Ksylitoli on makeutusaine, jota valmistetaan koivun kuidusta. Tästä juontuu sen toinen nimi; koivusokeri.

ksylitoli

Ksylitoli on makeudeltaan tavallisen sokerin veroinen, ja makean lisäksi se maistuu viileän raikkaalle. Koska ksylitolin kemiallinen rakenne on erilainen kuin muiden sokereiden eivät hampaiden reikiintymistä (kariesta) aiheuttavat bakteerit pysty käyttämään sitä ravintonaan. Ksylitoli vähentää sekä bakteerien lisääntymistä suussa että bakteerimassan, eli plakin, kiinnittymistä hampaiden pintaan. Ksylitoli siis ehkäisee tehokkaasti hampaiden reikiintymistä.

Käyttö

  • Käytä vähintään 5 grammaa päivässä, pitkin päivää erityisesti aterioiden jälkeen
  • Sopii kaikenikäisille lapsista aikuisiin
  • Ksylitolipurukumi säännöllisesti käytettynä voi ehkäistä korvatulehduksia lapsilla
  • Vauva saattaa hyötyä äidin säännöllisestä ksylitolipurukumin käytöstä
  • Nostaa verensokeria maltillisesti, joten sopii diabeetikoille
  • Muista: ksylitoli ei korvaa hampaiden harjausta

Tutustu verkkoapteekin ksylitolituotteisiin.