Kauniina kesään! – Kosmetologimme 11 parasta vinkkiä

kaunis kesäiho ja upeat hiukset

Kesällä ihonhoidossa vähemmän on enemmän. Näillä vinkeillä ja tuotteilla hoidat, suojaat ja hemmottelet ihosi ja hiuksesi hyvinvoiviksi ja ihaniksi.

1. Anna iholle kesälomaa!

Vaihda kesällä ihonhoitotuotteet astetta kevyempiin. Anna ihollesi lomaa voimakkaista kuorinnoista, tuotteista ja käsittelyistä. Kauniin kesäihon perusresepti on tämä: suojaa, kosteuta, rauhoita.

Muista juoda kesällä riittävästi vettä. Se on tärkeää kuumien hellepäivien takia, mutta myös ihon kosteutuksen kannalta. 

Iho nauttii myös ulkoilusta. Kesän raikas ja hieman kosteampi ilma tekee iholle hyvää. 

2. Kuori koko keho  

Vartalon kuorinta on hyvä siirtymäriitti kesäkauteen. Kuorinta poistaa kuivahtaneen ihosolukon ja tekee ihosta kauniimman. Iho on hyvä kuoria myös aina ennen itseruskettavan levittämistä tai säärten sokerointia. 

Muista kesällä myös kasvojen kuorinta, sillä aurinko, hikoilu ja vedenkestävät aurinkovoiteet rasittavat ihoa. Kasvojen kuorintatuotteissa on monia vaihtoehtoja eri ihotyypeille. Esimerkiksi kuorintalaput ovat helppo kesätuote. 

Muista kosteuttaa iho kosteusvoiteella aina kuorinnan jälkeen.

3. Tee jaloille minipedikyyri 

Kantapäät ovat talven jäljiltä kuivat, ja niissä voi olla kovettumia tai halkeamia. Huolla jalat sandaalikuntoon helpolla kotipedikyyrillä. Levitä reilu määrä jalkavoidetta ja hiero, kunnes voide on imeytynyt. Valitse jalkavoiteeksi karbamidia sisältävä jalkavoide tai perusvoide. Voiteen sisältämä karbamidi toimii ikään kuin raspina ja kosteutuksena. Hyvä jalkavoide pehmentää ihon hellävaraisesti

Mekaaninen hankaus jalkaraspilla on monesti liian raju käsittely ja voi kiihdyttää kuivumista entisestään. Voit halutessasi kuoria tai raspata hellävaraisesti kantapäitä esimerkiksi hohkakivellä, kuorinta-aineella, jalkojenhoitolaitteella tai kuorintasukilla.

 1. V10 PLUS WATER BASED PEELING 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS WATER BASED PEELING 50 ML
  34,90 €
 2. VICHY CAPITAL SOLEIL SOOTHING AFTER-SUN MILK 300 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 3. FAVORA RAUHOITTAVA & KOSTEUTTAVA NAAMIO 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FAVORA RAUHOITTAVA & KOSTEUTTAVA NAAMIO 75 ML
  Tarjoushinta 15,92 € Normaalihinta 19,90 €
 4. CCS CRACKED HEEL SOS KOVETTUMIIN 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CCS CRACKED HEEL SOS KOVETTUMIIN 75 ML
  9,90 €

4. Kosteuta naamiolla ja after sun -tuotteilla

Kesällä ihon kosteutus nousee entistä tärkeämpään rooliin, sillä aurinko kuivattaa ihoa. 

Kasvo- ja vartalovoiteena voi kesällä käyttää after sun -voiteita, jotka kosteutuksen lisäksi rauhoittavat ihoa. 

Kasvonaamiot, etenkin kangasnaamiot, ovat käteviä kosteuttajia. Kasvonaamio kannattaa valita aina ihon tämänhetkisten tarpeiden mukaan. Savinaamiot ja syväpuhdistavat naamiot kannattaa jättää odottamaan syksyä, sillä ne usein kuivattavat ihoa.

5. Suojaa iho aurinkotuotteella 

Aurinkosuoja on kesän tärkein ihonhoitotuote. Valitse aurinkosuoja oman mieltymyksesi mukaan. Vaihtoehtoja riittää niin voiteista öljypohjaisiin kuin suihkutettaviin. 

