6 x paras hiusöljy – hiusöljyn käyttö

Nainen levittää hiusöljyä kuiviin latvoihin

Hiusöljy on noussut yhdeksi suosituimmista hiustenhoitotuotteista, ja syy siihen on selvä: se antaa hiuksille uskomattoman kiillon, pehmeyden ja suojan. Mutta mikä öljy kannattaa valita ja miten sitä tulisi käyttää? Lue kampaajan vinkit hiusöljyn käyttöön ja poimi ostoskoriisi parhaat hiusöljyt. Esittelyssä 6 huipputuotetta, joista löydät omia hiuksiasi hemmottelevan hoitoöljyn.

Mitä hiusöljy tekee hiuksille?

Hiusöljy on hiustenhoitotuotteiden salainen ase. Se syväkosteuttaa hiuksia, vähentää pörröisyyttä, suojaa ulkoisilta vahingoilta ja antaa uskomattoman kiillon. Erityisesti kuiville, vaurioituneille ja käsitellyille hiuksille hiuksiin jätettävä öljy on pelastus. 

Hiusöljy on tehokas ja monipuolinen tuote, joka on suunniteltu erityisesti kuiville ja rasittuneille hiuksille, mutta sen avulla loihdit yhtä lailla kiiltoa ja suojaat hiuksesi UV-säteiltä. Käyttämällä laadukasta öljyä hiuksissa ja hyödyntämällä ammattilaisten vinkkejä, hiuksesi voivat näyttää ja tuntua terveemmiltä ja kauniimmilta kuin koskaan aiemmin.

Hyödynnä lukijan etukoodi ja hanki paras hiusöljy ja muut hiustuotteet ja hiusvitamiinit edullisesti netistä!

Nappaa tästä mukaan alekoodi, ja syötä se kassalla. Artikkelin lukijana saat alekoodilla KAIKKI* hiustuotteet -20 %. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Voimassa verkossa 30.04.2024 asti.

KAIKKi* hiustuotteet -20 % etukoodilla:

Arganöljy vai joku muu hiusöljy?

Mietitkö, mikä öljy sopisi parhaiten hiuksillesi? Hiusöljyjä on monia erilaisia ja hiuksille sopiva öljy tulee valita oman hiustyypin ja tarpeiden mukaan. Kevyt hiusöljy sopii erityisesti ohuille hiuksille, kun taas erittäin karheille ja kuiville hiuksille kannattaa valita hoitava hiusöljy. Valitse vahvistava hiusöljy vaurioituneille hiuksille. Arganöljy on yksi suosituimmista öljyistä, ja sen suosio perustuu sen ainutlaatuiseen koostumukseen. 

Arganöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, antioksidantteja ja välttämättömiä rasvahappoja. Nämä ainesosat auttavat kosteuttamaan, ravitsemaan ja suojaamaan hiuksia. Arganöljyä saadaan Argan Spinosa -puun manteleista, joista öljy uutetaan. Perinnekäytössä tätä pähkinöistä uutettua öljyä on Marokossa käytetty ihon ja hiusten suojaamiseen polttavan kuumalta auringolta ja hiekkapölyltä.

Arganöljy on valintasi, jos kaipaat hius öljyksi tuotetta kuivien ja vaurioituneiden hiusten hoitoon. 

Monikäyttöinen arganöljy kasvoille, raskausarpiin ja hiuksiin

Arganöljy on todellinen kauneuden salaisuus, joka soveltuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Erityisesti arganöljyn käyttö kasvoilla voi antaa iholle terveen hehkun ja uudistaa sen ulkonäköä – kiitos öljyn sisältämien antioksidanttien ja ravitsevien ainesosien. Mutta ei siinä kaikki. Arganöljy on osoittautunut erityisen tehokkaaksi myös raskausarpia ja muita arpia vastaan, auttaen häivyttämään arpia ja parantamaan ihon elastisuutta.

Jos epäröit öljyjen käyttöä ja kaipaat kokemuksia arganöljyn tehosta, kannattaa lukea tyytyväisten käyttäjien argan oil käyttökokemuksia verkkokaupan sivuilta. Monet asiakkaat ovat jakaneet omat positiiviset kokemuksensa ja kertoneet, kuinka tuote on auttanut heitä eri käyttötarkoituksissa – olipa kyse sitten kasvojenhoidosta, raskausarpien häivyttämisestä tai hiustenhoidosta.

Mitä öljyä kannattaa käyttää hiuksiin?

Vaikka arganöljy on erinomainen valinta hiuksille, se ei ole ainoa vaihtoehto. Myös ruokaöljyt, kuten oliivi-, rypsi- ja seesamiöljy, ovat mainioita hiusten kosteuttajia. Nämä öljyt ovat luonnollisia ja edullisia, ja niitä voi käyttää sellaisenaan tai osana DIY hiusöljyä. Kokeilemalla löydät juuri sinulle ja hiustyypillesi sopivan öljyn.

