Apteekkiliiketoiminta

Apteekeissa turvallista asioida

Asiakaspalvelumme oli tutkitusti korkealla tasolla ja panostimme koronatilanteessa paljon turvalliseen asiointiin. Etenimme useissa kehityshankkeissa ja avasimme uuden apteekin Espooseen.

Vuosi 2020 oli pandemian vuoksi apteekeissamme erittäin poikkeuksellinen. Asiointi isoimpien kaupunkien keskustoissa hiljeni, minkä vuoksi myyntimme laski edellisvuodesta 7 prosenttia ja oli 273 miljoonaa euroa. Asiakkaat asioivat hieman edellisvuotta harvemmin, mutta ostivat asioidessaan kerralla enemmän lääkkeitä ja muita apteekkituotteita.

Teimme runsaasti toimenpiteitä varmistaaksemme turvallisen asioinnin ja asiakkaiden palvelemisen apteekeissamme. Tehostimme siivousta, asensimme suojapleksejä, käytimme maskeja ja palvelimme tarvittaessa asiakkaita myös apteekin ulkopuolella. Apteekit olivat koko vuoden turvallinen paikka asioida ja tehdä töitä.

Aloitimme keväällä useissa kaupungeissa yhteistyön, jotta lääkkeet ja apteekkituotteet voitiin toimittaa ikäihmisille kotiin myös poikkeusoloissa. Tarjosimme apua arjen asiointiin yli 70-vuotiaille Helsinki Apu -hankkeessa yhdessä Helsingin kaupungin sekä seurakuntien ja järjestöjen kanssa.

Sujuva ja helppo asiointi

Vuonna 2020 teimme apteekkiemme myymälätiloissa uudistuksia, joiden tavoitteena on edistää erinomaista asiakaskokemusta. Suurin myymäläuudistus tapahtui keväällä Helsingin Malmilla, jossa apteekki muutti huhtikuussa uusiin viihtyisiin liiketiloihin kauppakeskuksen toiseen kerrokseen.

Otimme vuoden aikana käyttöön yhteensä neljä lääkkeiden toimittamista sujuvoittavaa lääkevarastorobottia. Kaksi niistä asennettiin Helsingin keskustaan, yksi Malmille ja yksi Lappeenrantaan. Tavoitteena oli sujuvoittaa sekä lääkkeiden toimittamista asiakkaille että tähän liittyviä taustaprosesseja.

Uusi apteekki Espoon Isoon Omenaan

Avasimme Espoon Isoon Omenaan lokakuussa apteekin, jossa on konseptimme mukaisesti pitkät aukioloajat, erinomainen palvelu ja laaja tuotevalikoima. Uusi vilkkaiden kulkuyhteyksien varrella sijaitseva apteekki parantaa apteekkipalveluiden saatavuutta Espoossa, jossa on asukaslukuun suhteutettuna vähemmän apteekkeja kuin Suomessa keskimäärin.

Lääkelain mukaan Yliopiston Apteekilla voi olla enintään 17 apteekkia Suomessa. Tämän vuoksi suljimme Jyväskylän Lääkäritalossa toimivan apteekkimme syyskuun lopussa. Keskitimme toiminnan ja asiakaspalvelun Jyväskylässä muutaman sadan metrin päässä Kauppakadulla sijaitsevaan apteekkiimme