Punkin poisto

Punkin poisto onnistuu vaivattomasti pinseteillä. Kapeakärkiset Z-pinsetit ovat erinomainen apuväline myös lasinsirujen ja tikkujen poistoon. Punkin voi poistaa myös näppärän punkkiraudan avulla ihmisistä tai eläimistä.

Retkeilijän tai luonnossa liikkujan kannattaa pitää lompakossa kätevää pankkikortin kokoista punkinpoistaja-korttia, jolla poistat punkit ja nymfit sekä mehiläisen pistimet ihosta. Punkkilassolla lassoat punkit turvallisesti ja tehokkaasti pois sahalaitaisine imukärsineen kokonaisena.

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuotetyyppi

4 tuotetta

Ei suodatuksia
 1. Z-PINSETTI 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  Z-PINSETTI 1 KPL
  19,90 €
 2. PUNKINPOISTAJA BEST FRIEND TICK KYNÄLASSO 1 kpl
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 3. PUNKINPOISTAJA SAFECARD 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PUNKINPOISTAJA SAFECARD 1 KPL
  3,90 €
 4. PUNKKIRAUTA TICK BAR 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PUNKKIRAUTA TICK BAR 1 KPL
  13,30 €

4 tuotetta

Ei suodatuksia

Punkin poistaminen

Yllättikö punkin purema? Ei hätää, sillä oikeanlaisilla välineillä punkin poisto on helppo ja nopea toimenpide. Punkin poistamiseen tarvitset punkkipinsetit tai punkkipihdit ja punkin poisto pinseteillä onnistuu vaivattomasti. Kapeakärkisillä pinseteillä saa tiukan otteen punkin imukärsän tyvestä. Pinsetit soveltuvat punkkien poistoon niin ihmisiltä kuin lemmikkien turkista. Monikäyttöiset Z-pinsetit ovat erinomainen apuväline myös lasinsirujen ja tikkujen poistoon. Myös näppärän punkkiraudan avulla poistat ihmisiin sekä eläimiin kiinnittyneet punkit oikeaoppisesti. Punkkiraudalla punkki poistetaan iholta nostamalla - ilman kiertämistä tai punkin puristamista. Retkeilijän tai luonnossa liikkujan kannattaa pitää lompakossa aina saatavilla kätevää punkinpoistaja-korttia, jolla poistat ihmisiltä ja lemmikeiltä punkit ja nymfit sekä mehiläisen pistimet ihosta. Pankkikortin kokoinen, suurennuslasilla varustettu punkinpoistaja kulkee aina mukanasi lompakossa. Punkkilassolla lassoat punkit turvallisesti ja tehokkaasti pois sahalaitaisine imukärsineen kokonaisena.

Punkin poistaminen ilman punkkipihtejä tai pinsettejä ei ole järkevää, sillä punkki saattaa oksentaa taudinaiheuttajia ihmisen elimistöön, mikäli punkkia yritetään tukehduttaa esimerkiksi rasvan, voiteen tai voin avulla. Ainut oikea tapa on punkin poistaminen pihdeillä, teräväkärkisillä pinseteillä, punkkipihdeillä tai punkin poistamiseen tarkoitetulla punkkilassolla.

Miten punkin poistaminen iholta onnistuu?

Punkin poistaminen pinseteillä on helppo ja nopea toimenpide, jonka voi tehdä kotona. Tärkeää punkin poistamisessa on, että punkkipihdeillä tai teräväkärkisillä punkkipinseteillä punkin imukärsästä saadaan tarkka ote, jolloin punkin irrotus ihosta on vaivatonta.

Punkin poistaminen koiralta

Punkkikauden aikana keväästä syksyyn asti lemmikkien punkkitarkastuksia eli punkkisyynejä kannattaa tehdä säännöllisesti päivittäin, jotta lemmikkiin tarttuneet viheliäisten punkkien irrotus saadaan tehtyä mahdollisimman pian punkin puremasta. Mikäli havaitset lemmikilläsi punkin, niin punkin poisto koirasta pinseteillä kannattaa tehdä heti. Kun punkkipihdit ovat aina käden ulottuvilla, saat epätoivotut ja tauteja levittävät punkit irrotettua lemmikistäsi heti. Päivittäiset lemmikin punkkitarkastukset ovat tärkeitä, mutta lemmikille kannattaa myös hankkia punkkipanta tai muu punkkikarkote.