Näin saat hyvännäköiset ja tuuheat hiukset – 10 vinkkiä miehelle

hyvännäköiset ja tuuheat hiukset miehellä

Hyvin hoidetut hiukset ovat vahvat, kiiltävät ja runsaat. Haaveiletko sinäkin täydellisen kiiltävästä ja tuuheasta tukasta? Miten saada paksummat hiukset? Jos tukkasi on kuiva, lässähtänyt tai ohentunut, näillä hoitovinkeillä saat lättänät hiukset takaisin eloon.

1. Hanki shampoo tarpeesi mukaan

Mietitkö, että miten saisit ohuet hiukset paksummiksi? Vaimon shampoo ei ehkä sovi juuri sinulle, joten hanki oma. Sen ei tarvitse välttämättä olla erityinen miesten shampoo, mutta valitse tuote, jonka lupaus vastaa tarpeeseesi. Varmista myös, että käyttämäsi shampoo sopii juuri omalle hiustyypillesi.

Hanki hiustuotteet nyt edullisesti hyödyntämällä artikkelin lukijan etukoodi

Nappaa tästä mukaan alekoodi, jolla KAIKKI* hiustuotteet -20 % etukoodilla HIUS124. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Voimassa verkossa 30.04.2024 asti.

KAIKKI* hiustuotteet -20 % etukoodilla: HIUS124

2. Pese oikein

Pese tukka aina, kun se on likainen – mutta vain, kun se on likainen. Joillekuille riittää kerta viikossa, toiset pesevät päivittäin.

Annostele shampoo kädelle, vaahdota vesitilkan kanssa, vie päänahkaan ja hiero. Anna vaahdon vaikuttaa hetki hiuspohjassa ja huuhtele. Jos shampoo ei vaahtoa kunnolla, toista pesu. Itse hiuksia ei tarvitse hieroa shampoolla, ne puhdistuvat huuhteluvaiheessa.

3. Käytä hoitoainetta

Moni mies jättää hoitoaineosuuden pesusta väliin esimerkiksi lättänöiden hiusten tai rasvaisen lopputuloksen pelossa. Ei kannata, sillä hoitoaineen käyttö on olennainen osa normaalia hiustenhoitorutiiniaHoitoaineesta hyötyvät kaikki, joiden tukka ei ole täydellinen.

Onko käytössäsi jo tuuheuttava shampoo, mutta mietit silti, että kuinka saada paksummat hiukset? Hoitoainekin kannattaa valita oman hiustyypin sekä tarpeiden mukaan. Laadukkaan hoitoaineen avulla viimeistelet hiusten pesun ja tuuheutta tuovalla hoitoaineella saat ohuet hiukset paksummiksi. Päätä pitkin meneville, lättänöille hiuksille kannattaa valita kevyt ja ilmavaa ryhtiä tuova hoitoaine, joka antaa runsaasti volyymia.

Mitä pidempi tukka, sitä vanhemmat, kuivemmat ja kuluneemmat latvat eli sen suurempi hoitotarve. Lyhytkin tukka voi silti tarvita hoitavia aineita tuntuakseen ja näyttääkseen hyvältä.

4. Löydä oikea hoitoaine

Valitse hoitoaine kuten shampookin. Karheille ja paksuille sopii tuhti pehmentäjä, kuiville ja ohuille kevyt ja kosteuttava. Pörröiset hiukset kaipaavat silottavaa, ärtynyt ja kuiva hiuspohja rauhoittavaa hoitoainetta. Huuhdeltava pikahoitoaine sopii kaikille.

Pitkään vaikuttava, tehohoitava hiusnaamio tai korjaava hiusöljy pelastaa esimerkiksi auringossa rasittuneet hiukset. Jätettävä hoitoaine tai hoitosuihke silottavat, auttavat tukan selvittämisessä ja sähköisyyden hillitsemisessä. 

Hoitoainetta kuluu sitä enemmän, mitä paksumpi ja pidempi tukka on. Aivan lyhyelle riittää saksanpähkinän kokoinen nokare, pitkälle ja paksulle tukalle tarvitaan luumun kokoinen annos.

5. Kuivaa ja käsittele hellästi

Älä revi harjalla, raasta kammalla, hankaa pyyhkeellä tai huovuta shampoollaHiukset katkeilevat ja vaurioituvat erityisesti kosteina ja pitkille hiuksille ehdoton hankinta onkin niin sanottu takkuharja. Jos kuivaat föönillä, vältä tulikuumaa puhallusilmaa, sillä lämpö vaurioittaa hiuksia.

6. Hallitse muotoiluaineilla

Jos tukka valuu, lentää tai kääntyilee itsepäisesti, käytä pitoa antavia muotoilutuotteitaMuotoilusuihkeet, -sumutteet ja -nesteet käyvät puolipitkille ja pitkille ja vahat, voiteet ja geelit lyhyille hiuksille.

Kokeile rohkeasti, niin opit, mitkä tuotteet sopivat sinulle. Esimerkiksi hiusvaha on ihan huippu ponnarikampauksen haivenien silottamiseen, ja hiuskiinne eli hiuslakka viimeistelee pystyyn suitun tukan paikalleen.

7. Muotoile oheneva tukka tuuheaksi

Jos toivot hiuksiisi runsautta, valitse tyvikohottaja, volyymia antava muotovaahto tai volyymisuihke. Kun haluat rapsakkaa rakennetta, valitse suola- tai sokerisuihke. Kun haluat kiiltoa, käytä kiiltosuihketta, -vahaa tai voidetta.

8. Käytä muotoilutuotteita kohtuudella

Kun tökötti toimii, sitä tarvitaan todella vähän. Liika muotoiluaine jää helposti peseytymättä kunnolla. Muotoiluainejämät liiskaavat tukan ennen pitkää. Pulmasta pääsee syväpuhdistavalla shampoolla.

9. Muista, että elämäntavat näkyvät tukassa

Elämäntavat vaikuttavat myös hiusten hyvinvointiin. Terveellisillä elämäntavoilla ja monipuolisella ravinnolla pidät huolen siitä, että päänahan hiusnystyt saavat tarvitsemansa tärkeät ravinteet voidakseen kasvattaa hyvää tukkaa.

Hiusten harvenemista ja heikkenemistä voi ehkäistä myös käsittelemällä hiuksia kunnioittavasti, pitämällä hiuspohjan puhtaana sekä hoitamalla hiuksia ja päänahkaa oikeilla tuotteilla.

 1. DUCRAY KELUAL DS SHAMPOO 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  DUCRAY KELUAL DS SHAMPOO 100 ML
  21,90 €
 2. BIORION SHAMPOO TUUHEUTTAVA JA KOSTEUTTAVA 250 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIORION SHAMPOO TUUHEUTTAVA JA KOSTEUTTAVA 250 ml
  Tarjoushinta 10,88 € Normaalihinta 13,60 €

10. Hiusten harvenemiseen apua lisäravinteista

Harveneville ja oheneville hiuksille on saatavana hiuspohjan verenkiertoa ja hyvinvointia ja näin hiusten kasvuolosuhteita parantavia tuotteitahiuspohjan kuorintoja sekä hiusravintolisiä, joiden teho perustuu muun muassa biotiiniinvehnänalkioöljyyn tai pantoteenihappoonPäänahan hierontaan ja kuorintaan suunniteltu harja vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa,  jolloin hiusjuurten ravinteidensaanti parantuu.