Tiesitkö tämän liukuvoiteista?

Liukuvoide lisää nautintoa ja vähentää kitkaa intiimissä kanssakäymisessä

Liukuvoide kuuluu joka makuuhuoneeseen: paitsi että se lisää nautintoa, niin se myös parantaa kondomin kestävyyttä ja pitää limakalvot hyvässä kunnossa. Löydä sinulle sopivat liukuvoiteet Yliopiston Apteekista ja tilaa tuotteet vaikka verkkokaupasta ya.fi.

Mihin liukuvoidetta voi käyttää?

Mitä hyötyä liukuvoiteesta on?

Liukuvoide auttaa, jos limakalvot ovat kuivat. Limakalvoja voivat kuivattaa monet tekijät, kuten esimerkiksi synnytys, imetys, vaihdevuodet, ehkäisypillerit ja hormonaaliset muutokset. Joidenkuiden limakalvot ovat luonnostaan kuivat, ja esimerkiksi atopia saattaa kuivattaa limakalvoja.

Jos limakalvot ovat kuivat, seksi voi tuntua kivuliaalta ja ärsyttää limakalvoja. Liukuvoide vähentää hankausta ja voi pidentää yhdynnän kestoa, koska paikat eivät kipeydy.

Liukuvoide vähentää myös kondomiin kohdistuvaa hankausta. Siksi se parantaa kondomin kestävyyttä.

Artikkelin lukijan etukoodi sinulle:

Ota 2 intiimituotetta, saat edullisemman -30 % etukoodilla: INTIM124

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.4.2024 asti.

Miten liukuvoidetta käytetään? 

Liukuvoidetta sivellään penikseen tai emättimeen ja häpyhuulille tai molempiin. Sitä voi huoletta käyttää niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Liukuvoiteen hyödyt ovat moninaiset, sillä se vähentää kitkaa, hoitaa limakalvoja sekä lisää nautintoa. Liukuvoiteella voi tuoda myös piristystä seksielämään, sillä liukuvoiteita on erilaisia ja joka tilanteeseen löytyy sopiva, valikoimassamme muun muassa mansikan makuinen liukuvoide tai lämmittävä liukuvoide sekä erilaisia stimulointigeelejä.

Voiko kaikkia liukuvoiteita käyttää kondomin kanssa?

Etsiessäsi sopivaa liukuvoidetta apteekista, kannattaa tutustua tuotteen raaka-aineisiin, sillä kondomin kanssa ei pidä käyttää liukuvoidetta, jossa on öljyä. Öljy haurastuttaa lateksikondomia. Öljypohjaisia liukasteita ovat esimerkiksi vaseliini ja vauvaöljy.

Useimmissa liukuvoiteissa ei ole öljyä, vaan ne ovat silikoni- tai vesipohjaisia.

Silikonipohjaiset ja vesipohjaiset liukuvoiteet – miten ne eroavat toisistaan?

  • Vesipohjainen liukuvoide on helppo valinta, sillä se ei juurikaan sotke. Se on myös helppo pestä pois vaatteista ja lakanoista. Toisaalta vesipohjainen liukuvoide ei liukasta yhtä pitkään kuin silikonipohjainen liukuvoide. Sitä voi siis joutua lisäämään seksin aikana.
  • Silikonipohjainen liukuvoide pysyy iholla ja limakalvoilla pidempään, sillä se ei imeydy niiden läpi. Toisaalta se on vaikeampi pestä pois kuin vesipohjainen liukuvoide.

Vesi- ja silikonipohjaiset liukuvoiteet sopivat hyvin käytettäväksi kondomin kanssa ja parantavat sen kestävyyttä.

Liukuvoide ja raskaus

Siittiöt pysyvät hedelmöittämiskykyisinä parhaiten ilman mitään keinotekoista liukastinta. Joissakin tapauksissa kuitenkin liukuvoidetta kannattaa käyttää ja tällöin hajusteeton vesipohjainen liukuvoide on turvallisin valinta, jos toiveissa on raskaus. Silikonipohjaisia liukuvoiteita ei suositella raskautta toivoville, sillä silikoniliukuvoide saattaa rajoittaa siittiöiden liikkuvuutta ja heikentää näin raskaaksi tulon todennäköisyyttä.

