Kosteuttava shampoo – löydä paras apu juuri sinulle

nainen harjaa hyväkuntoisia hiuksiaan hiusharjalla

Älä turhaan kärsi kuivasta päänahasta ja hauraista hiuksista – apu löytyy hyvästä kosteuttavasta shampoosta. Lue, miten ärtynyt päänahka rauhoitetaan ja hiuspohjaa hoidetaan oikein. 

Hilseilevä päänahka: mistä se johtuu? 

Ärtynyt, kutiseva ja kuiva hiuspohja voi johtua monesta eri syystä: 

  • atooppinen iho ja allergia
  • vääränlaiset hiustenhoitotuotteet
  • kuiva ulko- ja sisäilma talviaikaan
  • hilseongelma 

Vaikka hiuspohja olisikin kunnossa, saattaa tukka tuntua koppuraiselta ja hauraalta. Aurinko, uima-altaiden kloorivesi ja hiusten liian rajut käsittelyt voivat vaurioittaa hiusta. Jotkut huomaavat hiusten kuivuvan enemmän raskauden tai vaihdevuosien aikana

Kuivashampoo vetelee viimeisiään ja hoitoaineestakin on jo pohja näkyvissä... Ovatko kaikki hiustuotteet loppumassa samaan aikaan? Hyödynnä etukoodi ja tilaa kaikki hiustuotteet ja hiusvitamiinit kerralla netistä!

Nappaa tästä alekoodi ja syötä se kassalla, jolloin saat KAIKKI* hiustuotteet -20 %. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 08.12.2024 asti.

KAIKKi* hiustuotteet -20 % etukoodilla:

1. Päänahan kosteutus: miten kosteuttaa kuivia hiuksia ja päänahkaa? 

Kuiva, hilseilevä päänahka ja huonokuntoiset hiukset kaipaavat kosteutusta ja erityistä hoivaa. Tärkeintä on kiinnittää huomiota hiustenhoitotuotteisiin. Ota siis käyttöön hyvä kosteuttava shampoo, joka rauhoittaa hiuspohjaa, sitoo kosteutta hiuksiin ja ravitsee hiusten pituuksia tehden niistä silkkisen sileät.  

Hiustenpesua ei kannata kuivumisen takia pelätä – päinvastoin! Kun käytät sinulle sopivia tuotteita, oireilu helpottuu. Oikeanlaisella shampoolla voit pestä hiukset vaikka päivittäin. Hilseilevän päänahan hoidossa se on jopa suositeltavaa.

Kosteuttavia shampoita on monenlaisia, ja itselle sopivan tuotteen valinta voi tuntua vaikealta. 

Näin valitset parhaan shampoon ja taklaat oman hiusongelmasi:

Nainen pesee hiuksiaan kosteuttavalla shampoolla.

Kuivan päänahan shampoo – 3 x paras kosteuttava shampoo:

Erityisesti herkälle ja helposti reagoivalle hiuspohjalle sopii YA Kuivan hiuspohjan sulfaatiton shampoo, joka kosteuttaa ja vahvistaa hiuspohjaa ja hiuksia. Hiuspohjan kutina ja ärsytys rauhoittuu. 

Värjätyille hiuksille sopiva, hellävarainen Vichy Dercos Ultra-Soothing -shampoo  huojentaa päänahan kuumotusta, kutinaa ja pistelyä. Hiuspohjaa kosteuttava shampoo vahvistaa hiuksia ja antaa niille kauniin kiillon. 

Hellävaraista Ducray Extra Gentle Shampoota voi käyttää koko perhe. Miedolta tuoksuva shampoo kuivalle hiuspohjalle vahvistaa myös hiusten luonnollista suojaa. Sopii toistuvaan pesuun. Shampoo rauhoittaa herkkää hiuspohjaa, mutta hoitaa ja kosteuttaa ihanasti myös rasittuneita ja kuivia hiuksia.

Kuivat hiukset kuntoon – 3 x shampoo kuiville hiuksille 

Hiusväriä suojaava, Allergia- Iho- ja Astmaliiton kanssa kehitetty Four Reasons No Nothing Sensitive Color on shampoo kuiville hiuksille ja sopii kaikkein herkimmällekin hipiälle. Kosteuttaa tehokkaasti, eikä anna hiusvärin haalistua. 

Haaroittuneet hiukset korjaat Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoolla, joka vahvistaa, kosteuttaa ja korjaa hiusten rakennetta erittäin tehokkaasti. Monen mielestä tämä onkin paras kosteuttava shampoo kuiville hiuksille! Hiusten kosteus kohenee edelleen, kun tehostat vaikutusta Olaplexin hoitoaineella.

Priorin-shampoo vahvistaa elottomia ja ohentuneita hiuksia sekä tukee uusien, terveiden hiusten kasvua. Tämä kuivien hiusten shampoo käy päivittäiseen pesuun.

Tummahiuksinen nainen nostaa hiusrajaansa.

Kuiva päänahka ja hilsettä? Mistä hilseily johtuu? 

Päänahka voi hilseillä hieman ihan vain kuivuuttaan, ja silloin paras apu on hiuspohjaa kosteuttava shampoo. 

Varsinainen hilse on kuitenkin eri juttu: päänahan iho on silloin tulehtunut ja ihon uusiutuminen kiihtynyt. Todennäköisesti tilanteeseen liittyy myös sieni-infektio. 

Siinä tapauksessa käyttöön kannattaa ottaa hilseshampoo, joka on suunniteltu hilseongelmaan.

Kuivan päänahan runsaampaan hilseilyyn sopii esimerkiksi hilsettä poistava ja sen muodostumista estävä Ducray Squanorm DRY -hilseshampoo.

Jos hilse on lastumaista ja kosteampaa, mahdollisesti kellertävän väristä, kokeile vaikkapa liiallista talinerityistä hillitsevää Ducray Squanorm OILY -hilseshampoota.

Hilseshampoota käytetään yleensä kuuriluonteisesti tai muutaman kerran viikossa. Rinnalle kannattaa ottaa hyvä kosteuttava shampoo – silloinkin, kun päänahka tuntuu rasvaiselta! Kosteankin hilseen alla hiuspohja nimittäin kärsii yleensä kuivuudesta, sillä tiheästi uusiutuva iho ei pysty pitämään kosteutta päänahassa. 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin estenomi, parturi-kampaaja Terhi Rouhiainen.

Paras hinta-laatusuhde YA-tuotteilla: kosteuttavat tuotteet kuiville hiuksille