Vuosikertomus

Olemme täällä sinua varten

Sinun ja läheistesi hyvinvointi on meille sydämen asia. Palvelemme ympäri Suomen 17 apteekissa sekä verkkokaupassa, ja asiakaskokemuksemme on tutkitusti yksi Suomen parhaista. Tuotollamme rahoitetaan vuosittain tuhansien opiskelijoiden ja tutkijoiden työtä. Kiitos, että olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Toimitusjohtajan katsaus

Strategisia painopisteitämme ovat myynnin kasvu, erinomainen asiakaskokemus ja toiminnan tehokkuus.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen koko maailmassa – koronavirus vaikutti monin tavoin työn tekemiseen, vapaa-ajan viettoon, sosiaalisiin kontakteihin, ihmisten liikkumiseen ja koko elämäämme. Tulevaisuudessa näemme, mitkä näistä muutoksista ovat ohimeneviä ja mitkä pysyviä.

Vuonna 2020 toteutimme poikkeuksellisesta ajasta huolimatta onnistuneesti useita merkittäviä kehityshankkeita.

Liiketoiminnot 2020

Suomen apteekkiliiketoiminta

Asiakaspalvelumme oli tutkitusti korkealla tasolla ja panostimme koronatilanteessa paljon turvalliseen asiointiin. Etenimme useissa kehityshankkeissa.

Lue lisää

Verkkokauppa ya.fi

Lääkkeiden ja muiden apteekkituotteiden tilaaminen verkkoapteekista ya.fi kasvoi voimakkaasti. Verkon osuus koko myynnistämme Suomessa oli 7 prosenttia.

Lue lisää

Terveydenhuolto

Terveydenhuollon myynti kasvoi edellisvuodesta 9 prosenttia 37 miljoonaan euroon. Annosjakeluasiakkaiden määrä kasvoi.

Lue lisää

Verojalanjälki 2020

Yliopiston Apteekki on merkittävä suomalainen veronmaksaja, joka maksoi vuonna 2020 apteekkiveroa 29,3 miljoonaa euroa sekä muita veroja ja veroluonteisia työnantajamaksuja yhteensä 26,8 miljoonaa euroa. Verojen ja veroluonteisten maksujen osuus oli lähes 17 % myynnistämme.

Lue lisää