasharjaa ja pitele sitä kuin kynää, jottet paina liikaa. Näin ikenet eivät ärsyynny. Sähköhammasharja puhdistaa tehokkaasti plakin ja lopputulos on puhtaampi, kuin tavallisen käsihammasharjan jäljiltä. Hammashoidosta saat tarvittaessa ohjeet lisäfluorin käytöstä ja fluoritablettien ottamisesta.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Anna Lovén.