Ura YA:lla

Yliopiston Apteekissa voi työskennellä monipuolisissa tehtävissä.

Merkityksellinen ura Yliopiston Apteekissa

Meillä Yliopiston Apteekissa työskentelee yli 1 000 asiantuntijaa eri tehtävissä. Ja mikä parasta, meillä voit toimia erilaisissa rooleissa niin apteekeissamme, logistiikkakeskuksessamme kuin asiakaspalvelussammekin. Monipuoliset työnkuvat lisäävät ammatillista osaamista ja pitävät motivaatiota yllä. Panostamme jatkuvaan oppimiseen ja tarjoamme vuosittain koulutuksia oman osaamisen kehittämisen tueksi.

Tällä sivulla voit tutustua kattavasti erilaisiin uramahdollisuuksiin Yliopiston Apteekissa.

Työ apteekeissamme

Farmaseutti tekee töitä apteekissa

Farmaseutti ja proviisori
17 apteekkiamme ympäri Suomea työllistävät satoja farmaseutteja ja proviisoreita, jotka varmistavat asiakkaidemme turvallisen lääkehoidon jatkumisen ja auttavat asiakkaitamme lääkkeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Kosmetologi työskentelee apteekissa.

Kosmetologi
Apteekkiemme koulutetut kosmetologit vastaavat apteekin kosmetiikkaosaston myynnistä, esillepanosta ja asiakaspalvelusta.

Apteekkityöntekijä auttaa asiakasta apteekissa.

Apteekkityöntekijä
Apteekkityöntekijät eli ns. tekniset työntekijät ovat apteekkiemme arjen kivijalka. Apteekkityöntekijän toimenkuvaan kuuluu mm. tavaran vastaanotto ja esillepano, kassatyöskentely sekä asiakkaidemme auttaminen.

Farmasian opiskelijoiden työharjoittelupaikat

Ovatko farmasian opintosi siinä vaiheessa, että harjoittelujakso on ajankohtainen? Valitsemme vuosittain 80-100 farmasian opiskelijaa harjoitteluun Yliopiston Apteekkiin. Tarjoamme farmasian opiskelijoille aina laajan ja monipuolisen harjoittelun, oman tutorin tuen koko harjoittelun ajaksi sekä mahdollisuuksien mukaan tilaisuuden tutustua Yliopiston Apteekin yhteiskunnallisiin erityistehtäviin. 

Muut uramahdollisuudet Yliopiston Apteekissa

Farmaseutti neuvoo asiakasta asiakaspalvelun chatissa.

Asiakaspalvelu ja lääkeneuvonta
Kuluttaja-asiakkaidemme asiakaspalvelussa työskentelee n. 80 YA:laista, jotka auttavat asiakkaitamme chatissa, puhelimessa ja some-kanavissa sekä hoitavat mm. verkkoapteekin asiakaspalvelun. Asiakaspalvelijamme voivat olla joko farmaseutteja, kosmetologeja tai apteekkityöntekijöitä.

Lue lisää asiakaspalvelustamme

Verkkokaupan tilaukset pakataan logistiikkakeskuksessa.

Logistiikkakeskus
Logistiikkakeskuksemme Keravalla on koko toimintamme kannalta elintärkeä yksikkö. Toimitamme logistiikkakeskuksestamme tuotteita omien apteekkiemme lisäksi verkkokaupan ya.fi asiakkaille sekä yritysasiakkaille ympäri maan. Logistiikkamme työllistää niin farmaseuttista kuin logistista työvoimaa.

Verkkokauppatilauksia toimitetaan nopeasti ympäri Suomea

Verkkokaupat
Sekä kuluttaja- että yritysverkkokauppamme ovat jatkuvasti kehittyviä liiketoiminnan osa-alueita. Verkkokauppamme työllistävät n. 20 henkilöä sisällöntuotannosta tuotehallintaan ja kehitystehtäviin.

Yliopiston Apteekissa valmistetaan lääkkeitä käsityönä.

Lääkevalmistus
Lääkevalmistus on yksi yhteiskunnallisista erityistehtävistämme. Lääkevalmistusyksikössämme työskentelee noin 65 henkilöä, jotka ovat erikoistuneet valmistamaan lääkkeitä käsin.

Lue lisää lääkevalmistuksesta

Koneellinen annosjakelu parantaa lääkejakelun turvallisuutta.

Annosjakelu
Tarjoamme terveydenhuollon organisaatioille laadukasta, koneellista annosjakelupalvelua, joka parantaa lääkejakelun tehokkuutta. Annosjakelu työllistää sekä farmaseuttista että teknistä työvoimaa.

Lue lisää annosjakelusta

Antibioottipumppu mahdollistaa suonensisäistä antibioottihoitoa tarvitsevan potilaan hoidon kotona.

Antibioottipumput
Antibioottipumpputuotantomme on jatkuvassa kasvussa ja työllistää koko ajan enemmän ammattitaitoisia YA:laisia. Antibioottipumppupalvelu mahdollistaa suonensisäistä antibioottihoitoa tarvitsevan potilaan hoidon kotona.

Lue lisää antibioottipumpuista

Terveydenhuollon liiketoiminnan asiakkaita ovat terveydenhuollon yritykset ja organisaatiot.

B2B-liiketoiminta
Terveydenhuollon liiketoimintamme työllistää kymmeniä asiantuntijoita erilaisissa myynnillisissä ja asiakashoidollisissa tehtävissä sekä asiakaspalvelussa. Yritysasiakkaitamme ovat terveydenhuollon yritykset ja organisaatiot.

Lue lisää terveydenhuollon palveluista

Yliopiston Apteekin pääkonttorilla työskentelee monen alan asiantuntijoita.

Konserni
Yliopiston Apteekki -konsernin keskitetyissä palveluissa työskentelee kymmeniä eri alan asiantuntijoita. Näitä ovat mm. henkilöstö- ja taloushallinnon ammattilaiset sekä markkinoinnin, viestinnän, valikoimanhallinnan ja IT-alan moniottelijat.