Palaako iho kevätauringossa? Muista aurinkovoide talvella ja suojaudu UV-säteilyn haittavaikutuksilta

Aurinkovoiteen käyttö talvella ja kevätauringossa on tärkeää.

Kaupallinen yhteistyö: La Roche-Posay ja Anthelios-aurinkotuotteet. Voiko iho palaa kevätauringossa? Miten minun tulisi suojautua auringon UV-säteilyltä talvella? Mikä on paras aurinkovoide talvella? Lue estenomin vinkit ihon suojaamiseen talvella ja kevätauringossa.

Muista aurinkovoide talvella ja kevätauringossa

Talvella kylmä ilma ja päivän lyhyt pituus saattavat hämätä ulkoilijaa. Kuitenkin myös talvella ja kevätauringossa on tärkeää muistaa ihon suojaaminen auringolta. Paras tapa suojautua UV-säteilyn haittavaikutuksilta on suojata iho hyvin mahdollisimman korkean suojakertoimen (SPF50 tai SPF50+) aurinkovoiteella. Myös kylmänä ja pilvisenä kevätpäivänä UV-säteilyn taso voi yltää lämpimän ja aurinkoisen kesäpäivän tasolle. 

Onko ruskettuminen turvallista?

Ihon ruskettuminen on aina seurausta ihosolujen vaurioitumisesta, joten ruskettumista ei voida pitää turvallisena. Käytännössä ruskettumiseen tähtäävä auringonotto pitäisi kokonaan unohtaa ja keskittyä auringolta suojautumiseen. Rusketus ei juurikaan suojaa ihoasi auringon haitallisilta vaikutuksilta, vaikka ihosi olisikin helposti päivittyvää tyyppiä. Iho kannattaa aina suojata aurinkovoiteella, sillä aurinko on myös ihon pahin vanhentaja. Aurinkovoide suojaa ihoasi myös vanhenemisen merkeiltä, kuten ihon rypistymiseltä ja ohenemiselta.

Hyödynnä verkon etukoodi ja tilaa aurinkotuotteet edullisesti netistä ya.fi!

Nappaa tästä alekoodi, jolla KAIKKI* aurinkotuotteet ota 2, saat edullisemman -30 %. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.09.2024 asti.

KAIKKI aurinkotuotteet ota 2, saat edullisemman -30 % etukoodilla: AURINKO224

Tarkista UV-indeksi 

Samalla kun vilkaiset, millaista säätä on luvassa, tarkista myös UV-säteilyn voimakkuudesta kertova UV-indeksi. Vaikka päivästä ei olisi tulossa lämmin , niin UV-säteily saattaa olla yllättävänkin voimakas.

UV-säteilyltä on syytä suojautua, kun UV-indeksi on kolme tai korkeampi. Jos olet vaaleaihoinen tai vaikka punatukkainen, niin hyvä suojautuminen kannattaa jo silloin, kun UV-indeksi näyttää kahta. Kaikkien on joka tapauksessa tärkeä välttää suorassa auringonpaisteessa  oleskelua etenkin kello 11–15:n välillä.

UV-indeksiä voit seurata helposti sääpalveluiden, kuten Ilmatieteenlaitoksen ja Forecan verkkosivustoilta.

Valitse ihotyypillesi sopiva aurinkovoide talvella

Talvella ja kevätauringossa erityisesti kasvojen iho altistuu auringon UV-säteilylle, jolloin kasvojen suojaaminen oikein ihotyypillesi sopivalla aurinkosuojalla on enemmän kuin tarpeellista.

Rasvoittuvalle iholle soveltuu erityisen hyvin mattapintaisen lopputuloksen jättävä La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Oil Control -aurinkosuojavoide, kun taas kuivaa ihoa suojaa ja kosteuttaa tehokkaasti La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Hydrating Cream SPF50+ -aurinkovoide. Asiakkaidemme suosikkituote La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Invisible Fluid SPF50+ -aurinkoemulsio sopii kaikille ihotyypistä riippumatta. Kevyen koostumuksensa ansiosta se sopii myös erinomaisesti meikin alle. 

Oikeanlaisen aurinkotuotteen lisäksi on myös hyvä muistaa, että aurinkosuojaa tulee lisätä säännöllisesti myös talvella. Mikäli aurinkotuotteen valinta aiheuttaa sinulle harmaita hiuksia, voit aina käätyä asiantuntijoidemme puoleen. Kosmetologimme apteekeissamme ja asiakaspalvelussamme auttavat sinua oikean tuotteen valinnassa.

 1. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE INVISIBLE FLUID SPF50+ 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE INVISIBLE FLUID SPF50+ 50 ML
  Tarjoushinta 19,42 € Normaalihinta 24,90 €
 2. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE HYDRATING CREAM SPF50+ 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE HYDRATING CREAM SPF50+ 50 ml
  Tarjoushinta 18,64 € Normaalihinta 23,90 €
 3. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE OIL CONTROL AURINKOSUOJAVOIDE RASVOITTUVALLE IHOLLE SPF50+ 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE OIL CONTROL AURINKOSUOJAVOIDE RASVOITTUVALLE IHOLLE SPF50+ 50 ML
  Tarjoushinta 17,55 € Normaalihinta 22,50 €
 4. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS WET SKIN LOTION SPF50+ 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS WET SKIN LOTION SPF50+ 200 ML
  Tarjoushinta 22,23 € Normaalihinta 28,50 €
Ihon suojaaminen auringon UV-säteilyltä on tärkeää myös kevätauringossa.

