Kosteuttava shampoo pelastaa kuivan hiuspohjan ja kuivat hiukset – Nappaa vinkit hoitavan shampoon valintaan

nainen harjaa hyväkuintoisia hiuksiaan hiusharjalla

Älä turhaan kärsi kuivasta päänahasta ja hauraista hiuksista – apua löytyy kyllä! Lue, mistä hiuspohjan kuivuus johtuu, kuinka voit lievittää päänahan ärsytystä ja miten katkeilevat hiukset saavat taas elinvoimaa. Paras kosteuttava shampoo löytyy näiden neuvojen avulla. 

Päänahkaa kiristää ja kutittaa eikä eloton tukka tunnu asettuvan millään – hiuspohjan kosteustasapainon järkkymistä ei voi olla huomaamatta. Mutta mistä oikein on kyse, kun kuontalo on päässyt kuivumaan? 

Ärtynyt, kutiseva ja kuiva hiuspohja voi johtua monesta eri syystä: 

 • atooppinen iho ja allergia
 • vääränlaiset hiustenhoitotuotteet
 • kuiva talvi-ilma
 • hilseongelma 

Vaikka hiuspohja olisikin kunnossa, saattaa tukka tuntua koppuraiselta ja hauraalta. Aurinko, kloorivesi ja hiusten liian rajut käsittelyt voivat vaurioittaa hiusta. Jotkut huomaavat hiusten kuivuvan raskauden tai vaihdevuosien aikana

1. Miten kosteuttaa kuivia hiuksia ja päänahkaa? 

Kuiva päänahka ja huonokuntoiset hiukset kaipaavat kosteutusta ja erityistä hoivaa. 

Tärkeintä on kiinnittää huomiota hiustenhoitotuotteisiin. Ota siis käyttöön hyvä kosteuttava shampoo, joka rauhoittaa hiuspohjaa, sitoo kosteutta hiuksiin ja ravitsee hiusten pituuksia tehden niistä silkkisen sileät.  

Hiustenpesua ei kannata kuivumisen takia pelätä – päinvastoin! Kun käytät sinulle sopivia tuotteita, oireilu helpottuu. Oikeanlaisella shampoolla voit pestä likaantuneet hiukset vaikka päivittäin. Hilseilevän päänahan hoidossa se on jopa suositeltavaa.

Kosteuttavia shampoita on monenlaisia, ja itselle sopivan tuotteen valinta voi tuntua vaikealta. 

Näillä vinkeillä onnistut:

Nainen pesee hiuksiaan kosteuttavalla shampoolla.

Päänahkaa kosteuttava shampoo – 3 täsmätuotetta eri tilanteisiin

 • Erityisesti herkälle ja helposti reagoivalle hiuspohjalle käy YA Kuivan hiuspohjan sulfaatiton shampoo, joka kosteuttaa ja vahvistaa hiuspohjaa ja hiuksia. 
 • Värjätyille hiuksille sopiva, hellävarainen Vichy Dercos Ultra-Soothing -shampoo  huojentaa päänahan kuumotusta, kutinaa ja pistelyä. Hiuspohjaa kosteuttava shampoo vahvistaa hiuksia ja antaa niille kauniin kiillon. 
 • Hellävaraista Ducray Extra Gentle Shampoota voi käyttää koko perhe. Miedolta tuoksuva shampoo kuivalle hiuspohjalle vahvistaa myös hiusten luonnollista suojaa. Sopii toistuvaan pesuun. 

Kuivia hiuksia kosteuttava shampoo – 3 elävöittävää täsmätuotetta

 • Hiusväriä suojaava, Allergia- Iho- ja Astmaliiton kanssa kehitetty Four Reasons No Nothing Sensitive Color on shampoo kuiville hiuksille ja sopii kaikkein herkimmällekin hipiälle. Kosteuttaa tehokkaasti, eikä anna hiusvärin haalistua. 
 • Haaroittuneet hiukset korjaat Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoolla, joka rakennepaikkaa ja kosteuttaa hiuksia erittäin tehokkaasti. Monen mielestä tämä onkin paras kosteuttava shampoo kuiville hiuksille! Hiusten kosteus kohenee edelleen, kun tehostat vaikutusta Olaplexin hoitoaineella.
 • Priorin-shampoo vahvistaa elottomia ja ohentuneita hiuksia sekä tukee uusien, terveiden hiusten kasvua. Tämä kuivien hiusten shampoo käy päivittäiseen pesuun.
Tummahiuksinen nainen nostaa hiusrajaansa.

Kuiva päänahka hilseilee? Toimi näin ja löydä sopiva tuote

Nyt kannattaa olla tarkkana ja selvittää, mistä hilseilystä on kyse. Päänahka voi hilseillä hieman ihan vain kuivuuttaan, ja silloin paras apu on hiuspohjaa kosteuttava shampoo. 

Varsinainen hilse on kuitenkin eri juttu: päänahan iho on silloin tulehtunut ja ihon uusiutuminen kiihtynyt. Todennäköisesti tilanteeseen liittyy myös sieni-infektio. 

Siinä tapauksessa käyttöön kannattaa ottaa hilseshampoo, joka on suunniteltu hilseongelmaan.

Hilseshampoota käytetään yleensä kuuriluonteisesti tai muutaman kerran viikossa. Rinnalle kannattaa ottaa hyvä kosteuttava shampoo – silloinkin, kun päänahka tuntuu rasvaiselta! 

Kosteankin hilseen alla hiuspohja nimittäin kärsii yleensä kuivuudesta, sillä tiheästi uusiutuva iho ei pysty pitämään kosteutta päänahassa. 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin estenomi, parturi-kampaaja Terhi.

 1. PRIORIN SHAMPOO 200 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PRIORIN SHAMPOO 200 ml
  14,90 €
 2. DUCRAY SQUANORM DRY SHAMPOO 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  DUCRAY SQUANORM DRY SHAMPOO 200 ML
  Tarjoushinta 16,07 € Normaalihinta 18,90 €
 3. DUCRAY SQUANORM OILY SHAMPOO 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  DUCRAY SQUANORM OILY SHAMPOO 200 ML
  Tarjoushinta 16,07 € Normaalihinta 18,90 €
 4. ACO Hair Moisturising Shampoo 250 ml | Shampoot
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO HAIR MOISTURISING SHAMPOO 250 ml
  9,90 €