Curly Girl -metodilla kiharat kuohkeiksi – näillä kosmetologin vinkeillä onnistut

Upeat Curly Girl -hiukset

Curly Girl -metodin avulla luonnonkiharat hiukset saa näyttämään siltä, kuin olisit viettänyt aamusi huippukampaajan salongissa. Isoksi ilmiöksi noussut hiustenhoitomenetelmä kosteuttaa ja korostaa luonnonkiharoita. Kosmetologimme neuvoo oikeat tuotteet ja hiusten työstötavat metodin seitsemään eri vaiheeseen.

Curly Girl -metodin ideana on hoitaa ja kosteuttaa luonnonkiharat hiukset niin, että ne voivat superhyvin ja kiehkurat näyttävät yhtä upeilta kuin ammattilaisen tekemät kiharat. Jokaiselle ihanteellisten tuotteiden löytäminen on yksilöllistä, ja paljon on merkitystä hiuslaadulla ja kihartuvuudella. Taipuisia tai suoria hiuksia metodilla luonnollisesti ei saa muuttumaan muhkeaksi kiharapilveksi. 

Curly Girl -metodin vaiheet

Curly Girl -metodin ydinajatus on, että hiusten pesuun ja käsittelyyn käytetään pelkästään tuotteita, joissa ei ole silikoneja (poikkeuksena vesiliukoiset silikonit) tai kuivattavia alkoholeja. Hoitomenetelmässä oleellista on käyttää runsaasti muotoilu- ja hoitotuotteita ja välttää hiusten lämpökäsittelyä ja hiusharjan käyttämistä.

Ajatuksena Curly Girl -metodissa on välttää täysin shampoopesua, mutta jos pelkällä hoitoaineella pesu ei jostain syystä innosta, voi metodiin käyttää myös sulfaatitonta ja silikonitonta shampoota. Mikäli käytät paljon muotoilutuotteita ja koet satunnaisen shampoopesun välttämättömäksi, pese hiukset enintään kerran viikossa sulfaatittomalla ja silikonittomalla shampoolla. Liian usein tehty shampoopesu estää hiuksia kihartumasta ja Curly Girl -metodia toimimasta.

1. Shampoopesu

Tee tämä vaihe ainoastaan ensimmäisellä kerralla, kun aloitat metodia. Pese hiukset shampoolla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus, mutta ei silikoneja. Hiusten pesu shampoolla tässä vaiheessa poistaa hiuksiin kertyneet silikonit. Jatkossa Curly Girl -metodin onnistumisen kannalta on tärkeää pyrkiä välttämään hiusten pesua shampoolla, sillä se saattaa estää hiusten kihartumisen toivotusti. Shampoolla toteutetun hiusten pesun jälkeen hiusten pesu tapahtuu hoitoaineella.

Kokeile: 

2. Co-wash = condition wash – hoitoainepesu

Hiusten pesu hoitoaineella on hyvin yksinkertaista. Hoitoainepesussa hiukset pestään hoitoaineella aivan kuin pesisit ne shampoolla. Hiero hoitoainetta huolella kaikkialle hiuksiin ja varsinkin päänahkaan. Hiusten pesu ilman shampoota mahdollistaa luonnonkiharoiden hiusten kosteutuksen, jolloin ne kihartuvat upeaksi kiharapehkoksi Curly Girl -metodin seuraavien vaiheiden avulla. Hiusten pesu pelkällä vedellä ei toimi hoitoainepesun lailla, eikä sillä saa aikaan upeita kiharoita.

Kokeile:

3. Hoitoaine

Kosteuta hiukset hoitoaineella ja anna sen vaikuttaa muutama minuutti. Helpotat hoitoaineen tasaista levittymistä harvalla kammalla, tai haromalla hiuksia sormilla. Hoitoaineen vaikuttaessa voit myös selvittää suortuviasi sormin tai kammalla. Huuhtele hoitoaine hiuksista runsaalla vedellä.

Kokeile:

 1. YA KUIVAN HIUSPOHJAN HOITOAINE 300 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA KUIVAN HIUSPOHJAN HOITOAINE 300 ML
  Tarjoushinta 6,68 € Normaalihinta 8,90 €
 2. VICHY DERCOS NUTRIENTS DETOX SHAMPOO 250 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY DERCOS NUTRIENTS DETOX SHAMPOO 250 ML
  15,90 €
 3. FOUR REASONS NATURE MOISTURE OIL 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FOUR REASONS NATURE MOISTURE OIL 30 ML
  17,90 €

4. Hiuksiin jätettävä hoitoaine

Pesun ja kosteutuksen jälkeen lisää hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Kokeile:

5. Muotoilu

Muotoile hiukset märkänä, paras tapa on puristella muotoilutuote hiuksiin. Panosta tähän vaiheeseen, jotta kiharat säilyttävät ryhtinsä eivätkä pörröty.

Kokeile:

6. Kuivaus

Ploppaa! Tavallinen froteepyyhe kuivattaa hiuksia, joten parempi kangas hiusten kuivaamiseen on vaikkapa vanha t-paita. Paidan käyttämistä hiusten kuivaamiseen kutsutaan ploppaamiseksi. Anna hiusten kuivua omia aikojaan tai vaihtoehtoisesti käytä hiustenkuivaajaa, johon on kiinnitetty diffuusori ja säädä lämpö pois.   

7. SOTC – puristele korput pois

Oikea termi on Scrunch out the Crunch. Ideana on puristella käsin muotoilutuotteen tuoma koppuraisuus ja kovuus pois, mutta älä käytä harjaa! Tämä vaihe tapahtuu siinä vaiheessa, kun hiukset ovat lähes kuivat. Voit tarvittaessa käyttää harvapiikkistä kampaa mahdollisiin takkuihin.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Jokinen.