Erityistehtävät

Tärkeät erityistehtävämme – huolehdimme huomisen yhteiskunnasta

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys. Tuottomme käytetään vuosittain suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Tekemällä ostoksia Yliopiston Apteekissa teet hyvää koko yhteiskunnalle.

Yliopiston Apteekilla on kolme ainutlaatuista lakisääteistä yhteiskunnallista erityistehtävää, joiden toteuttamiseen käytämme vuosittain noin neljä miljoonaa euroa.

Lue lisää Helsingin yliopiston omistaman apteekkikonsernin merkityksestä veronmaksajana sekä Yliopiston Apteekin historiasta helsinki.fi -sivuilta.

Farmasian opiskelijaharjoittelut
Siirrämme arvokasta asiantuntijuuttamme eteenpäin

Harvinaisten lääkkeiden valmistus
Huolehdimme, ettei kukaan jää ilman tarvitsemiaan lääkkeitä

Lääkehuollon tutkimus
Tuottomme käytetään koulutukseen ja tutkimukseen

Farmasian opiskelijaharjoittelut – siirrämme asiantuntijuuttamme eteenpäin

Apteekkimme toimivat joka vuosi kymmenien farmasian opiskelijoiden harjoittelupaikkana. Näin vuosien aikana kertynyt arvokas asiantuntijuutemme siirtyy edelleen eteenpäin.

Farmasian opintoihin kuuluu kaksi kolmen kuukauden apteekkiharjoittelua. Yliopiston Apteekissa harjoitteluiden ohjaamiseen osallistuu iso joukko asiantuntijoita. Haluamme tarjota farmasian opiskelijoille vahvan pohjan ammatilliselle kasvulle ja välittävälle asiakaspalvelulle.

Tarjoamme opiskelijoille  suunnitelmallisen ja ohjatun harjoittelujakson, johon kuuluu lähikoulutuspäivien lisäksi tutustumista laajasti eri toimintoihimme, kuten lääkevalmistukseen ja verkkoapteekin asiakaspalveluun.

Lue Alinan oppilastarina

Harvinaisten lääkkeiden valmistus – huolehdimme, ettei kukaan jää ilman tarvitsemiaan lääkkeitä

Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevassa lääkevalmistuslaboratoriossamme työskentelee yli 50 henkilöä, jotka ovat erikoistuneet valmistamaan lääkkeitä käsityönä. Harvinaiset lääkkeet valmistetaan lääkäreiden erityisreseptien mukaan. Esimerkiksi pienelle keskosvauvalle sydänlääkettä tarvitaan erikoisannostuksena.

Lääkevalmistuksestamme on hyötyä erityisesti tilanteissa, joissa tarvitsemaasi lääkettä ei ole apteekeissa saatavilla. Yliopiston Apteekki on merkittävä osa Suomen huoltovarmuutta ja olemme useiden harvinaisten lääkkeiden ainoa valmistaja Suomessa. Tällaisia lääkkeitä ovat esimerkiksi astmadiagnostiikkaan tarvittava metakoliini ja keskosille käytettävä glukoosioraaligeeli. Toimitamme harvinaisia lääkkeitä myös yli 500 muulle kotimaiselle apteekille.

Lääkehuollon tutkimus – tuottomme käytetään koulutukseen ja tutkimukseen

Meillä on aina ollut tiivis yhteys tieteeseen ja tutkimukseen. Tuotollamme rahoitetaan vuosittain tuhansien tutkijoiden ja opiskelijoiden työtä. 

Teemme laajasti tutkimusyhteistyötä yliopistojen, korkeakoulujen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Ohjaamme farmasian opinnäytetöitä ja tieteellisiä jatkotutkimuksia ja sekä keräämme tutkimusaineistoa. Myönnämme vuosittain yhden n. 20 000 euron tutkimusapurahan lääkehuoltoa kehittävään tutkimukseen.

Tutustu tutkimuksiin
Some on aivoille kipua ja huumetta

Mona Moisala on psykologian tohtori ja aivotutkija, joka tutkii mm. aivojen tiedonkäsittelykykyyn vaikuttavia tekijöitä. 

Lue haastattelu

Ihminen on erehtyväinen

Annika Kiiski on projektikoordinaattori Helsingin yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa omaishoidon lääkehoidosta. 

Lue haastattelu

Inhimillisyydelle on suuri tilaus

Anne Birgitta Pessi on kirkkososiologian professori Helsingin yliopistossa ja tutkii myötätunnon voimaa yhteisöissä. 

Lue haastattelu