Curly Girl -metodilla kiharat kuohkeiksi – näillä kosmetologin vinkeillä onnistut

Curly Girl -metodilla kiharat kuohkeiksi – näillä kosmetologin vinkeillä onnistut

Verkossa kohistaan nyt Curly Girl -metodista, joka saa luonnonkiharat hiukset näyttämään kuin olisit viettänyt aamusi huippukampaajan salongissa. Isoksi ilmiöksi noussut hiustenhoitomenetelmä kosteuttaa ja korostaa luonnonkiharoita. Kosmetologimme neuvoo oikeat tuotteet ja hiusten työstötavat metodin seitsemään eri vaiheeseen.

Curly Girl -metodin ideana on hoitaa ja kosteuttaa luonnonkiharat hiukset niin, että ne voivat superhyvin ja kiehkurat näyttävät yhtä upeilta kuin ammattilaisen tekemät kiharat.

Hiusten pesuun ja käsittelyyn käytetään pelkästään tuotteita, joissa ei ole silikoneja (poikkeuksena vesiliukoiset silikonit) tai kuivattavia alkoholeja. Hoitomenetelmässä oleellista on käyttää runsaasti muotoilu- ja hoitotuotteita ja välttää hiusten lämpökäsittelyä ja hiusharjan käyttämistä.

Jokaiselle ihanteellisten tuotteiden löytäminen on yksilöllistä, ja paljon on merkitystä hiuslaadulla ja kihartuvuudella. Taipuisia tai suoria hiuksia metodilla luonnollisesti ei saa muuttumaan muhkeaksi kiharapilveksi. Ajatuksena on välttää täysin shampoopesua, mutta jos pelkällä hoitoaineella pesu ei jostain syystä innosta, voi metodiin käyttää myös sulfaatitonta ja silikonitonta shampoota

Curly Girl -metodin vaiheet

1. Shampoopesu

Tee tämä vaihe ainoastaan ensimmäisellä kerralla, kun aloitat metodia. Pese hiukset shampoolla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus, mutta ei silikoneja. Tämä vaihe poistaa hiuksiin kertyneet silikonit.

Kokeile: 

2. Co-wash = condition wash – hoitoainepesu

Pese hiukset hoitoaineella aivan kuin pesisit ne shampoolla. Hiero hoitoainetta huolella kaikkialle hiuksiin ja varsinkin päänahkaan.

Kokeile:

3. Hoitoaine

Kosteuta hiukset hoitoaineella ja anna sen vaikuttaa muutama minuutti. Helpotat hoitoaineen tasaista levittymistä harvalla kammalla, tai haromalla hiuksia sormilla. Hoitoaineen vaikuttaessa voit myös selvittää suortuviasi sormin tai kammalla. Huuhtele hoitoaine hiuksista runsaalla vedellä.

Kokeile:

4. Hiuksiin jätettävä hoitoaine

Pesun ja kosteutuksen jälkeen lisää hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Kokeile:

5. Muotoilu

Muotoile hiukset märkänä, paras tapa on puristella muotoilutuote hiuksiin. Panosta tähän vaiheeseen, jotta kiharat säilyttävät ryhtinsä eivätkä pörröty.

Kokeile:

6. Kuivaus

Ploppaa! Tavallinen froteepyyhe kuivattaa hiuksia, joten parempi kangas hiusten kuivaamiseen on vaikkapa vanha t-paita. Paidan käyttämistä hiusten kuivaamiseen kutsutaan ploppaamiseksi. Anna hiusten kuivua omia aikojaan tai vaihtoehtoisesti käytä hiustenkuivaajaa, johon on kiinnitetty diffuusori ja säädä lämpö pois.   

7. SOTC – puristele korput pois

Oikea termi on Scrunch out the Crunch. Ideana on puristella käsin muotoilutuotteen tuoma koppuraisuus ja kovuus pois, mutta älä käytä harjaa! Tämä vaihe tapahtuu siinä vaiheessa, kun hiukset ovat lähes kuivat. Voit tarvittaessa käyttää harvapiikkistä kampaa mahdollisiin takkuihin.

 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Anniina Huhtala.


Lue lisää

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

Vahvojen, kiiltävien ja hyvinvoivien hiusten tavoittelu kannattaa aloittaa valitsemalla sopivat hiustenhoitotuotteet. Kokosimme 10 helppoa ja arkista vinkkiä, joiden avulla huolehdit hiusten hyvinvoinnista.

Lue lisää
Naisten hiustenlähtö – mistä hiusten oheneminen tai kaljuuntuminen johtuu ja mikä siihen auttaa?

Naisten hiustenlähtö – mistä hiusten oheneminen tai kaljuuntuminen johtuu ja mikä siihen auttaa?

Naisten hiustenlähtöön on monia syitä ja esimerkiksi stressi, raskaus, hormonaalinen ehkäisy, ikääntyminen tai perinnölliset tekijät voivat häiritä hiusten kasvua.

Lue lisää
Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

Onko tukkasi laiha hiirenhäntä? Kun peset ja hoidat hiuksesi oikein ja opit muutaman muotoiluniksin, tukkasi näyttää monin verroin kuohkeammalta. Valitsimme myös 10 parasta tuuheuttavaa täsmätuotetta!

Lue lisää

Teemat