Verkkokauppa

Verkkoapteekki uudistui maaliskuussa

Verkkoapteekin ya.fi myynti oli 20,4 miljoonaa euroa eli 6 prosenttia koko myynnistämme. Verkkoapteekissa otettiin maaliskuussa käyttöön uusi verkkokauppa-alusta, joka on parantanut asiakaskokemusta ja verkkokaupan tehokkuutta.

Vuonna 2020 koronapandemian alkaminen kasvatti verkkoapteekeissa asiointia merkittävästi. Verkkoapteekki palasi vuonna 2021 koronaa edeltävälle kasvutasolle. Verkkoapteekissa ya.fi oli yli 10 miljoonaa käyntiä.

Vuoden aikana toteutimme kaksi merkittävää verkkoapteekin kehityshanketta. Otimme käyttöön uuden verkkokauppa-alustan ja avasimme uuden verkkoapteekkia palvelevan logistiikkakeskuksen.

Uusi verkkokauppa-alusta

Maaliskuussa otimme käyttöön uuden verkkokauppa-alustan, joka mahdollistaa entistä paremman asiakaskokemuksen ja tukee verkkoapteekin myynnin kasvua. Verkkoapteekin haku-, selaus- ja suodatustoiminnot uudistuivat muutoksessa.

Asiointi verkkoapteekissa on uudistuksen jälkeen entistä sujuvampaa ja nopeampaa. Lisäksi verkkoapteekki on entistä helppokäyttöisempi. Tämä näkyy myös verkkoapteekin asiakastyytyväisyydessä.

Uusi logistiikkakeskus tukee verkkoapteekin kasvua

Logistiikkamme siirtyi elokuussa 2021 Helsingistä Keravalle. Uusi logistiikkakeskus mahdollistaa verkkoapteekin kasvun, erinomaisen asiakaskokemuksen sekä tehokkaan toiminnan.

Logistiikkakeskuksen 7 500 neliömetrin tilat on räätälöity erityistarpeisiimme. Niissä on otettu huomioon lääkkeiden varastointiin ja toimittamiseen sekä verkkoapteekin tehokkaaseen toimintaan liittyvät vaatimukset. 

Toimitusajat nopeutuivat lokakuussa

Logistiikan prosessit tehostuivat uudessa logistiikkakeskuksessa ja tarjosimme nopeammat toimitusajat asiakkaille lokakuusta alkaen. Toimitamme varastossa olevat tuotteet asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen tai kotiin kaikkialle Suomeen 1–3 arkipäivässä.

Toimitustavoista eniten suosiotaan kasvatti pikanouto, jossa verkkotilaus on noudettavissa Yliopiston Apteekin noutoautomaatista tunnin kuluessa tilauksesta. Suuren kysynnän vuoksi kaksinkertaistimme huhtikuussa noutolokerikkojen määrän apteekeissamme.

Henkilökohtaista palvelua myös verkossa

Verkkoapteekkimme valikoima on Suomen laajin. Verkkoapteekin yli 16 000 tuotteen valikoimaan kuuluvat resepti- ja itsehoitolääkkeet sekä terveyden, hyvinvoinnin ja kauneuden tuotteet. 

Palvelemme asiakkaita valtakunnallisesti ja kehitämme palkittua asiakaspalveluamme. Asiantuntijamme neuvovat resepti- ja itsehoitolääkkeiden sekä muiden tuotteiden valinnassa ja käytössä chatissä joka päivä klo 7–24.