Vuosikertomus

Olemme täällä sinua varten

Sinun ja läheistesi hyvinvointi on meille sydämen asia. Palvelemme ympäri Suomen 17 apteekissa sekä verkkokaupassa, ja asiakaskokemuksemme on tutkitusti yksi Suomen parhaista. Tuotollamme rahoitetaan vuosittain tuhansien opiskelijoiden ja tutkijoiden työtä. Kiitos, että olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Toimitusjohtajan katsaus

Yliopiston Apteekilla on merkittävä rooli suomalaisessa terveydenhuollossa. Strategiamme on keskittyä apteekki- ja verkkoliiketoimintaan sekä terveydenhuollon liiketoimintaan Suomessa.

Yliopiston Apteekin tuotto käytetään vuosittain koulutukseen ja tutkimukseen.  Vuonna 2021 tuotto syntyi kokonaisuudessaan ei-lääkkeellisten tuotteiden myynnistä.  Lääkemyynti oli Yliopiston Apteekille tappiollista korkean apteekkiveron vuoksi.

Verojalanjälki 2022

Yliopiston Apteekki on merkittävä suomalainen veronmaksaja, joka maksoi vuonna 2022 apteekkiveroa 30,6 miljoonaa euroa sekä muita veroja ja veroluonteisia työnantajamaksuja yhteensä 26,5 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Suomen apteekkiliiketoiminta

Myynti 17 apteekissamme pysyi samalla tasolla kuin vuonna 2020. Toteutimme uuden konseptin mukaiset myymäläuudistukset Helsingin Töölössä ja Turussa sekä laajensimme kumppaniapteekkiverkostoamme.

Lue lisää

Verkkokauppa ya.fi

Otimme käyttöön uuden verkkokauppa-alustan, joka mahdollistaa entistä paremman asiakaskokemuksen ja tukee verkkoapteekin myynnin kasvua. Verkkoapteekin myynti oli 6 % koko myynnistämme.

Lue lisää

Terveydenhuolto

Palvelemme yli 1 000 terveydenhuollon organisaatiota. Myynti kasvoi edellisvuodesta 10 %. Eniten kasvoivat annosjakelupalvelu, antibioottipumppujen tuotanto ja rokotteiden toimitukset.

Lue lisää

Tutustu aiempiin vuosikertomuksiimme