Nuoren ihonhoito – Näin valitsette ensimmäiset ihonhoitotuotteet nuorelle

sopivat ihonhoitotuotteet nuorelle tytölle

Ihonhoidon aika koittaa siinä vaiheessa, kun ensimmäiset epäpuhtaudet ilmestyvät teini-ikäisen kasvoille. Puhdistus ja kosteutus ovat hoidon peruspilarit, ja täsmätuotteet kuivattavat yksittäiset finnit. Näin ihonhoidosta syntyy tehokas mutta riittävän yksinkertainen rutiini, joka motivoi myös vastahakoista teiniä.

Milloin nuoren ihonhoito kannattaa aloittaa?

Teinin ihonhoito kannattaa aloittaa, kun iholle alkaa tulla ensimmäisiä epäpuhtauksia, finnejä tai mustapäitä. Tällöin tulee ajankohtaiseksi hankkia miellyttävät ihonhoitotuotteet nuorelle.

On hyvin yksilöllistä, minkä ikäisenä iho alkaa rasvoittua. Usein ensimmäiset finnit ilmestyvät 11–12-vuotiaana, mutta varsinkin tytöillä epäpuhtauksia saattaa tulla jo 9–10-vuotiaana.

Nuoren ihonhoitorutiini – millaista hoitoa teini-ikäisen iho kaipaa?

 • Millaisia ihonhoitotuotteita nuorelle tytölle tai teinipojalle kannattaisi hankkia? Puhdistus on teinin ihonhoidon A ja O. Iho kannattaa puhdistaa hyvin illalla ja mielellään myös aamulla. Akneihon puhdistus iltaisin on hyvin tärkeää, jotta iholta ja sen huokosista saadaan pestyä ylimääräinen tali ja epäpuhtaudet pois.

  Päivän aikana iholle kertyy myös likaa ja hikeä. Nekin on hyvä pestä pois ennen nukkumaanmenoa, jottei iholle synny niiden tähden lisää epäpuhtauksia. Yöllä iho taas tuottaa enemmän talia kuin päivällä, joten siksi kasvot kannattaa puhdistaa myös aamulla. 

  Puhdistukseen sopii epäpuhtaalle iholle tarkoitettu geelimäinen tai vaahtoava puhdistusaine tai laiskemmalle puhdistajalle misellivesi. Aamuisin misellivesi on oikein oiva puhdistaja. Pelkällä vedellä ihoa ei kannata pestä, sillä vesijohtovesi kuivattaa ihoa ja sulkee ihohuokosia. Silloin tali ei pääse poistumaan iholta, ja epäpuhtauksia syntyy helposti entistä enemmän. 
 • Kosteusvoide levitetään puhdistuksen jälkeen. Kosteusvoiteen on hyvä olla kevyt voide, joka paitsi kosteuttaa myös jättää ihon mattapintaiseksi ja tasapainottaa ihoa. Monet nuoret innostuvat tästä, kun he huomaavat, että iho kiiltelee vähemmän. Samaa kosteusvoidetta kannattaa käyttää myös yöllä. 
  Paikallishoitotuotetta on hyvä levittää finneille yöksi. Se sisältää usein joko salisyylihappoa tai glykolihappoa, joka kuivattaa finnejä, uudistaa ihoa ja nopeuttaa näppylän paranemista. 
 • Salisyylihappopitoisella kasvovedellä voi pyyhkiä epäpuhtauksia paikallisesti tai viimeistellä rasvoittuvan ihon puhdistuksen.   

Teinin ihonhoidon tyypillisimmät virheet?

 • Liian kuivattavat tuotteet ja kosteuttamisen laiminlyönti. Tällöin ihon pinta kuivuu ja sen talineritys kiihtyy, sillä iho kuvittelee, että siltä puuttuu kosteutta. Silloin epäpuhtaudet vain lisääntyvät.
 • Ihon kuoriminen raekuorinnoilla. Silloin aknebakteeri leviää ympäri ihoa, näpyt rikkoutuvat ja taas tilanne saattaa pahentua. Raekuorintojen sijaan kannattaa käyttää kasvovettä, jossa on mukana ihoa kuorivaa salisyylihappoa. Se riittää kuorinnaksi.
 • Finnien puristelu. Siitä voi jäädä arpia ja lisäksi tällöin aknebakteeri leviää ihon alla ja iholle syntyy lisää finnejä. Nuoren finnit paranevat yleensä nopeasti, kunhan ne malttaa jättää rauhaan ja niitä hoitaa lempeästi. 
 1. CERAVE FOAMING CLEANSER 236 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CERAVE FOAMING CLEANSER 236 ML
  Tarjoushinta 9,20 € Normaalihinta 11,50 €
 2. AVENE CLEANANCE MICELLAR WATER 400 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE CLEANANCE MICELLAR WATER 400 ML
  Tarjoushinta 21,20 € Normaalihinta 26,50 €
 3. LA ROCHE-POSAY EFFACLAR MAT ANTI-SHINE MOISTURIZER 40 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY EFFACLAR MAT ANTI-SHINE MOISTURIZER 40 ML
  Tarjoushinta 15,92 € Normaalihinta 19,90 €
 4. ATOPIK BALANCE AKNE PAIKALLISHOITO HERKÄLLE IHOLLE 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ATOPIK BALANCE AKNE PAIKALLISHOITO HERKÄLLE IHOLLE 10 ML
  Tarjoushinta 12,72 € Normaalihinta 15,90 €

