Kasvojen ja vartalon iho kesäkuntoon – Kosmetologin 10 parasta täsmävinkkiä

Nainen huolehtii ihostaan ja ottaa parhaimmat kosmetologin vinkit talteen.
Kesä tulee – onko ihosi valmis? Tee nämä pienet viilaukset ihonhoitorutiiniisi nyt, niin saat terveen ja hehkuvan ihon kesäksi.

1. Kuori iho sileäksi

Aloita ihon valmistelu kesää varten kuorimalla koko kroppa omalle ihotyypille sopivalla vartalokuorinnalla. Kasvojen kuorintaan kannattaa valita erityisesti omalle ihotyypille sopiva kasvokuorinta. Kuorinta herättää talven jäljiltä kuivan ja karhean ihon eloon ja tekee siitä tasaisen pehmeän ja sileän. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta ja auttaa hoitavia ja kosteuttavia tuotteita imeytymään paremmin.

Kesällä on kannattaa suosia mekaanista kuorintaa, sillä etenkin happokuorinnat herkistävät ihoa auringonvalolle. Entsymaattista ja kemiallista kuorintaa voi silti käyttää, kun muistaa suojata ihoa vaatteilla sekä korkeilla suojakertoimilla.

2. Kosteuta myös kesällä

Kesällä kosteusvoide kannattaa vaihtaa kevyempään kosteusemulsioon, koska kesäisin iho janoaa kosteutta. Kun ilma on kosteampaa, iho ei tarvitse yhtä paksua suojakalvoa tai tuhteja rasvahappoja kuin talvella. Kosteutusta ei kuitenkaan pidä unohtaa kokonaan, sillä aurinko ja hikoilu kuivattavat ihoa.

Älä liioin lintsaa kasvoveden käytöstä. Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen ja tuo ihon kaipaamaa lisäkosteutta.

3. Kasvoille päivetystä

Loihdi huoleton kesämeikki korvaamalla meikkivoide sävyttävällä päivävoiteella tai sävyllisellä aurinkosuojavoiteella. UV-suojalla varustettu voide suojaa auringolta ja tuo kasvoille kauniin tasaisen ja luonnollisen sävyn ilman raskasta voidekerrosta.

 1. AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  26,90 €
 2. YA NATURAE KIRKASTAVA KASVOKUORINTA 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KIRKASTAVA KASVOKUORINTA 50 ml
  Tarjoushinta 9,73 € Normaalihinta 13,90 €
 3. VICHY PURETE THERMALE SKINTONIC 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY PURETE THERMALE SKINTONIC 200 ML
  18,50 €
 4. Avene Sun B-Protect SPF50+ 30 ml | Aurinkovoiteet kasvoille
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SUN B-PROTECT SPF50+ 30 ML
  Tarjoushinta 14,18 € Normaalihinta 18,90 €

4. Aurinkovoide on tärkein

Panosta aurinkosuojaukseen, niin iho säilyy terveenä ja nuorekkaana mahdollisimman pitkään. Aurinko on ihon pahin vanhentaja. Aurinko vanhentaa ihoa ennenaikaisesti, jos kesällä iho altistuu jatkuvasti auringon haitallisille UV-säteille. Laadukkailla aurinkosuojatuotteilla ja viisaalla auringolta suojautumisella varjelet ihoasi parhaiten UV-säteiltäParas aurinkorasva on sellainen, mitä on mukava käyttää eikä sen antamaa suojaa edes huomaa iholla.

Muistathan, että aurinkovoiteen teho perustuu siihen, että aurinkorasvaa levitetään riittävästi ja lisätään 1–2 tunnin välein sekä aina hikoilun ja uimisen jälkeen.

5. Aurinkosuoja kasvoille

Kasvoille tarkoitetut aurinkosuojavoiteet levittyvät ja imeytyvät nopeasti eivätkä tuki ihohuokosia kuten vartalolle tarkoitetut aurinkovoiteet saattavat. Siksi kasvoille on syytä hankkia oma aurinkosuoja.