Voiko liukuvoidetta käyttää, jos on arat limakalvot tai kosmetiikkayliherkkyys?

Jos limakalvot ovat arat, liukasteena voi käyttää hoitavaa tuotetta, kuten intiimiöljyä. Se kosteuttaa, mutta huomaa kuitenkin, ettei se sovi yhteen lateksikondomin kanssa.

Herkkähipiäisen kannattaa hankkia liukuvoide apteekista tai tilata liukuvoide netistä ya.fi verkkokaupasta. Liukuvoiteiden koostumuksessa kannattaa tutustua raaka-aineisiin, etenkin, mikäli kärsii kosmetiikka-allergiasta tai hajusteallergiasta. Herkille limakalvoille hyviä liukuvoiteita apteekin valikoimassa ovat limakalvoja hoitavat liukkarit. Esimerkiksi RFSU liukuvoiteen sisältämä maitohappo tasapainottaa emättimen pH:ta sopivaksi myös kuiville ja ärtyneille limakalvoille. Apteekin liukastusvoiteiden valikoima on laaja ja voit myös valita sopivan liukkarin mieltymystesi mukaisesti stimuloivan liukuvoiteen, stimulointigeelin, hierontaan sopivan liukuvoiteen tai jopa lämmittävän hieronta-liukuvoiteen väliltä. Hierontaan sopivaa liukuvoidetta voi käyttää hierontaöljyn tapaan.

Jotkut liukuvoiteet hoitavat limakalvoja ja tasapainottavat emättimen pH:ta. Tällainen tuote on paras liukuvoide herkille limakalvoille.

Vesipohjaisissa liukuvoiteissa on usein huomattavasti enemmän raaka-aineita kuin silikonipohjaisissa, joissa voi olla käytetty vain muutamaa ainesosaa.

Jos olet allerginen tai herkkä kosmetiikalle, silikonipohjainen liukuvoide voi siksi olla turvallisempi valinta.

Asiantuntijamme ovat apunasi tuotteiden vertailussa ja sopivan liukuvoiteen valinnassa, mikäli kaipaat apua tuotteiden raaka-ainelistojen kanssa tai muissa intiimialueen hyvinvointia koskevissa kysymyksissä.

Mikäli sopivien intiimituotteiden valinta apteekin hyllyllä tuottaa tuskaa, tutustu intiimituotteisiin rauhassa netissä ja tilaa sopiva liukuvoide netistä muiden apteekkituotteiden kanssa! Yliopiston Apteekin verkkokaupasta tilaat kätevästi kaikki vitamiineista liukuvoiteisiin samasta osoitteesta ya.fi!

Milloin liukuvoide on välttämätön?

Miten liukuvoidetta laitetaan? Mikä on sopiva määrä? Liukuvoiteen käyttö kannattaa aina, jos oma kosteus emättimen limakalvoilla ei riitä, ja yhdyntä tuntuu kuivuuden tähden kivuliaalta tai hankaavalta, kannattaa myös käyttää liukuvoidetta

Anaaliseksissä kosteutta ei ole omasta takaa lainkaan, joten sitä voi olla vaikeaa, ellei mahdotonta, harrastaa ilman liukuvoidettaLaadukas ja pitkäkestoista liukkautta tuova liukuvoide onkin ehdoton tuote anaaliseksiin.

Liukuvoide auttaa myös, jos haluaa harrastaa seksiä pitkään. Liukuvoide vähentää hankausta, ja seksiä on mahdollisuus harrastaa pidempään ilman, että alapää ärtyy. Melko pieni määrä liukuvoidetta yleensä riittää ja sitä voi tarpeen mukaan lisätä myös, mikäli haluaa harrastaa seksiä pitkään.

Liukuvoiteen avulla myös geishakuulaharjoituksiin ja lantionpohjan treeniin saa lisää haastavuutta!

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Noora.