Paino jojoilee? – 3 vinkkiä, joilla painonhallinta helpottuu

Laihduttajan ateria

Paino nousee ja laskee? Pidä verensokeri tasaisena, lisää ruokavalioosi kuituja ja varmista, että saat riittävästi kivennäis- ja hivenaineita. Yliopiston Apteekin asiantuntija antaa vinkit jojoilun lopettamisen tueksi ja olon parantamiseksi. 

1. Verensokeri tasaiseksi

Jojoilu on merkki siitä, että jokin syömisen perusasioista on pielessä. Jojoilijan verensokeri heittelee, ja siksi painokin nousee helposti. Jojoilijan painonpudotus helpottuu suosimalla matalan glykeemisen indeksin ruoka-aineita ja hyviä kuituja. Ne pitävät verensokerin vakaana ja ovatkin myös diabeetikoiden ravitsemuksen kulmakivi. Proteiinia on hyvä olla jokaisella aterialla vähintään 20 grammaa. Proteiini tukee lihasmassan kasvua. Ikääntymisen myöstä proteiinin hyväksikäyttö elimistossä heikkenee, joten onkin erityisen tärkeää, että senioreiden jokainen ateria sisältäisi jonkin proteiinilähteen.

Sen sijaan makeanhimolle ja jatkuvalle sokerikoukussa ololle kannattaa tehdä stoppi kahden viikon sokerilakolla sekä säännöllisellä ateriarytmillä.

2.  Kohota mielialaa

Moni hakee hyvää oloa ruoasta. Syöminen voikin joidenkin mielestä olla paras apu  alakuloisuuteen. Toisilla monipuolinen ruoka taas toimii loistavana stressinlievittäjänä haastavissa tilanteissa. Mikä muu voisi nostaa mielialaa ja parantaa hyvinvointia? Miltä kuulostaisi saunailta ystävien kesken tai hemmotteleva manikyyri, metsäkävely kaverin kanssa tai uusi, innostava liikuntalaji?

3. Lisää mineraaleja ruokavalioon

Elimistö on fiksu, sillä se kertoo, mistä on puutetta. Pitkään painonsa kanssa jojoilleen kannattaa varmistaa, että hän saa tarpeeksi elimistölle tärkeitä suojaravintoaineita sekä mineraaleja eli kivennäis- ja hivenaineita. Ruoan voi kokeilla maustaa ripauksella ruusu- eli mineraalisuolaa.

Asiantuntijana farmaseutti Johnny Lind Yliopiston Apteekista.

 1. PUHDAS+ KETOFIBER KAURAKUITU 200 g
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PUHDAS+ KETOFIBER KAURAKUITU 200 g
  Tarjoushinta 11,62 € Normaalihinta 14,90 €
 2. LINUM PLUS KUITUSEOS 350 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LINUM PLUS KUITUSEOS 350 G
  Tarjoushinta 11,62 € Normaalihinta 14,90 €
 3. HOITOPOLKU AKTIIVI SIS.VAAKA + RANNEKE 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  HOITOPOLKU AKTIIVI SIS.VAAKA + RANNEKE 1 KPL
  Tarjoushinta 154,44 € Normaalihinta 198,00 €