Aurinkovoide talvella ja talviurheilussa

Aurinkovoiteen käyttö talvella ja kevätauringossa on tärkeää erityisesti silloin, kun ulkoilet ja harrastat talviurheilua lumisessa maastossa. Auringonsäteet heijastuvat lumesta, ja se voi voimistaa altistumista auringon UV-säteilylle. Kannattaa myös muistaa, että iho ei tiedä, makaatko bikineissä aurinkotuolissa vai oletko talvivaelluksella – tarvitset joka tapauksessa aurinkovoidetta.

Muista suojata myös lapsen iho kevätauringossa

Lapset viettävät paljon aikaa ulkona ja saattavat altistua auringolle useita tunteja päivässä. On tärkeää suojata myös lapsen iho ennen kouluun, päiväkotiin tai pihaleikkeihin lähtemistä. Lapselle on myös hyvä opettaa aurinkorasvan lisääminen itse, jotta aurinkosuoja pysyy iholla koko päivän. Sujauta lasten aurinkorasva mukaan vaikkapa lapsesi koulureppuun ja kehota häntä lisäämään aurinkovoidetta väli- tai ruokatunnilla.

Kauden 2024 uutuuksia lasten iholle:

4 x paras aurinkovoide talvella ja kevätauringossa

Ihon suojaaminen auringolta ympäri vuoden on tärkeää. Listasimme kolme parasta aurinkovoidetta, jotka suojaavat ihosi auringonpolttamilta myös talvi- ja kevätauringossa.

 • La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Invisible Fluid SPF50+ -aurinkosuojaemulsio on koostumukseltaan ihanan kevyt ja se antaa erittäin korkean ja laajakirjoisen suojan (SPF50+) myös ultrapitkiä UVA-säteitä vastaan. Aurinkosuoja ei jätä ihoa rasvaisen tai tahmean tuntuiseksi, eikä tuki ihohuokosia. Tämä aurinkosuoja on erityisen vedenkestävä ja sopii myös käytettäväksi meikin alla. La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Invisible Fluid SPF50+ -aurinkovoide sopii herkälle silmänympärysiholle ja piilolinssien käyttäjille. Aurinkosuoja on pakattu litteään pulloon, joten se sujahtaa kätevästi vaikkapa ulkoilutakin taskuun. Asiakkaidemme suosikkituote!
 • La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Oil Control -aurinkosuojavoide on kehitetty rasvoittuvalle ja helposti kiiltelevälle iholle. Erittäin korkean ja laajakirjoisen suojan (SPF50+) aurinkovoide suojaa kasvojesi ihoa auringon UV-säteilyltä – myös ultrapitkiltä UVA-säteiltä. Aurinkovoide jättää iholle miellyttävän tuntuisen mattapinnan ja antaa pitkäkestoisen suojan. Tämä aurinkosuoja sopii myös herkälle silmänympärysiholle ja piilolinssien käyttäjille. 
 • La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Hydrating Cream SPF50+ -aurinkosuojavoide kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja tekee ihosta ihanan pehmeän. Aurinkovoide antaa erittäin korkean ja laajakirjoisen suojan (SPF50+) auringon UV-säteilyä vastaan – voide suojaa ihoa myös ultrapitkiltä UVA-säteiltä. Tämä aurinkovoide on pakattu kätevään, hygieeniseen pumppupulloon ja soveltuu erityisen hyvin urheiluun, sillä se ei valu edes ihon hikoillessa. Sopii myös herkälle iholle ja piilolinssien käyttäjille. 
 • La Roche-Posay Anthelios Wet Skin Lotion SPF50+ on aurinkosuoja lapsen iholle. Aurinkovoidetta antaa iholle erittäin korkean suojan (SPF50+). Tämä aurinkovoide sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, sillä sitä voi levittää niin kasvojen kuin vartalonkin iholle. Lasten aurinkosuojaa voi levittää niin kuivalle kuin kosteallekin iholle, joten se on erinomainen täsmätuote vauhdikkaiden lasten kanssa.

Kaikki La Roche-Posay Anthelios -aurinkotuotteet ovat hajusteettomia ja hypoallergeenisia ja ne antavat korkean (SPF50) tai erittäin korkean (SPF50+) suojan auringon UV-säteilyä vastaan. Lisäksi La Roche-Posayn UVMUNE-merkinnällä varustetut kasvojen aurinkosuojatuotteet soveltuvat herkälle silmänympärysiholle ja piilolinssien käyttäjille. Tuotteet ovat erityisen veden- ja hiekankestäviä ja ne jättävät ihon miellyttävän tuntuiseksi.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin estenomi Terhi Rouhiainen.