Apteekkiliiketoiminta

Asiointi apteekeissa kasvoi voimakkaasti

Asiointi kasvoi voimakkaasti kaikissa apteekeissamme. Apteekkiliiketoiminnan myynti oli 281,5 miljoonaa euroa (+3 %), mikä oli 80 prosenttia konsernin myynnistä.

Yliopiston Apteekilla on 17 apteekkia ja neljä kumppaniapteekkia eri puolilla Suomea. Kumppaniapteekkiemme verkosto laajeni, kun yhteistyö Tampereella toimivan Tammedica Apteekin kanssa alkoi vuoden 2022 alussa.

Apteekkiemme asiakasmäärät palasivat pandemiaa edeltäneelle tasolle vuonna 2022. Palkittuun asiakaspalvelumalliimme kuuluvat pitkät aukioloajat, ensiluokkainen palvelu, monipuoliset kanta-asiakasedut ja laaja tuotevalikoima.

Toimintaa tehostettiin automaatioilla

Tehostimme logistiikkaa ja Keravan logistiikkakeskuksesta toimipisteisiin saapuvan tavaran vastaanottoa hyödyntämällä digitaalisia työvälineitä ja uudistamalla tavaran vastaanottoon liittyviä prosesseja. 

Apteekkien ja verkon yhteistyö tiivistyi, kun apteekista noudettavien verkkotilausten määrä kasvoi. Kehitimme verkkotilausten apteekkinoutojen käsittelyä vuoden 2022 lopussa. Tehdyt toimenpiteet sujuvoittavat asiakaspalvelua ja apteekin prosesseja. 

Vuonna 2022 otimme käyttöön kaksi uutta lääkerobottia, jotka nopeuttavat reseptintoimitusta, lisäävät varastotarkkuutta ja helpottavat inventointia. Lääkevarastorobotteja on käytössä nyt lähes kaikissa apteekeissamme. 

Myymäläkonsepti edistää asiakaskokemusta

Vuonna 2022 uudistimme Helsingin Viikissä sijaitsevan myymälämme, josta tuli kolmas uuden myymäläkonseptimme mukainen apteekkimme. Uudistuksen tavoitteena on tarjota asiakkaille yhä parempi asiakaskokemus sekä lisätä henkilöstömme viihtyvyyttä ja tilojen toimivuutta.