Nuoren ihonhoitotuotteet – miten ne valitaan?

Kaikkein paras on tulla Yliopiston Apteekkiin yhdessä nuoren kanssa ja pyytää apua kosmetologiltamme. Silloin kosmetologi voi katsoa nuoren ihoa ja osaa parhaiten auttaa oikeiden tuotteiden valinnassa.

Ostoksille voi toki tulla myös ilman teiniä. Silloin kosmetologi kyselee:

 • miltä nuoren iho näyttää
 • onko iholla finnejä
 • ovatko finnit pahasti tulehtuneet
 • kiilteleekö iho
 • tuntuuko iho pintakuivalta
 • onko iho herkkä
 • onko iho melko normaali, mutta siinä on yksittäisiä näppyjä 

Teinin ihotyypin tietämisestä on apua, mutta välttämätöntä se ei ole. 

Kannattaa muistaa myös Yliopiston Apteekin chat-palvelu, jossa kosmetologimme vastaavat kysymyksiin ja auttavat tilaamaan oikeat tuotteet. Jos nuori ei halua lähteä apteekkiin, chat-palvelussa saa kätevästi neuvoja ihonhoitopulmiin. 

Teinin ihonhoitotuotteet apteekista – miksi se on hyvä idea?

 • Apteekin sarjat ovat erittäin tarkasti tutkittuja ja usein kehitetty yhdessä ihotautilääkäreiden kanssa. Niiden joukosta löydät varmasti omalle teinillesi sopivat tuotteet. 
 • Yliopiston Apteekissa tuoteviidakossa ei tarvitse suunnistaa yksin, sillä omat kosmetologimme auttavat tuotteiden valinnassa. He osaavat tarvittaessa ohjata myös ihotautilääkärin vastaanotolle. Pohditko, että millaiset ihonhoitotuotteet olisivat sopiva lahjaidea tytölle, joka on kiinnostunut kosmetiikasta ja ihonhoidosta? Yliopiston Apteekissa et jää lahjapulmiesi kanssa yksin, sillä kosmetologimme auttavat mielellään täydellisen lahjan etsinnässä!
 • Iho voi vaikuttaa paljon nuoren itsetuntoon, joten iho-ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin. Jos apteekin tuotteet eivät auta, ihotautien erikoislääkäri voi määrätä reseptillä lääkevoiteita tai suun kautta otettavia lääkkeitä.

Nuori ei halua hoitaa ihoaan – mitä tehdä?

Millaisia ihonhoitotuotteita teini suostuisi käyttämään mielellään? Nykyään nuoret hoitavat ihoaan onneksi paremmin kuin ennen. Suosituimmat ihonhoitotuotteet nuorelle tytölle saattavat olla monelle tuttuja eri somekanavista. Monet apteekin ihonhoitosarjat ja yksittäiset teinien suosikkituotteet ovatkin päässeet somessa oikeaan kulttiasemaan nuorten keskuudessa. Kukapa teini ei haluaisi kokeilla kaikkien hypettämää ihonhoitotuotetta? Somen tarjoamasta yhteisöllisyydestä voi tässäkin tilanteessa olla apua, kun teini yrittää löytää motivaatiota oman ihon säännölliseen hoitoon.

Miten nuorta voisi motivoida ihonhoitoon? Vastahankaiselle teinille sopii usein kahden tuotteen yhdistelmä: suihkussa käytettävä kasvojen puhdistusaine ja peruskosteusvoide. 

