Terveenä koko syksyn – Hanki nämä tärkeät tuotteet lääkekaappiisi

syysflunssa lapsiperheessä

Paluu arkeen lannistaa? Kun pidät huolta vastustuskyvystäsi ja energiatasoistasi, lomafiilis kantaa koko syksyn. Fiksuilla valinnoilla voit ehkäistä nuutuneen olon ja kuivuvan ihon. Varmista siis, että lääkekaapistasi ja kylpyhuoneestasi löytyvät nämä näppärät tuotteet.

1. D-vitamiinia kaikille

Viimeistään lokakuusta lähtien on aika ammentaa D-vitamiinia aurinkotankkauksen sijaan purkista. D-vitamiini on tärkeä vitamiini, sillä se edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja auttaa huolehtimaan lihasten ja luuston hyvinvoinnista.

Koko perheen kannattaa käyttää D-vitamiinilisää. Vaihtoehtoja löytyy purutableteista nieltäviin ja öljykapseleista tippoihin ja suihkeisiin. Myös vegaaneille ja vatsavaivojen takia makeutusaineita karttaville on omat tuotteensa.

2. Poreileva monivitamiinivalmiste antaa vauhtia

Nauti aamulla raikas vitamiiniporejuoma, niin saat potkaistua päivän käyntiin. Porejuoma sisältää useita eri vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita, kuten C-vitamiinia ja sinkkiä, jotka tukevat vastustuskykyä ja B1- ja B12-vitamiinia, jotka edistävät hermoston normaalia toimintaa. Porejuoman B2- ja  B6-vitamiinit auttavat myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Yliopiston Apteekin oman tuotesarjan porejuoma maistuu raikkaalta persikalta.

 1. MELATONIINI ORION 1,9MG SUUSSA HAJOAVA TABL 100 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MELATONIINI ORION 1,9MG SUUSSA HAJOAVA TABL 100 KPL
  Tarjoushinta 20,23 € Normaalihinta 23,80 €
 2. MULTIVITA PORE MONIVITAMIINI 45 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MULTIVITA PORE MONIVITAMIINI 45 KPL
  14,40 €
 3. YA MONIVITAMIINI PERSIKKA PORETABL 20 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA MONIVITAMIINI PERSIKKA PORETABL 20 KPL
  Tarjoushinta 4,72 € Normaalihinta 5,90 €
 4. LINICIN PREVENT SPRAY 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LINICIN PREVENT SPRAY 100 ML
  Tarjoushinta 13,60 € Normaalihinta 17,00 €

4. Melatoniini viilaa vuorokausirytmin kuntoon

Kesän huoleton valvominen ja erilainen vuorokausirytmi voivat tehdä arkiheräämisistä takkuavia ja lisätä univaikeuksia. Uniongelmia kannattaa ratkoa arjen säännöllisillä tavoilla, jotka edesauttavat sinua kohti parempaa unta. Kun varjelet lepoa, stressitöntä elämää ja palautumista sekä tavoittelet laadukasta, palauttavaa ja hyvää unta, saat lomafiiliksen säilytettyä pidempään! Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu pienistä yksittäisistä valinnoista elämässäsi. Paremmat unet ja pienikin liikunnan lisääminen arkeen parantavat hyvinvointiasi ja tekevät ihmeitä jaksamiselle.

Hyvä unihygienia sekä tarvittaessa rinnalla käytettävä melatoniini auttaa kääntämään unirytmin kohdilleen. Melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa ja hyvin nukutun yön jälkeen heräät pirteänä. Imeskelytabletteina, nieltävinä tabletteina tai suihkeena saatavaa melatoniinia voi turvallisesti ottaa 1–1,9 milligrammaa noin tunti ennen nukkumaanmenoa muutamina peräkkäisinä päivinä.

