Curly Girl -metodi ja parhaat Curly Girl -tuotteet apteekista

Kauniit curly girl hiukset kihartavalla ja sulfaatittomalla shampoolla.

Kiharat hiukset saa uuteen loistoon Curly Girl -metodilla. Isoksi ilmiöksi noussut hiustenhoitomenetelmä kosteuttaa ja korostaa luonnonkiharoita. Lue, mitkä ovat huippusuositun metodin seitsemän vaihetta ja klikkaa ostoskoriin apteekin parhaat Curly Girl -tuotteet.

Mikä on Curly Girl -metodi?

Curly Girl -metodin ideana on hoitaa ja kosteuttaa luonnonkiharat hiukset niin, että ne voivat superhyvin. Jokaiselle ihanteellisten tuotteiden löytäminen on yksilöllistä, ja paljon on merkitystä hiuslaadulla ja kihartuvuudella. Taipuisia tai suoria hiuksia metodilla ei saa muuttumaan muhkeaksi kiharapilveksi.

Curly Girl -metodin ydinajatus on, että hiusten pesuun ja käsittelyyn käytetään pelkästään tuotteita, joissa ei ole silikoneja (poikkeuksena vesiliukoiset silikonit) tai kuivattavia alkoholeja. Hoitomenetelmässä oleellista on käyttää runsaasti muotoilu- ja hoitotuotteita ja välttää hiusten lämpökäsittelyä ja hiusharjan käyttämistä.

Ajatuksena on välttää täysin shampoopesua, mutta jos hiusten pesu pelkällä hoitoaineella ei innosta, voi metodiin käyttää myös sulfaatitonta ja silikonitonta shampoota. Jos käytät paljon muotoilutuotteita ja koet satunnaisen shampoopesun välttämättömäksi, pese hiukset enintään kerran viikossa sulfaatittomalla ja silikonittomalla shampoolla. Liian usein tehty shampoopesu estää hiuksia kihartumasta ja Curly Girl -metodia toimimasta.

Silikoniton ja sulfaatiton shampoo eli Low poo -shampoo ja hoitoöljy

Kenelle Curly Girl -metodi sopii?

Curly Girl -metodi sopii henkilöille, joilla on luonnostaan kihara tai laineikas tukka. Metodi on suunniteltu korostamaan ja hoitamaan luonnollisia kiharoita, vähentämään pörröisyyttä ja kosteuttamaan hiuksia. Se voi myös auttaa henkilöitä, jotka haluavat palauttaa hiustensa luonnollisen kiharuuden esimerkiksi kemiallisten käsittelyjen jälkeen.

Kuinka nopeasti Curly Girl toimii?

Curly Girl -metodin vaikutukset voivat näkyä jo muutaman viikon sisällä, mutta täydellisten tulosten saavuttaminen voi vaatia useita kuukausia. Hiusten kunto, aiemmat käsittelyt ja yksilölliset erot vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti tuloksia alkaa näkyä. 

Hyödynnä etukoodi ja tilaa kaikki hiustuotteet ja hiusvitamiinit NYT netistä!

Nappaa tästä alekoodi ja syötä se kassalla, jolloin saat KAIKKI* hiustuotteet -20 %. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.04.2024 asti.

KAIKKi* hiustuotteet -20 % etukoodilla: HIUS124

Curly Girl -tuotteet ja Curly Girl -ohjeet: metodin seitsemän vaihetta

1. Shampoopesu – Final wash

Tee "viimeinen pesu" eli tämä vaihe ainoastaan ensimmäisellä kerralla, kun aloitat metodia. Pese hiukset shampoolla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus, mutta ei silikoneja. Hiusten pesu shampoolla tässä vaiheessa poistaa hiuksiin kertyneet silikonit. Jatkossa Curly Girl -metodin onnistumisen kannalta on tärkeää pyrkiä välttämään hiusten pesua shampoolla, sillä se saattaa estää hiusten kihartumisen toivotusti. Shampoolla toteutetun hiusten pesun jälkeen hiusten pesu tapahtuu hoitoaineella.

Curly Girl -shampoo kiharille hiuksille – kokeile: 

Ducray Extra Gentle Shampoo puhdistaa hiukset hellävaraisesti ja shampoo sopii koko perheelle aina vauvoista aikuisiin.