Hiusöljyn käyttö – kampaajan vinkit hiusöljyn oikeaan käyttöön

Hiusöljy on todellinen ihmeaine hiustenhoidossa, kunhan tiedät miten sitä tulisi oikeaoppisesti käyttää. Oikein käytettynä se antaa hiuksille syvää ravitsevuutta, kiiltoa ja pehmeyttä. Jokainen hiustyyppi vaatii omanlaisensa öljyn ja muutamat ammattilaisen niksit, jotta lopputuloksesta saadaan toivottu. 

Näillä vinkeillä saat hiusöljystä parhaan lopputuloksen:

 1. Oikea määrä: Aloita pienellä määrällä öljyä ja lisää tarvittaessa. Ohuille hiuksille riittää usein vain muutama tippa, kun taas paksummat ja karkeammat hiukset saattavat vaatia enemmän. Liika öljy saattaa tehdä hiuksista rasvaisen tuntuiset.
 2. Kiharat hiukset: Kiharille hiuksille öljy on todellinen pelastus. Kiharat hiukset ovat usein kuivemmat ja ne imevät itseensä enemmän kosteutta. Siksi kiharoille hiuksille voitkin levittää öljyjä runsaammalla kädellä. Se auttaa hiuksia kihartumaan kauniisti ja tekee hiuksista pehmeämmät.
 3. Levitystekniikka – levitä kosteisiin hiuksiin: Lämmitä öljy käsissäsi ennen levitystä. Hiusöljy levittyy parhaiten pyyhekuiviin hiuksiin ja lukitsee kosteuden hiuksiin. Levitä ensin hiusten latvoihin ja etene kohti tyveä. Latvat tarvitsevat usein eniten hoitoa, sillä ne ovat alttiimpia vaurioitumiselle.
 4. Yökäsittely: Jos hiuksesi ovat erityisen kuivat ja vaurioituneet, kokeile öljyjä hiuksiin yöhoitona. Levitä öljyä hiuksiin ennen nukkumaanmenoa ja kiedo hiukset pyyhkeeseen. Aamulla hiukset ovat silkkisen pehmeät ja ravitut.
 5. Lämpösuojana: Monet hiusöljyt toimivat myös loistavina lämpösuojina. Jos käytät usein kuumia työkaluja, kuten suoristusrautaa tai kiharrinta, levitä öljyä hiuksiin ennen lämpökäsittelyä.
 6. Kiiltoa tuovana viimeistelytuotteena: Voit myös käyttää hiusöljyä kuiviin hiuksiin antamaan kiiltoa ja pehmeyttä.
Naisella on upean kiiltävät ja hyvinvoivat hiukset hiusöljyn käytön ansiosta.

Voiko hiusöljyä käyttää kuiviin hiuksiin?

Kyllä voi, ja itse asiassa kuivat hiukset kaipaavat öljyn tuomaa kosteutusta ja hoitoa erityisen paljon. Hiusöljyn voi yleensä levittää joko pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin tilanteen mukaan. Kuivat ja elottomat hiukset saavat hiusöljystä tehokkaan avun, ja monet hiustenhoidon asiantuntijat suosittelevatkin öljyjä erityisesti kuiville hiuksille. Hiusöljyjen suosituin käyttötapa on käyttää niitä hiuksiin jätettävinä öljyinä, jotka antavat hiuksille pitkäkestoista kosteutusta ja kiiltoa.

Kun puhutaan kuivasta hiuspohjasta, hiusöljy on myös erinomainen valinta kuivalle päänahalle. Se ei ainoastaan kosteuta ja rauhoita hiuspohjaa, vaan myös ehkäisee kutinaa ja hilsettä. Paras öljy hiuspohjalle imeytyy nopeasti ja antaa samalla ravintoa sekä kosteutusta ilman rasvaista tunnetta.

Yksi kampaajien käyttämä erityisvinkki kuivien hiusten hoitoon on sekoittaa hiusnaamioon muutama tippa öljyä. Tämä tekee hiusnaamiosta entistä hoitavamman ja lukitsee kosteuden hiuksiin tehokkaammin. 

Hyvä hiusöljy ei jätä hiuksia rasvaisen tahmeiksi vaan loihtii upean kiillon

Yleinen väärinkäsitys ja hiustenhoitomyytti on, että hiusöljy tekee hiuksista rasvaiset ja likaisen näköiset. Totuus on kuitenkin päinvastainen: kun käytät laadukasta (vaikkakin edullista hiusöljyä), se imeytyy hiuksiin eikä jätä niitä rasvaisiksi. Sen sijaan hiusöljy antaa hiuksille kauniin kiillon ja suojaa niitä ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Parhaat hiusöljyt antavat hiuksille luonnollista hehkua ilman tahmaista tai rasvaista tunnetta. Kun valitset asiantuntijoidemme avustuksella laadukkaan ja hyvän hiusöljyn, saat kauniit ja kiiltävät hiukset ilman kompromisseja.

