Näin saat kauniit kynnet ja pehmeät kädet kotikonstein

Näin saat kauniit kynnet ja pehmeät kädet kotikonstein

Piilotteletko lohkeilevia, liuskoittuvia ja hauraita kynsiäsi? Vaihda pesuaineet hoitaviin, tehohoida yöllä ja tee pikamanikyyri kerran viikossa, niin kätesi ovat aina esittelykunnossa. Tässä tärkeimmät vinkit kynsien ja käsien hoitoon.

1. Käytä käsivoidetta usein

Jos kynsi pääsee kuivumaan, kynsilevyt irtoavat toisistaan ja kynsi liuskoittuu ja murtuu helposti. Kosteus ja rasva pitävät kynnet joustavina ja kynsilevyt sekä niiden eri kerrokset kiinni toisissaan.

Käsivoide suojaa ja kosteuttaa kuivia, hauraita, ohuita ja heikkoja kynsiä. Kun pidät yhtä voidetuubia käsilaukussa, toista vessassa käsisaippuan lähellä ja kolmatta keittiön tiskiainepullon vieressä, niin kädet tulee voideltua riittävän usein.

Kokeile:

 • Medik8 Hand & Nail Cream kosteuttaa, suojaa auringolta ja ehkäisee pigmenttimuutosten ja ryppyjen syntymistä.

2. Vaihda käsienpesuaine

Suosi käsienpesuaineita, jotka eivät kuivata ja joissa on hellävaraisia peseviä ainesosia, esimerkiksi ravitsevia öljyjä.

Kokeile:

 • Aco Body Hand Soap Moist ei kuivata vaan jättää ihon pinnan todella pehmeäksi.

3. Tehohoida yöllä

Kun voitelet kätesi reilulla annoksella tuhtia voidetta iltaisin, kätesi pysyvät sileinä ja pehmeinä ja kyntesi voivat tavallista paremmin. Pue voideltuihin käsiin apteekista saatavat puuvillakäsineet, niin et sotke petivaatteita rasvaan.

Hyviä yövoiteita ovat täyteläiset tuotteet, jotka sisältävät esimerkiksi mehiläisvahaa tai karitevoita.

Kokeile:

 • Avenen Cold Cream Hand tekee käsille jopa vesipesuja kestävän suojakalvon ja on ihanteellinen myös päiväkäyttöön.
 1. PUHDAS+ KOLLAGEENI & BIOTIINI KAPS 120 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PUHDAS+ KOLLAGEENI & BIOTIINI KAPS 120 KPL
  36,60 €
 2. YA HOITAVA KÄSIVOIDE 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA HOITAVA KÄSIVOIDE 100 ML
  7,90 €
 3. YA NATURAE KÄSIVOIDE COSMOS ORGANIC 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KÄSIVOIDE COSMOS ORGANIC 75 ML
  9,90 €
 4. ACO BODY HAND CREAM RICH HAJUSTETTU 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY HAND CREAM RICH HAJUSTETTU 75 ML
  5,90 €

4. Öljyä kynsinauhat päivittäin

Jos kynsinauhasi eivät ole kunnossa, kynnet eivät kasva terveinä ja vahvoina. Älä nypi, leikkaa tai nakertele kynsinauhojasi, vaan hoida niitä. Säilytä kynsinauhaöljyä, -voidetta tai balsamia vaikka auton hansikaslokerossa, niin saat öljyttyä kynsinauhat silloin, kun ne saavat olla rauhassa.

Kokeile:

5. Kuori karheat kädet

Jos puuhastelet paljon käsilläsi, iho karheutuu ja kynnet kärsivät. Käsikuorinta poistaa kynsien pinnalta ja alta lian ja tekee ihosta uskomattoman pehmeän. Koska kädet ovat usein kuivat ja niiden iho on paksua, isorakeiset vartalokuorinnat sopivat käsille mainiosti.

6. Viilaa oikein

Käytä lasiviilaa, sillä se ei tee kynnen kärjestä repaleista, vaikka sillä hioisi edestakaisin. Repaleet altistavat kynnet lohkeilulle ja liuskoittumiselle.

Jos kyntesi ovat uurteiset tai epätasaiset, käytä lasiviilaa tai pehmeää, tarkoitukseen sopivaa bufferia kynnen pinnan tasoittamiseen. Buffattu kynsi on aina syytä käsitellä lopuksi kiillotusviilalla ja tarvittaessa myös vahvistavalla lakalla, joka suojaa kynttä.

7. Älä käytä kynsiä työkaluina

Vahvat kodinpuhdistus- ja pesuaineet sekä kynsilakanpoistoaineet kuivattavat, joten valitse hellävaraisia tuotteita. Suosi kuiville kynsille tarkoitettuja, asetonittomia ja hoitavia lakanpoistoaineita.

Pidä suojakäsineitä, kun tiskaat, siivoat, käsittelet vahvoja kemikaaleja ja teet puutarhatöitä. Älä liottele käsiä turhaan, sillä vesi turvottaa kynsiä ja voi aiheuttaa lohkeilua ja liuskoittumista etenkin, jos kynnen kärjet ovat rikki ja vesi pääsee kynsilevyjen väliin. Älä käytä kynsiä työkaluina – edes teippien ja tarrojen raaputtamiseen.

Kokeile:

 • Sally Hansenin Strengthening Polish Remover sisältää kuivia ja hauraita kynsiä hoitavia E-vitamiinia ja vehnäproteiinia.

8. Suojaa ja vahvista aluslakalla

Käytä värilakan alla aluslakkaa, niin kyntesi eivät kellastu ja haurastu. Valitse vahvistava ja hoitava lakka ohuille ja tasoittava lakka epätasaisille kynsille. Voi käyttää hoitavia aluslakkoja myös yksinään.

Kokeile:

 • Essien Treat & Love -hoitolakat ovat ihanteellisia niille, jotka eivät halua tai jaksa käyttää erillistä alus- ja värilakkaa.

9. Tee pikamanikyyri kerran viikossa

Manikyyri tulee tehtyä helpommin, kun se on vaivaton ja mukava rutiini. Kokoa manikyyritarvikkeet helposti saataville laatikoon, jonka voit nostaa sohvapöydälle vaikka sunnuntai-iltaisin, kun katsot tv:tä.

Poista vanhat kynsilakat, rasvaa kädet, öljyä kynsinauhat ja irrottele ne puisella manikyyritikulla. Viiilaa ja lakkaa kynnet.

Kokeile:

 • Skin Republic Hand Repair Mask -naamiohansikkailla kädet saavat helpon tehohoidon ja rutkasti kosteutusta.

10. Syö monipuolisesti ja muista biotiini

Jos kyntesi ovat heikot ja hauraat, varmista, että ruokavaliosi on monipuolinen ja sisältää riittävästi kalsiumia, magnesiumia, rautaa, proteiinia ja biotiinia. Saat kynsiä vahvistavaa biotiinia esimerkiksi banaanista tai pähkinöistä, rautaa tummanvihreistä kasviksista, kalsiumia maitotuotteista ja proteiinia muun muassa kananmunista.

Jos epäilet, ettet saa kaikkia kynsien kannalta tarpeellisia ravintoaineita, hanki kynsien hyvinvointiin tarkoitettu ravintolisä.