4. Sinkkiasetaattia flunssan ensioireisiin

Jos olo nuutuu ja flunssan ensioireita, kuten tukkoisuutta tai kurkkukipua, esiintyy, on silloin CE-merkitty sinkkiasetaatti paras ase lyhentämään flunssan kestoa

Kun CE-merkittyä sinkkiasetaattia löytyy lääkekaapista, voi taistelun aloittaa heti, viimeistään 24 tunnin sisällä oireiden alkamisesta. CE-merkitty sinkkiasetaatti lyhentää flunssan kestoa ja lievittää oireita.

5. Täitartuntoja ehkäisevä suihke torjuu täit

Täit ovat valitettavasti lapsiperheissä harmillinen riesa. Voisiko jokasyksyisen koulujen ja päiväkotien täiepidemian ja täitartunnat lakanoidenvaihtorumbineen välttää kokonaan? Kyllä, sillä täitä torjuva hiussuihke tai ennaltaehkäisevä täishampoo ovat erityisesti täikammoisen unelmatuotteita.

Käytä täitartuntoja estävää suihketta koko perheen tukkaan joka aamu, niin ei tarvitse jännittää kutsumattomien vieraiden esiinmarssia. Suihke torjuu täit rasvoittamatta hiuksia – ja saattaa jopa auttaa hiusten laitossa.

6. Pesuöljyä suihkusaippuan sijaan

Kuiva sisäilma alkaa syysaikaan imeä kosteutta ihosta. Kuivuminen ja kutina helpottuvat, kun vaihdat suihkusaippuan pesuöljyyn.

Pesuöljyt ovat iholle saippuoita hellävaraisempia ja kosteuttavia vaihtoehtoja, ja niitä löytyy moneen makuun – ihanasti hajustettuina tai hajustamattomina. Ne jättävät ihon pehmeäksi ja sileäksi.

7. Kuorinta ja naamio heleyttävät ihoa

Ihohuolet saa kuriin säännöllisellä kasvojen tehokostutuksella – ja onhan kasvojen hemmotteluhetki naamiohoitoineen sateisten iltojen aatelia. 

Kasvokuorinta heleyttää ihon sävyä ja saa kasvot näyttämään hehkuvilta myös väsyneempinä kiireaamuina. Kuiva iho saa janoamaansa kosteutta ravitsevasta kasvonaamiosta.

Mikäli haluat panostaa ihonhoitoosi vielä hiukan enemmän, kymmenvaiheinen eteläkorealainen K-Beauty-ihonhoitorutiini vaatii vähän enemmän vaivannäköä, mutta se tekee ihostasi uskomattoman upean.

8. Seerumi kosteuttaa tehokkaasti

Paksumman kosteusvoiteen lisäksi loistava tapa helliä kiristävää ja kuivaa ihoa on seerumi. Seerumin ei tarvitse olla kallis toimiakseen tehokkaasti. Seerumissa tehoaineet ovat tiivistetyssä muodossa ja sen vuoksi sitä pidetäänkin kasvojenhoitotuotteiden kuningattarena! Valitse Yliopiston Apteekin YA naturae -luonnonkosmetiikkasarjan kosteuttava seerumi, jossa on esimerkiksi ravitsevaa pellavansiemenöljyä, syväkosteuttavaa hyaluronihappoa tai kosteuttavaa ruusunmarjauutetta.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Heidi Rautio.

 1. ACO BODY CARING SHOWER OIL HAJUSTETTU 400 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY CARING SHOWER OIL HAJUSTETTU 400 ML
  Tarjoushinta 11,12 € Normaalihinta 13,90 €
 2. V10 PLUS WATER BASED PEELING 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS WATER BASED PEELING 100 ML
  Tarjoushinta 37,60 € Normaalihinta 47,00 €
 3. YA naturae Kosteuttava Seerumi | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KOSTEUTTAVA SEERUMI 30 ml
  Tarjoushinta 18,32 € Normaalihinta 22,90 €
 4. YA SINKKIASETAATTI SUUSUIHKE MINTTU-EUKALYPTUS 25 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous