Kaamosväsymys? Nämä täsmätuotteet piristävät oloasi

Kaamosväsymys? Nämä täsmätuotteet piristävät oloasi

Jatkuva väsymys ja muutenkin vähän vetämätön olo? Jos kaamosaika on vienyt puhtisi, niin nämä Yliopiston Apteekin oman YA-tuotesarjan hittituotteet piristävät arkeasi ja huolehtivat niin kehosi kuin mielesi hyvinvoinnista.

1. D-vitamiinitasot kohdilleen

Pimeä vuodenaika saa D-vitamiinivarastot hiipumaan, joten muista tankata tärkeät vitamiinit talvella purkista. D-vitamiinilisää suositellaan kaikille suomalaisille lokakuusta maaliskuuhun, sekä raskaana oleville, imettäville, alle 18-vuotiaille ja senioreille ympäri vuoden. Terveen aikuisen saantisuositus on 10 mikrogrammaa päivässä.

Ruokaviraston verkkosivuilla on koottuna eri ikäisten ihmisten D-vitamiinia koskevat saanti- ja valmisteiden käyttösuositukset.

D-vitamiini tukee elimistön luontaista vastustuskykyä, ja se edistää myös luuston, lihasten ja ja hampaiden kuntoa. 

Kokeile:

 • YA D3-vitamiini 50 mikrog ananas purutabletti on vahva D-vitamiinivalmiste, joka sopii erityisesti vähän ulkoileville ja ikääntyneille. Herkullisen ananaksenmakuisen purutabletin voi imeskellä tai niellä.
 • YA D-vitamiini 10 mikrog mansikka turvaa D-vitamiinin riittävän saannin joka päivä. Pieni purutabletti on helppo imeskellä tai pureskella. 
 1. YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Tarjoushinta 20,93 € Normaalihinta 27,90 €
 2. YA C-VITAMIINI+SINKKI KARPALO-MUSTAHERUKKA PORETABL 20 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA C-VITAMIINI+SINKKI KARPALO-MUSTAHERUKKA PORETABL 20 KPL
  Tarjoushinta 5,93 € Normaalihinta 7,90 €
 3. YA C-VITAMIINI+SINKKI 250+7,5 MG IMESKELYTABL 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA C-VITAMIINI+SINKKI 250+7,5 MG IMESKELYTABL 60 KPL
  Tarjoushinta 8,18 € Normaalihinta 10,90 €
 4. YA PITKÄVAIKUTTEINEN B-VITAMIINI KAPS 100 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA PITKÄVAIKUTTEINEN B-VITAMIINI KAPS 100 KPL
  Tarjoushinta 10,43 € Normaalihinta 13,90 €

2. B-vitamiineista virtaa

Jos tuntuu, että veto on poissa, kokeile B-vitamiinilisää.

B2-, B3-, B6- ja B12-vitamiinit edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. B1-vitamiini tukee psykologisia toimintoja. B-vitamiineja saa muun muassa lihasta, kalasta, viljasta, kasviksista ja maitovalmisteista.

B-vitamiinilisä sopii kaikille, jotka kaipaavat puhtia päiväänsä. Lisäksi ikääntyneillä ja vegaaneilla voi olla puutetta B12-vitamiinista.

Kokeile:

 • YA B-vitamiini tabletti pitkävaikutteinen on vahva ja monipuolinen B-vitamiinivalmiste, joka sisältää kahdeksaa elimistölle tärkeää B-vitamiinia: B1-, B2-, B3-, B5-, B6- ja B12-vitamiineja, foolihappoa sekä D-biotiinia.

3. Sinkkiä ja C-vitamiinia vastustuskyvyn tukemiseen

Ahkera käsienpesu, riittävä uni ja liikunta luovat hyvän perustan elimistön puolustuskyvylle.

Säiden viilentyessä kannattaa muistaa lisäksi vastustuskykyä tukevat ravintoaineet kuten C-vitamiini ja sinkki – molemmilla on todettu olevan vastustuskykyä tukeva vaikutus.

