Vuosikertomus

Nainen asioi Yliopiston Apteekin reseptitiskissä

Olemme täällä sinua varten

Sinun ja läheistesi hyvinvointi on meille sydämen asia. Palvelemme ympäri Suomen 17 apteekissa sekä verkkokaupassa, ja asiakaskokemuksemme on tutkitusti yksi Suomen parhaista. Tuotollamme rahoitetaan vuosittain tuhansien opiskelijoiden ja tutkijoiden työtä. Kiitos, että olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Toimitusjohtajan katsaus

Yliopiston Apteekin tavoitteena on edistää ihmisten hyvinvointia. Keskitymme apteekki- ja verkkoliiketoimintaan sekä terveydenhuollon liiketoimintaan Suomessa.

Yliopiston Apteekilla on merkittävä tehtävä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Palvelemme kuluttajia ja terveydenhuollon asiakkaita kaikkialla Suomessa. Meillä on keskeinen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa ja kansallisessa huoltovarmuudessa. Yliopiston Apteekki on voitto tieteelle ja terveydelle.

Kimmo Virtanen on toiminut Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja vuodesta 2018 asti.

Verojalanjälki 2023

Yliopiston Apteekki on merkittävä suomalainen veronmaksaja, joka maksoi vuonna 2022 apteekkiveroa 29,0 miljoonaa euroa sekä muita veroja ja veroluonteisia työnantajamaksuja yhteensä 28,3 miljoonaa euroa. Verojalanjälki oli yhteensä 57,3 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Apteekit

Yliopiston Apteekilla on 17 apteekkia 14 kaupungissa eri puolilla Suomea. Myynti kasvoi hyvinvointituotteiden tuoteryhmässä, johon kuuluu laaja valikoima ihonhoitotuotteita, ravintolisiä ja muita ei-lääkkeellisiä tuotteita.

Lue lisää apteekeista

Verkkokauppa ya.fi

Kasvatimme myyntiä verkkoapteekissa ya.fi verkkokauppamarkkinan yleisestä laskusuhdanteesta huolimatta. Rakensimme verkkokaupan kasvua tarjoamalla kanta-asiakkaille entistä enemmän etuja ja tuotesuosituksia hyödyntäen olemassa olevaa dataa ja tekoälyä.

Lue lisää verkkokaupasta

Terveydenhuolto

Tarjoamme kustannusvaikuttavia ja elämänlaatua parantavia ratkaisuja suomalaiselle terveydenhuollolle sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Terveydenhuollon liiketoimintamme palvelee valtakunnallisesti yli 1 500 terveydenhuollon organisaatiota.

Lue lisää terveydenhuollosta

Tutustu aiempiin vuosikertomuksiimme