6. Seerumista tärkeitä vitamiineja

Jos vitamiini- ja antioksidanttipitoinen seerumi ei kuulu ihonhoitorutiiniisi talvella, niin viimeistään nyt on syytä hankkia seerumi, joka on oikea ihonhoidon tehopakkaus. Iho tarvitsee vitamiineja, jotta se pystyy suojautumaan auringon aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Laadukas seerumi auttaa ihoa pysymään nuorekkaana ja hyväkuntoisena. Seerumilla saat näkyviä tuloksia nopeasti, sillä seerumeissa aktiiviaineita on enemmän kuin voiteissa. Esimerkiksi C-vitamiiniseerumi on täydellinen kesäseerumi! Kevyt, nopeasti imeytyvä seerumi on myös kätevä levittää aurinkovoiteen alle ihoa kosteuttamaan.

7. Puhdista huolellisesti

Kesällä ei pidä unohtaa ihon syväpuhdistusta. Fysikaaliset UV-filtterit jäävät ihohuokosiin aurinkotuotteiden sekä aurinkosuojan sisältävän päivävoiteen käytön jälkeen. Kesällä ihohuokoset erittävät myös enemmän talia ja ihoon tulee helpommin epäpuhtauksia.

Kun kesällä puhdistat ihon syväpuhdistavalla tuotteella säännöllisesti, ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan eikä ihon kanssa tule ongelmia kesähelteilläkään.

 1. NOVEXPERT BOOSTER WITH VITAMIN C 30 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  NOVEXPERT BOOSTER WITH VITAMIN C 30 ml
  59,00 €
  Loppu
 2. YA naturae Kosteuttava Seerumi | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KOSTEUTTAVA SEERUMI 30 ml
  Tarjoushinta 16,03 € Normaalihinta 22,90 €

8. Kasvonaamio tehokosteuttaa

Iho tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa myös kesällä, sillä aurinko saa ihon kuivumaan herkästi. Levitä auringossa vietetyn päivän jälkeen kosteuttava kasvonaamio kasvoille. Kasvonaamio tai kangasnaamio toimii myös ensiapuna rauhoittamaan ihoa auringonoton jälkeen. Ekstrahoivaa tarjoava naamio on ihosi pelastus aina, kun ihosi kaipaa pikaista apua!

9. Turvallinen rusketus itseruskettavalla

Fiksu auringonpalvoja suojaa ihon vaaralliselta UV-säteilyltä ja hankkii rusketuksensa purkista. Itseruskettavat tuotteet ovat kehittyneet vuosien varrella paljon, ja niitä on saatavilla myös luonnonkosmetiikkana. Huolellisten pohjatöiden ansiosta itseruskettavilla tuotteilla saat aikaan turvallisen ja tasaisen rusketuksen, ilman pelkoa epätasaisesta lopputuloksesta!

Helppokäyttöiset, tuoksuttomat ja luonnollisen sävyiset itseruskettavat sopivat jokapäiväiseen käyttöön riippuen siitä, kuinka intensiivisen rusketuksen haluaa. Asteittain päivettävällä vartalovoiteella on helppo säädellä itse sopivan rusketusasteen intensiteettiä.

Muista kuoria ja kosteuttaa iho päivää ennen itseruskettavan käyttöä, niin saat tasaisen ja kauniin rusketuksen.

10. Kokeile aurinkokapseleita

Kokeile beetakaroteenia sisältäviä aurinkokapseleita. Beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste. A-vitamiini edistää ihon, näön ja limakalvojen pysymistä normaaleina. Beetakaroteenin ohella ravintolisissä on mukana myös esimerkiksi kuparia, joka edistää ihon normaalia pigmentoitumista ja suojaa soluja hapettumisstressiltä.

Muista kuitenkin, että aurinkokapselit eivät korvaa aurinkosuojaa.

Asiantuntijana Yliopiston apteekin kosmetologi Nelli Heikkilä.