Kokeile:

 • YA C-vitamiini+sinkki karpalo poretabletti sisältää runsaasti C-vitamiinia ja sinkkiä, jotka edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Pirteä porejuoma maistuu karpalolle ja mustaherukalle.
 • YA Pitkävaikutteinen C-vitamiini vapauttaa C-vitamiinia hitaasti elimistön käyttöön. C-vitamiini tukee vastustuskykyä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

4. Kosteutta ja suojaa kasvoille

Auringonvalon puute ja lämpötilojen vaihtelut koettelevat kylminä kuukausina ihoa ja voivat saada sen tuntumaan kuivalta ja kiristävältä.

Huolehdi ihon hyvinvoinnista ja joustavuudesta kosteuttamalla sitä päivittäin. Valitse omalle ihotyypillesi sopiva riittävän kosteuttava ja ravitseva voide. Erityisesti säiden armoilla oleva kasvojen iho vaatii syksyisin hellää huomiota.

Kokeile:

 • YA naturae päivävoide kuivalle iholle kosteuttaa ja suojaa ihoa luonnollisesti. Voiteen sisältämissä puolukansiemen-, ruusunmarja- ja mustaherukansiemenöljyissä on runsaasti ihon kimmoisuutta ja pehmeyttä lisääviä omega-rasvahappoja. Sheavoi, hyaluronihappo ja manteliöljy säilyttävät ihon kosteuden koko päivän. 
 • Täyteläinen YA naturae yövoide kuivalle iholle tehokosteuttaa ja suojaa ihoa. Kaura- ja koivunmahlauute rauhoittavat herkkää ihoa ja auttavat ihoa uudistumaan yön aikana.

5. Tuoksuvaa piristystä arkeen

Kun ulkona on synkkää ja harmaata, voi mieltä piristää pienillä arjen valinnoilla.

Tee aamu- tai iltasuihkusta arjen pieni luksushetki: panosta tuoksuhermoja kutkuttelevaan ja mieltä virkistävään suihkugeeliin. Hoida koko kroppa pehmeäksi levittämällä täyteläinen vartalovoide iholle heti suihkun jälkeen, kun iho on vielä aavistuksen kostea. 

Kokeile:

 • Pehmeästi vaahtoava YA naturae suihkugeeli sopii päivittäiseen vartalonpesuun kaikille ihotyypeille. Rauhoittavaa kehäkukkauutetta ja ravitsevaa kookosöljyä sisältävä suihkugeeli jättää ihon puhtaaksi ja pehmeäksi. Hento kookoksen ja vaniljan tuoksu vie mielen lomatunnelmiin.
 • YA vartalovoide kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja hellävaraisesti nenänpäästä varpaisiin. Kotimainen kauraöljy hemmottelee herkkää ihoa ja hajusteeton koostumus sopii myös tuoksuherkille. 

YA-tuotesarja on arjessa sinua varten

 • Yliopiston Apteekin omasta YA-tuotesarjasta löydät yli sata koko perheelle sopivaa arjen suosikkia vitamiineista ihonhoitotuotteisiin.
 • Laadukkaat ja kotimaiset tuotteet myös valmistetaan pääasiallisesti Suomessa
 • Omalla tuotekehityksellä varmistamme, että kaikki sarjan tuotteet ovat korkealaatuisia.
 • Koostumuksissa vältetään turhia väri-, säilöntä- sekä lisäaineita.
 • Sertifioidusta YA naturae -luonnonkosmetiikkasarjasta löydät hellästi hoitavat, jokaiselle ihotyypille sopivat tuotteet kasvoille ja vartalolle.
 • YA-sarjan tuotteet ovat saatavilla yksinoikeudella Yliopiston Apteekeista, kumppaniapteekeista ja verkkokaupasta ya.fi.

Asiantuntijana farmaseutti Iiris Räsänen Yliopiston Apteekista.

 1. YA NATURAE YÖVOIDE KUIVA IHO ECOCERT ORGANIC 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE YÖVOIDE KUIVA IHO ECOCERT ORGANIC 50 ML
  Tarjoushinta 7,45 € Normaalihinta 14,90 €
 2. YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  Tarjoushinta 8,18 € Normaalihinta 10,90 €