Voiko hiuksia öljytä liikaa?

Öljyä hierotaan hyvin pieni määrä hiusten latvoihin ja kuiviin hiusten pituuksiin. Ole varovainen, ettet laita öljyä liikaa, sillä se voi saada hiuksesi näyttämään rasvoittuneilta eikä kiiltäviltä!

Tyypillisimmät virheet hiusöljyn kanssa – lue kampaajan vinkit ja käytä hiusöljyä oikein

Kampaajat törmäävät jatkuvasti työssään vääriin uskomuksiin ja virheisiin hiusöljyn käytössä. Tässä muutama yleinen moka ja kampaajan vinkit, miten ne voi välttää:

 • Liikaa öljyä: Käyttäjät saattavat laittaa hiuksiinsa aivan liikaa öljyä, mikä voi tehdä hiuksista rasvaisen näköiset. Vältä rasvaletti käyttämällä hoitotuotetta säästeliäästi ja lisää tarvittaessa.
 • Väärä öljy hiustyypille: Kaikki öljyt eivät sovi kaikille hiustyypeille. Valitse tuote, joka on suunniteltu juuri sinun hiustyypillesi.
 • Levitys kuiviin latvoihin: Monet levittävät hoitoöljyn vain hiusten kuiviin latvoihin, jolloin hiusten yläosa jää hoitamatta. Hiusalan ammattilaisen vinkki: karheat tai luonnonkiharat hiukset ilahtuvat, kun levität hiusöljyä latvojen lisäksi hiusten koko pituuteen!
 • Käyttö likaisiin hiuksiin: Öljy ei pääse imeytymään kunnolla, jos hiukset ovat likaiset. Parhaiden tulosten saamiseksi levitä tuote puhtaisiin hiuksiin, jotta öljy pääsee imeytymään.

Näillä vinkeillä vältät yleiset kompastuskivet ja saat parhaat hyödyt öljystäsi!

6 x paras hiusöljy eri tilanteisiin

 1. Olaplex no. 7 bonding oil: Tämä hiusöljyjen klassikkotuote, joka pitää hiuksesi hyvinvoivina ja sileinä tuttuun Olaplex-tyyliin. Pullossa on erityinen ominaisuus, joka mahdollistaa öljyn tiputtamisen kämmenelle tippa kerrallaan, mikä tekee siitä hyvin riittoisan. Useat naiset ovat löytäneet tästä hiusöljystä oman luottotuotteensa! Vai onko etsinnässä hiusöljy miehelle? Olaplex bonding oil on ehdottomasti myös yksi parhaista miesten hiusöljyistä markkinoilla.
 2. Puhdas+ Beauty Oil Argan Oil on edullinen mutta laadukas arganöljy, joka tarjoaa hiuksille luonnollista kiiltoa ja ravitsevuutta. Tämä tuote on erityisen sopiva niille, jotka etsivät hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaista hiusöljyä.
 3. Wella Professionals Oil Reflections Luminous Smoothening Oil on käyttäjien rakastama ja asiantuntijoiden suosittelema! Tämä Wella hiusöljy loihtii hiuksiin upean kiillon. Erityisesti niille, jotka etsivät parasta hiusöljyä luonnonkiharalle, Wella on ehdoton valinta. Sen makea ja miellyttävä tuoksumaailma saa hiukset miellyttävän tuoksuisiksi, ja mikä parasta, se ei jätä hiuksia tahmaisiksi.
 4. Pure=Beauty Arganöljy ravitsee ja kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Sen luonnolliset ainesosat suojaavat hiuksia ympäristön haitoilta ja antavat niille elinvoimaisen hehkun. Loistava valinta luonnollista arganöljyä kaipaavalle!
 5. Four Reasons Nature Moisture Oil on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa oleva vegaaninen hiusöljy. Se on erityisesti suunniteltu vähentämään hiusten pörröisyyttä ja sen silikoniton koostumus antaa hiuksille luonnollista kiiltoa. Kun etsit parasta luonnonkosmetiikka hiusöljyä, tämä kosteuttava hiusöljy on ehdoton valinta.
 6. Pure=Beauty jojobaöljy sopii erityisesti hiuksille, jotka tarvitsevat syvää ravitsemusta ja suojaa. Jojobaöljy antaa hiuksille terveen ulkonäön ja vähentää hiuskatkeamia.

Asiantuntijana parturi-kampaaja, estenomi Terhi Rouhiainen Yliopiston Apteekista.