Vastuullisuus

Haluamme olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys.

Haluamme olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys

Vastuullisuus on aina ollut keskeinen periaate kaikessa toiminnassamme. Uusi vastuullisuusohjelma tekee vastuullisuustyöstämme systemaattista ja mitattavaa.

Vastuullisuus on aina ohjannut vahvasti toimintaamme. Olemme huolehtineet suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Tuotollamme rahoitetaan tuhansien opiskelijoiden ja tutkijoiden työtä.

Vuonna 2021 määrittelimme vastuullisuusohjelman, joka muuttaa vastuullisuustyömme systemaattiseksi ja mitattavaksi. Tavoitteenamme on olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys.

Sidosryhmät mukana ohjelman työstämisessä

Vastuullisuusohjelmamme on työstetty yhdessä henkilöstömme, asiakkaidemme ja omistajamme kanssa. Ohjelma validoitiin kesäkuussa 2021 henkilöstö- ja asiakaskyselyillä, joihin vastasi yli 3 000 henkilöä.

Vastuullisuusohjelmassamme on kolme painopistettä: asiantunteva palvelu, luotettavat tuotteet ja yhteiskunnallinen hyvinvointi. Painopisteet jakautuvat alateemoihin. 

Vastuullisuusohjelmamme otettiin käyttöön vuoden 2022 alussa ja raportoimme vastuullisuudestamme jatkossa vuosittain. Lue lisää tuoreimmasta vuosikertomuksestamme: Vuosikertomus | Yliopiston Apteekki

Asiantunteva palvelu
Erinomainen asiakaskokemus
Vastuullinen työnantaja
Asiantuntijoiden osaaminen

Luotettavat tuotteet
Tuotteiden turvallisuus ja tehokkuus
Lääkkeiden saatavuus
Vastuullinen hankinta

Yhteiskunnan hyvinvointi
Suomalaisen lääkehuollon kehittäminen
Kestävää tuottoa opetukseen ja tutkimukseen
Ympäristöjalanjäljen pienentäminen

Asiantunteva palvelu – asiantunteva palvelu perustuu osaavaan ja motivoituneeseen henkilöstöön

Asiakaslupauksemme mukaisesti palvelemme asiakkaita yksilöllisesti, asiantuntevasti ja välittävästi. Käsittelemme asiakkaiden tietoja turvallisesti. Haluamme pitää huolta henkilöstöstämme ja olla vastuullinen työnantaja. Uskomme, että mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä vastuullisessa ja kehittyvässä yrityksessä houkuttelee meille parhaat osaajat. 

Erinomainen asiakaskokemus

Tavoitteenamme on Suomen paras asiakaskokemus. Meillä asiointi on helppoa ja sujuvaa. Käsittelemme asiakkaiden tietoja turvallisesti. Tarjoamme yhtenäisen asiakaskokemuksen kaikissa kohtaamisissa ja palvelutilanteissa. Uniikki-kanta-asiakasohjelmamme on tärkeä osa asiakaskokemusta.

Vastuullinen työnantaja

Teemme merkityksellistä työtä. Pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista. Haluamme vahvistaa työyhteisömme diversiteettiä. Kohtelemme työntekijöitämme yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Kehitämme esihenkilötyötä johdonmukaisesti. 

Asiantuntijoiden osaaminen

Meillä tehdään työtä ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä tarvitsemansa neuvot ja tuotteet. Asiakaspalvelumme perustuu henkilöstön osaamisen jatkuvaan kehittämiseen.

Luotettavat tuotteet – asiakkaamme voivat luottaa meiltä hankkimiinsa tuotteisiin

Yliopiston Apteekki on tunnettu kattavasta valikoimasta ja erittäin hyvästä lääkkeiden saatavuudesta. Tarjoamme asiakkaillemme resepti- ja itsehoitolääkkeiden lisäksi monipuolisen valikoiman terveys-, hyvinvointi- ja ihonhoitotuotteita.

Verkkoapteekistamme löytyvät kaikkien lääkevalmisteiden ja muiden tuotteiden saatavuustiedot reaaliaikaisesti ja tuotekohtaisesti. Kehitämme tuotteidemme hankinnan vastuullisuutta ja toimitusketjujen läpinäkyvyyttä yhteistyössä tavarantoimittajiemme kanssa.

Tuotteiden turvallisuus

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja turvallisia tuotteita. Käsittelemme ja varastoimme tuotteet huolellisesti. Huolehdimme siitä, että asiakkaamme osaavat käyttää tuotteita. Tavoitteenamme on, että asiakkaan lääkehoito onnistuu.

Lääkkeiden saatavuus

Palvelemme asiakkaitamme verkossa ympäri vuorokauden ja apteekeissa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Meiltä löytyy kattava valikoima lääkkeitä ja muita tuotteita. Huolehdimme lääkkeiden saatavuudesta myös valmistamalla harvinaisia lääkkeitä.

Vastuullinen hankinta

Vastaamme sidosryhmiemme odotuksiin tekemällä hankintoja vastuullisesti. Kehitämme hankintojen vastuullisuuskäytäntöjä yhdessä tavarantoimittajien kanssa.

Yhteiskunnan hyvinvointi – edistämme yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvointia kehittämällä suomalaista lääkehuoltoa

Teemme avointa yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Tuotollamme rahoitetaan vuosittain Helsingin yliopiston tutkimusta ja opetusta.

Kartoitamme ympäristövaikutuksemme ja toteutamme säännöllisesti toimenpiteitä niiden pienentämiseksi. Tavoitteenamme on myös tunnistaa toimintaamme liittyviä ympäristönäkökohtia sekä pienentää ympäristöjalanjälkeämme.

Suomalaisen lääkehuollon kehittäminen

Osallistumme lääkehuollon kehittämiseen sekä tutkimustyöllä että ohjaamalla opinnäytetöitä. Teemme tutkimus- ja kehittämistyötä laajasti eri sidosryhmien kanssa. Siirrämme osaamista uusille sukupolville tarjoamalla alan opiskelijoille laadukkaita ja monipuolisia  harjoittelujaksoja.

Kestävää tuottoa opetukseen ja tutkimukseen

Yliopiston Apteekki on yhteiskunnallinen yritys, ja tuottomme käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen.

Ympäristöjalanjäljen pienentäminen

Haluamme minimoida toimintamme ympäristöjalanjäljen. Kartoitamme toimintamme merkittävimmät ympäristövaikutukset ja vähennämme niitä systemaattisesti.