Apteekkiliiketoiminta

Asiointi apteekeissa vilkastui loppuvuonna

ASuomen apteekkiliiketoiminnan myynti oli 273,8 miljoonaa euroa eli 79 prosenttia koko myynnistämme. Myyntimme pysyi samalla tasolla kuin vuonna 2020. Uusi myymäläkonsepti otettiin käyttöön Töölössä ja Turussa.

Yliopiston Apteekilla on Suomessa 17 apteekkia Etelä-Suomesta pohjoiseen. Uusin sijaintikaupunkimme on Espoo, jossa avasimme apteekin syksyllä 2020. Isossa Omenassa sijaitseva apteekkimme on otettu hyvin vastaan ja seudun asiakkaat ovat löytäneet meidät.

Vuonna 2021 koronapandemia vaikutti edelleen apteekkiemme asiakasmääriin. Alkuvuonna asiakaskäynnit vähenivät edellisvuoteen verrattuna ja samanaikaisesti keskiostos kasvoi. Syksyllä pandemiarajoituksia purettiin, minkä jälkeen asiakaskäynnit kasvoivat loppuvuoteen 2020 verrattuna.

Palvelukonseptimme sisältää pitkät aukioloajat, erinomaisen tuotevalikoiman, koko perheen hyvinvointiin tarkoitetun YA-tuotesarjan, ensiluokkaisen palvelun sekä kattavat kanta-asiakasalennukset ja -tarjoukset.

Myymäläkonsepti uudistui

Vuonna 2020 käynnistimme uuden myymäläkonseptimme suunnittelun ja ensimmäiset myymäläuudistukset toteutettiin Helsingin Töölössä ja Turussa vuonna 2021.

Henkilöstömme osallistui laajasti sekä myymäläkonseptin tavoitteiden määrittelyyn että suunnitteluun.

Kaksi uutta lääkevarastorobottia käyttöön

Lääkevarastorobotteja on käytössä jo laajasti apteekeissamme. Vuonna 2021 otettiin käyttöön kaksi uutta robottia, joista ensimmäinen helmikuussa Porissa ja toinen marraskuussa Turussa. Robotit nopeuttavat reseptintoimitusta, lisäävät varastotarkkuutta ja helpottavat inventointia sekä vapauttavat henkilöstömme aikaa asiakaspalveluun ja lääkeneuvontaan.

Kumppaniapteekkiverkostomme laajeni

Kumppaniapteekkiemme verkosto kasvoi, kun yhteistyö Rovaniemen Keskusapteekin kanssa alkoi helmikuussa 2021. Kaikissa kumppaniapteekeissamme on käytössä sama asiakaspalvelumalli sekä samat kanta-asiakastarjoukset ja -kampanjat kuin omissa apteekeissamme. Edellisvuonna kumppaniverkostoomme liittyivät Goodman Apteekki Hämeenlinnassa ja Jumbon Apteekki Vantaalla.

Apteekkien ilme ja tilaratkaisut uudistuivat

Vuonna 2021 uudistimme ensimmäiset kaksi apteekkiamme uuden myymäläkonseptin mukaisiksi. Uudessa konseptissa on huomioitu vahvasti asiakkaiden ja henkilöstön toiveet. Uudistuksen tavoitteena oli tarjota asiakkaille yhä parempi asiakaskokemus sekä lisätä henkilöstömme viihtyvyyttä ja tilojen toimivuutta. Asiointiin tavoiteltiin rauhallisuutta ja helppoutta erilaiset asiakas- ja tuoteryhmät huomioiden. Tätä tarkasteltiin kaikkien aistien, kuten akustiikan, värien ja valaistuksen kautta.

Apteekkitilat mahdollistavat yksityisen asioinnin ja henkilökohtaisen palvelun sekä toisaalta nopean asioinnin asiakkaan niin toivoessa. Uusi myymäläkonsepti on raikas, joustava ja modulaarinen, joten se on hyödynnettävissä erilaisiin apteekkitiloihimme.