Terveydenhuolto

Terveydenhuollon liiketoiminta kasvoi

Terveydenhuollon liiketoimintamme myynti oli 40,6 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi edellisvuodesta 10 prosenttia. Eniten kasvoivat annosjakelupalvelu, antibioottipumppujen tuotanto ja rokotteiden toimitukset. 

Terveydenhuollon liiketoiminta palvelee valtakunnallisesti yli tuhatta terveydenhuollon organisaatiota yksityisellä ja julkisella sektorilla. Vuonna 2021 kasvualueita olivat lääkkeiden annosjakelu, antibioottipumppupalvelu ja rokotteet.

Palveluksessamme on 160 asiantuntijaa, jotka työskentelevät yritysmyynnissä ja -asiakaspalvelussa, lääkevalmistuksessa, annosjakelupalvelussa sekä analyyttisessä laboratoriossa. Lisäksi asiantuntijamme tarjoavat konsultointipalveluja terveydenhuollon toimijoille.

Annosjakelu kasvoi voimakkaasti

Annosjakeluasiakkaidemme määrä kasvoi 30 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Annosjakelupalvelumme asiakkaita ovat kotihoidon, palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoivan hoitoyksiköt eri puolilla Suomea.

Koneellinen annosjakelu vähentää lääkitysvirheitä ja lääkehävikkiä, edistää lääkityksen onnistumista sekä vapauttaa hoitajien työaikaa varsinaiseen hoitotyöhön. Yhden henkilön viikon lääkityksen käsin tehtävään lääkejakoon kuluisi hoitajalta 20–30 minuuttia. 

Antibioottipumppujen toimitusmäärät kasvoivat

Antibioottipumppupalvelu kasvoi ja antibioottivalikoima laajeni edellisvuoden lanseerauksen jälkeen voimakkaasti. Antibioottipumput ovat tilattavissa yritysverkkokaupastamme ja toimitamme ne kylmäkuljetuksena asiakkaille valtakunnallisesti.

Palvelu tuo merkittävää säästöä terveydenhuollolle, sillä se vapauttaa sairaalojen potilaspaikkoja ja vähentää hoitajien kotikäyntejä. Antibioottipumppupalvelumme ansiosta vuonna 2021 säästettiin noin 30 000 lääkkeenantokertaa kotisairaaloissa ja vuodeosastoilla.

Rokotteet perille nopeasti ja varmasti

Rokotetoimitukset yksityiselle terveydenhuollolle ovat merkittävä osa liiketoimintaamme. Eniten toimitimme influenssa-, pneumokokki-, vesirokko-, vyöruusu- ja matkailijarokotteita.

Elokuussa 2021 käyttöönotettu uusi logistiikkakeskuksemme mahdollistaa nopeat kylmäkuljetustoimitukset kaikkialle Suomeen. Tuotteet toimitetaan logistiikkakeskuksestamme suoraan hoitoyksikköön

pääsääntöisesti seuraavaksi arkipäiväksi. Huolehdimme lisäksi lääkejätteiden palauttamisesta ja hävittämisestä terveydenhuollon organisaation puolesta.