Meikkejä netistä? Näin onnistut verkkokauppaostoksilla

Meikkejä netistä? Näin onnistut verkkokauppaostoksilla

Arveluttaako meikkien shoppailu verkosta? Voit huoletta ostaa minkä tahansa kosmetiikkatuotteen verkkokaupasta, kunhan tunnet ihosi, osaat lukea tuotelupauksia ja testata värejä virtuaalisesti. Lue juttu ja vältä hutiostokset!

1. Tiedä ihotyyppisi

Lue aina ostopäätöstä tehdessäsi tuotteen tiedot ja käyttöohjeet, niin tiedät kenelle ja millaiseen käyttöön meikki on tarkoitettu.

Tunnethan ihotyyppisi ja sen vaatimukset?

Sekaiho on suomalaisille tyypillisin ihotyyppi. Sekaihoisen T-alue usein kiiltelee, mutta muualta iho voi olla pintakuiva. Ihossa esiintyy jonkin verran epäpuhtauksia.

Kuiva iho tuntuu karhealta ja saattaa hilseillä. Iho on usein ohutta ja hauraan tuntuista. Ihohuokoset ovat pienet. Kuiva iho kiristää varsinkin pesun jälkeen ja saattaa näyttää vanhemmalta.

Rasvoittuva iho näyttää samealta, paksulta ja kiiltävältä. Ihohuokoset ovat usein suuret ja ihossa saattaa olla epäpuhtauksia. Rasvainen iho alkaa usein kiiltää päivän aikana T-alueelta, eli otsasta, nenästä ja leuasta.

Herkkä iho ei ole ihotyyppi, vaan herkkyyttä voi esiintyä kaikissa ihotyypeissä. Herkän ihon tunnistaa yleensä punoituksesta, kutinasta ja kiristävästä tunteesta.

Normaali iho on tasapainossa oleva iho. Se ei ole kuiva eikä rasvainen. Iho tuntuu pehmeältä ja sileältä eikä siinä juuri ole epäpuhtauksia.

2. Hahmota tarpeesi

Älä hanki meikkejä väri edellä, vaan mieti, mitä oikeasti tarvitset.

Kun haluat kiiltävät huulet, valitse puna kiiltopunien ja huulikiiltojen joukosta. Jos ihosi kaipaa hehkua, hae kirkastavia meikkivoiteita ja niin edelleen.

Kirjoita adjektiivi hakemasi tuotteen eteen Yliopiston Apteekin verkkokaupan hakukenttään, niin saat listan juuri tarpeeseesi sopivista vaihtoehdoista, eikä sinun tarvitse kahlata koko valikoimaa läpi. Esimerkiksi ”tuuheuttava ripsiväri” -hakusanoilla saat täsmätuotteet, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Opi myös, mitä tuotteiden ominaisuudet tarkoittavat. Kevyt ja ohut merkitsee luonnollista ja läpikuultavaa ja runsaspigmenttinen intensiivistä ja peittävää väriä. Kiiltävä ja voidemainen on hoitavampi ja kosteuttavampi kuin matta, joka taas pysyy paremmin kuin kosteuttava. Nämä määrittelyt pätevät niin meikkivoiteisiin, peiteaineisiin kuin huulipuniin.

3. Tunne ihosi sävy

Sopivat meikkisävyt löytyvät, kun tiedät, minkä sävyiseen ihoon niiden tulee sointua.

Jos et osaa nimetä ihonväriäsi, tee analyysi luonnonvalossa. Keskity kohtaan, jossa ihon väri on tasaisin, esimerkiksi kaulaan. Onko ihosi vaaleanpunaiseen taittuva viileä, kellertävän lämmin vai neutraali beige? Laita kaulan viereen valkoinen vaate tai paperi, niin näet ihon sävyn selkeästi.

Jos seikkailu koostumusten, sävyjen ja lupausten runsaudessa arveluttaa, hyödynnä Yliopiston Apteekin ja Egon verkkokaupan chatiä. Verkkosivujemme Ideat ja vinkit -osiosta löydät runsaasti juttuja meikkien valinnasta.

Meikit verkosta

Näin valitset oikean ihomeikin

  • Sävyttäviä päivävoiteita sekä BB-, CC- ja meikkivoiteita, peiteaineita, meikkipuutereita ja muita ihomeikkejä valitessa on tärkeää paneutua sävyihin.
  • Varmista ensin, että tietokoneesi, tablettisi tai puhelimesi näyttö on puhdas ja kirkas ja että sen värit toistuvat oikein.
  • Etsi ensin ihotyypillesi sopiva tuote ja valitse sitten sävykartasta silmämääräisesti parhaat jatkoon.
  • Ota luonnonvalossa lähikuva kaulastasi ja vertaa sitä sävykuviin. Kun sävyt näyttävät samalta, olet löytänyt omasi.
  • Jos pohdit kahden sävyn välillä, valitse vaaleampi. Liian tumma ihomeikki näyttää tunkkaiselta.
  • Jos haluat pelata varman päälle, hanki kevyempi tuote. Se sulautuu ihon omaan sävyyn paremmin kuin voimakkaasti peittävä.

4 kaikille sopivaa kosmetiikkatuotetta – kokeile näitä

 

Asiantuntijana farmaseutti Leeni Tolvanen Yliopiston Apteekista ja Egosta.


Lue lisää

Täydellisen meikkivoiteen ABC – Näin meikkipohjasi onnistuu aina

Täydellisen meikkivoiteen ABC – Näin meikkipohjasi onnistuu aina

Miten löytää oikea meikkivoidesävy? Mikä on paras meikkivoide akneiholle? Entä miten meikkipohja pysyy siistinä pitkään? Lue Egon kosmetologin vinkit, niin osaat metsästää juuri sinulle sopivan meikkivoiteen!

Lue lisää
Näin löydät itsellesi sopivan ripsivärin

Näin löydät itsellesi sopivan ripsivärin

Uusi ripsiväri etsinnässä? Ennen kuin lähdet kosmetiikkahyllyille, kannattaa pohtia, millaisia ominaisuuksia kaipaat ripsiväriltä, millaiset omat ripsesi ovat ja millaista lopputulosta tavoittelet.

Lue lisää
Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkäihoinenkin voi meikata, kunhan tuotteet ovat oikeat. Nappaa tästä herkän ja helposti ärsyyntyvän ihon meikkivinkit, niin vältät hutiostokset.

Lue lisää

Teemat