Tuotteet eivät saa tuoksua voimakkaasti, eikä voide saa jättää ihoa ikävän rasvaisen tuntuiseksi. Monet innostuvat ihonhoidosta siinä vaiheessa, kun he huomaavat, kuinka ihon kunto alkaa kohentua hoidon ansiosta. Yleensä viimeistään silloin ihonhoito ottaa nuoren imuunsa ja ihonhoidosta tulee osa päivittäisiä rutiineja.

Moni nuori tykkää myös yöksi finneille laitettavasta paikallishoidosta. Yliopiston Apteekissa on paljon hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia ihonhoitotuotteita, jotka sopivat myös nuoren iholle.

Mitäpä, jos ottaisit teinin apteekkireissulle mukaan ja tulisitte yhdessä asiantuntevien kosmetologiemme luo löytämään parhaat ihonhoitotuotteet nuorelle tytölle? Mikäli et saa raahattua teiniä apteekkiin, muista, että kosmetologimme palvelevat myös verkon chatissa!

Nuorta voisi kannustaa ihonhoidon saloihin vaikka pienellä motivaatiolahjalla, joka olisi silkkaa hemmottelua nuorelle. Sopiva lahjaidea tytölle voisi esimerkiksi olla kosteuttava kangasnaamio, kynsilakka tai huulikiilto. Pieni kosmetiikkalahja saattaisi saada päivittäisen ihonhoitorutiinin rullaamaan, kun motivaatio oman ihonhoidosta olisi kohdillaan ja kiinnostus kauneudenhoitoon olisi kosmetologimme osaavissa käsissä herätelty! Millaiset ihonhoitotuotteet olisivat sopiva lahjaidea tytölle, joka on kiinnostunut kosmetiikasta ja ihonhoidosta? Ihanalta tuoksuva käsivoide tai jalkoja hemmotteleva jalkavoide yhdistettynä kauniin sävyiseen kynsilakkaan olisi takuulla toivottu lahjaidea tytölle. Kosmetologimme auttavat mielellään löytämään toivotuimmat lahjat tytöille laajasta kosmetiikan valikoimastamme Yliopiston Apteekissa tai verkkokaupassa.

7 x Hyvä ihonhoitotuote nuorelle

 • Bioderma Sebium Gel Moussant -puhdistusgeeli poistaa talin hellävaraisesti. Pakkauksen ulkoasu on mukavan neutraali. 
 • CeraVe Foaming Cleanser -puhdistusvaahto kosteuttaa ihoa ja puhdistaa sitä epäpuhtauksista. Sopii myös atooppiselle tai pintakuivalle epäpuhtaalle iholle. 
 • La Roche-Posay Effaclar Toner on ihotautilääkäreiden suosima kasvovesi, jossa on mukana näppyjä avaavaa salisyylihappoa. Hillitsee talineritystä ja hajottaa aknebakteereita.  
 • AbiCare Acne on kevyt emulsiovoide, joka desinfioi ihoa ja tasapainottaa talineritystä. Sopii jopa keskivaikeaan ja vaikeaan akneen.
 • Ducray Keracnyl PP soothing cream -voide tasapainottaa talineritystä ja kosteuttaa ihoa. Sopii akneiholle käytettäväksi aamuin illoin. 
 • La Roche-Posay Effaclar Mat -hoitovoide jättää iholle mattapinnan. Hillitsee talineritystä ja kosteuttaa hyvin. 
 • Ducray Keracnyl Spot Care -paikallishoito kuivattaa näpyn hellävaraisesti ja nopeasti, eikä jätä finnille valkoista pintaa. 

Asiantuntija Yliopiston Apteekin kosmetologi ja estenomi Johanna Salmikivi-Mehto.

 

 1. LA ROCHE-POSAY EFFACLAR PURIFYING FOAMING GEL 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY EFFACLAR PURIFYING FOAMING GEL 200 ML
  Tarjoushinta 11,12 € Normaalihinta 13,90 €
 2. BIODERMA SEBIUM HYDRA KOSTEUSEMULSIO 40 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIODERMA SEBIUM HYDRA KOSTEUSEMULSIO 40 ML
  Tarjoushinta 13,20 € Normaalihinta 16,50 €
 3. DUCRAY KERACNYL SPOT CORRECTOR 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  DUCRAY KERACNYL SPOT CORRECTOR 10 ML
  Tarjoushinta 8,72 € Normaalihinta 10,90 €
 4. ABICARE ACNE 30 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ABICARE ACNE 30 ml
  Tarjoushinta 12,72 € Normaalihinta 15,90 €

Artikkelin lukijan etu: Ota 3 kosmetiikkatuotetta, saat edullisimman -50 % etukoodilla: KOSME420

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 31.3.2023 asti.