Cutrin Vieno Sensitive Shampoo hellävarainen ja hajusteeton final wash -shampoo.

Final wash -shampoo

2. Co-wash = conditioning wash – hoitoainepesu

Curly Girl -hoitoainepesussa hiukset pestään hoitoaineella aivan kuin pesisit ne shampoolla. Hiero hoitoainetta huolella kaikkialle hiuksiin ja varsinkin päänahkaan. Hiusten pesu ilman shampoota mahdollistaa kiharien hiusten kosteutuksen.

Mikäli kaipaat syvällisempää hiusten puhdistusta ja haluat käyttää shampoota hoitoainepesun sijasta, niin valitse silikoniton ja sulfaatiton shampoo (low poo -shampoo), joka on hellävarainen eikä kuivata huiksia. Sulfaatiton shampoo sisältää vähemmän pinta-aktiivisia aineita eikä poista liikaa luonnollista öljyä hiuksista. Shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia ei vaahtoa pesussa samalla tavalla kuin tavallinen shampoo. Voit käyttää myös kihartavaa shampoota, kunhan se täyttää Curly Girl -metodin periaatteet. 

Kokeile:

YA Kuivan hiuspohjan hoitoaine tekee hiuksista helposti kammattavat ja sopii myös herkälle hiuspohjalle

3. Hoitoaine

Kosteuta hiukset hoitoaineella ja anna sen vaikuttaa muutama minuutti. Helpotat hoitoaineen tasaista levittymistä harvalla kammalla, tai haromalla hiuksia sormilla. Hoitoaineen vaikuttaessa voit myös selvittää suortuviasi sormin tai kammalla. Huuhtele hoitoaine hiuksista runsaalla vedellä.

Kokeile:

Olaplex No.3 Hair Perfector -tehohoito vahvistaa, korjaa ja kosteuttaa hiuksia tehden niistä kauniin kiiltävät ja helposti käsiteltävät.

4. Kosteuta ja suojaa

Hoitoainepesun jälkeen hiuksia on suositeltavaa kosteuttaa hoitoöljyllä. Ota muutama tippa öljyä kämmenelle ja hiero sitä kevyesti hiusten päihin ja pituuksiin. Hoitosuihke auttaa myös pitämään hiukset kosteutettuina ja auttaa hiusten muotoilussa.

Kokeile:

Kosteuttava Four Reasons Nature Moisture Oil -hoitoöljy tekee hiuksista pehmeät, sileät ja kiiltävät.

Four Reasons Nature Color Mist -hoitosuihke antaa upean kiillon ja suojaa samalla hiusväriä haalistumiselta.

5. Muotoilu

Muotoile hiukset märkänä, paras tapa on puristella muotoilutuote hiuksiin. Panosta tähän vaiheeseen, jotta kiharat säilyttävät ryhtinsä eivätkä pörröty.

Kokeile:

Four Reasons No Nothing Sensitive Strong Mousse antaa hiuksille luonnollista volyymiä, ryhtiä ja elastista tukea.

Tuuheuttava Four Reasons Nature Volume Texture Mist -muotoilusuihke antaa hiuksille luonnollisen tuntuista runsautta ja pitoa, sekä vähentää sähköisyyttä.

6. Kuivaus eli ploppaus

Tavallinen froteepyyhe kuivattaa hiuksia, joten parempi kangas hiusten kuivaamiseen on vaikkapa vanha t-paita. Paidan käyttämistä hiusten kuivaamiseen kutsutaan ploppaamiseksi. Anna hiusten kuivua omia aikojaan tai käytä hiustenkuivaajaa, johon on kiinnitetty diffuusori ja säädä lämpö matalalle.   

7. Scrunch out the Crunch – puristele korput pois

Ideana on puristella käsin muotoilutuotteen tuoma koppuraisuus ja kovuus pois, mutta älä käytä harjaa! Tämä vaihe tapahtuu siinä vaiheessa, kun hiukset ovat lähes kuivat. Voit tarvittaessa käyttää harvapiikkistä kampaa mahdollisiin takkuihin.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Jokinen.

YA-tuotesarjan tuotteet Curly Girl -metodin eri vaiheisiin