Vastuullisuus

Haluamme olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys.

Haluamme olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys

Olemme huolehtineet suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Vastuullisuus on aina ohjannut vahvasti toimintaamme. Tuotollamme rahoitetaan tuhansien opiskelijoiden ja tutkijoiden työtä. Tavoitteenamme on olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys. 

Vastuullisuusteemamme

Yliopiston Apteekki huolehtii asiakkaidensa terveydestä ja hyvinvoinnista.

Asiantunteva palvelu

Huolehdimme asiakkaidemme terveydestä ja hyvinvoinnista. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä tarvitsemansa neuvot ja tuotteet. Kohtelemme asiakkaitamme yhdenvertaisesti ja käsittelemme asiakkaiden tietoja turvallisesti. 

Tarjoamme lääkeneuvontaa apteekeissamme sekä chatissa ja puhelimitse. Markkinointimme on selkeää, ymmärrettävää ja totuudenmukaista. Asiakaspalvelumme perustuu henkilöstön osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. 

Asiakkaat voivat luottaa Yliopiston Apteekista hankkimiinsa tuotteisiin.

Luotettavat tuotteet

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja turvallisia tuotteita, joita käsittelemme huolellisesti. Tarjoamme asiakkaillemme resepti- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi monipuolisen valikoiman  terveys-, hyvinvointi- ja ihonhoitotuotteita.

Verkkoapteekistamme löytyvät kaikkien lääkevalmisteiden ja muiden tuotteiden saatavuustiedot reaaliaikaisesti ja tuotekohtaisesti. Kehitämme tuotteidemme hankinnan vastuullisuutta ja toimitusketjujen läpinäkyvyyttä yhteistyössä tavarantoimittajiemme kanssa.

Tavoitteenamme on terveys- ja hyvinvointialan paras työntekijäkokemus.

Vastuullinen työnantaja

Tavoitteenamme on, että työntekijäkokemuksemme on terveys- ja hyvinvointialan paras. Pyrimme siihen, että Yliopiston Apteekissa on innostavaa tehdä töitä, työ koetaan merkitykselliseksi ja kaikilla työntekijöillämme on mahdollisuus kehittyä.  

Huolehdimme henkilöstön työhyvinvoinnista ja työturvallisuudesta. Työyhteisössämme jokainen on yhdenvertainen riippumatta iästä, sukupuolesta, koulutustaustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kulttuuritaustasta tai uskonnosta. Yrityskulttuuriamme ohjaavat yhteiset arvot, hyvä yhteishenki ja osaamisen jatkuva kehittäminen. 

Yliopiston Apteekin tavoitteena on minimoida negatiivisia ympäristövaikutuksia yhdessä asiakkaiden kanssa.

Vaikutukset ympäristöön

Tavoitteenamme on minimoida negatiivisia ympäristövaikutuksiamme yhdessä asiakkaidemme, kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Kehitämme ympäristöraportointiamme pitkäjänteisesti. Pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeämme ja edistämään energiatehokkuuttamme. Lajittelemme eri jätelajit ja pyrimme vähentämään toiminnastamme syntyvää jätemäärää. 

Yliopiston Apteekki edistää yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvointia kehittämällä suomalaista lääkehuoltoa.

Vaikutukset yhteiskuntaan

Edistämme yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvointia kehittämällä suomalaista lääkehuoltoa. Meillä on kolme lakisääteistä erityistehtävää: harvinaisten lääkkeiden valmistus, farmasian opiskelijaharjoittelut ja lääkehuollon tutkimus.  

Yliopiston Apteekin eettiset toimintaohjeet (Code of Conduct) kuvaavat tapaamme toimia ja ohjaavat koko henkilöstöä. Lisäksi noudatamme hyvää hallintotapaa, johtosääntöä sekä muita vastuullista toimintaa ohjaavia ohjeita ja politiikkoja. Tuottomme käytetään vuosittain suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen rahoittamiseen.