Öljypohjaisissa aurinkosuojasuihkeissa plussaa on se, että UV-suojan lisäksi ne tuovat iholle kaunista kiiltoa ja hehkua.

Hanki kasvoille oma aurinkotuote. Kasvoille tarkoitetut aurinkosuojat ovat miellyttävämpiä, toimivat paremmin meikin alla sekä suojan voi valita oman ihotyypin mukaan. Kasvojen aurinkosuojat ovat nykyään ainesosiltaan hyvin päivävoidemaisia, eli kosteutusta ei tarvitse lisätä erikseen.

6. Käytä sävyllisiä aurinkosuojia kesämeikkiin 

Moni haluaa viettää kesän kevyellä meikillä. Jos kaipaat kuitenkin pientä ihon sävyn tasoitusta, valitse aurinkosuojaksi tuote, jossa on mukana vähän väriä. 

Erilaiset BB-voiteet sekä CC-voiteet ovat kevyitä kesämeikkipohjia ja sisältävät myös aurinkosuojaa. Suojaa myös huulesi auringolta valitsemalla suojakertoimellinen huulirasva, -puna tai -kiilto. 

7. Hanki turvallinen päivetys purkista

Aurinko on ihon pahin vanhentaja ja rusketuksen tavoittelu auringossa ihoa paahtamalla ei ole viisain valinta ruskettaa ihoa. Itseruskettavat tuotteet ovat turvallisempi tapa hankkia kaunis tasainen rusketus. Itseruskettavia löytyy niin voiteina, kasvovesinä kuin vaahtoina. Hyvin vaalealle iholle saa kauniin kevyen lopputuloksen esimerkiksi asteittain päivettävällä vartalovoiteella. Muista kuoria ja kosteuttaa iho ennen itseruskettavan lisäämistä, jotta saat mahdollisimman tasaisen lopputuloksen. 

Itseruskettavissakin kannattaa valita kasvoille oma itseruskettava tuote. Muista, että itseruskettavat eivät suojaa ihoa auringolta!

8. Kirkasta C-vitamiiniseerumilla

C-vitamiiniseerumi on täydellinen kesäseerumi! C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka hidastaa ihon ikääntymistä. Se on myös hyvä tuki, mikäli sinulla on taipumusta saada pigmenttiläiskiä

Käytä C-vitamiiniseerumia aamuisin. Sitä voi laittaa myös aurinkovoiteen alle.

 • Medik8 C Tetra on ultrakosteuttava seerumi, joka sopii kaikille ihotyypeille.

9. Virkistä ihoa suihkutettavilla kasvovesillä

Suihkutettavat kasvovedet ja kasvosuihkeet ovat kevyitä ja kosteuttavia – ikään kuin seerumin ja kasvoveden välimuotoja. Monet kasvosuihkeet sisältävät myös mineraaleja, jotka rauhoittavat auringon kuumentamaa ihoa.

Kasvovettä voi suihkautella kasvoille pitkin päivää. Kasvovesipulloa voi säilyttää jääkaapissa. Viileää vettä on ihana pirskotella kasvoille ja vartalolle esimerkiksi rantapäivän jälkeen. Suihkutettavat lähdevesisuihkeet sopivat koko perheen käyttöön.

10. Pese aurinkosuoja pois suihkuöljyllä

Aurinkosuoja on hyvä muistaa pestä aina päivän päätteeksi kunnolla pois, ettei se aiheuta ihoärsytystä tai tuki ihohuokosia. Vedenkestävät aurinkosuojat sekä fysikaaliset UV-filtterit vaativat tehokkaampaa puhdistusta

Suihkuöljy puree vedenkestävään aurinkosuojaan perusteellisesti sekä antaa iholle samalla kosteutusta. Kasvoilta aurinkosuoja kannattaa poistaa huolellisesti kaksoispuhdistuksella, kuten puhdistusöljyllä ja sen jälkeen vielä toisella puhdistusaineella. 

+1 Muista ravita ja suojata myös hiukset!

Aurinko rasittaa myös hiuksia, etenkin vaalennettuja ja värjättyjä. 

Ota kesällä käyttöön hoitoaine, hiusöljy tai hoitosuihke, jossa on mukana UV-suoja. Pari kertaa viikossa voit tehdä hiusnaamion, joka toimii rakennepaikkaavana tehohoitona. 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi ja estenomi Johanna Salmikivi-Mehto.