Meikkejä netistä? Näin onnistut verkkokauppaostoksilla

Meikkien ostaminen onnistuu myös netistä.

Haluaisitko ostaa meikit netistä, mutta meikkien shoppailu verkosta arveluttaa? Voit huoletta ostaa minkä tahansa kosmetiikkatuotteen verkkokaupasta, kunhan tunnet ihosi, osaat lukea tuotekuvauksia ja testata värejä virtuaalisesti. Muiden asiakkaiden kokemusten ja annettujen tähtiarvioiden avulla vältät hutiostokset ja löydät suosikkituotteet! Lue vinkkimme!

1. Tunnista ihotyyppisi

Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeää. Lue aina ostopäätöstä tehdessäsi tuotteen tiedot ja käyttöohjeet, niin tiedät kenelle ja millaiseen käyttöön meikki on tarkoitettu. Tutustu myös muiden asiakkaiden kokemuksiin ja tuotteille annettuihin tähtiarvioihin.

Tunnethan ihotyyppisi ja sen vaatimukset?

 • Sekaiho on suomalaisille tyypillisin ihotyyppi. Sekaihoisen T-alue usein kiiltelee, mutta muualta iho voi olla pintakuiva. Ihossa esiintyy jonkin verran epäpuhtauksia.
 • Kuiva iho tuntuu karhealta ja saattaa hilseillä. Iho on usein ohutta ja hauraan tuntuista. Ihohuokoset ovat pienet. Kuiva iho kiristää varsinkin pesun jälkeen ja saattaa näyttää vanhemmalta.
 • Rasvoittuva iho näyttää samealta, paksulta ja kiiltävältä. Ihohuokoset ovat usein suuret ja ihossa saattaa olla epäpuhtauksia. Rasvainen iho alkaa usein kiiltää päivän aikana T-alueelta, eli otsasta, nenästä ja leuasta.
 • Herkkä iho ei ole ihotyyppi, vaan herkkyyttä voi esiintyä kaikissa ihotyypeissä. Herkän ihon tunnistaa yleensä punoituksesta, kutinasta ja kiristävästä tunteesta.
 • Normaali iho on tasapainossa oleva iho. Se ei ole kuiva eikä rasvainen. Iho tuntuu pehmeältä ja sileältä eikä siinä juuri ole epäpuhtauksia.

2. Hahmota tarpeesi

Älä hanki meikkejä väri edellä, vaan mieti, mitä oikeasti tarvitset.

Kun haluat kiiltävät huulet, valitse puna kiiltopunien ja huulikiiltojen joukosta. Joskus myös sävyttävä huulivoide voi olla oivallinen valinta, kun huulesi kaipaavat sävyn lisäksi kosteutusta. Jos ihosi kaipaa hehkua, hae kirkastavia meikkivoiteita ja niin edelleen.

Kirjoita adjektiivi hakemasi tuotteen eteen Yliopiston Apteekin verkkokaupan hakukenttään, niin saat listan juuri tarpeeseesi sopivista vaihtoehdoista, eikä sinun tarvitse kahlata koko valikoimaa läpi. Esimerkiksi ”tuuheuttava ripsiväri” -hakusanoilla saat täsmätuotteet, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Opi myös, mitä tuotteiden ominaisuudet tarkoittavat. Kevyt ja ohut merkitsee luonnollista ja läpikuultavaa ja runsaspigmenttinen intensiivistä ja peittävää väriä. Kiiltävä ja voidemainen on hoitavampi ja kosteuttavampi kuin matta, joka taas pysyy paremmin kuin kosteuttava. Nämä määrittelyt pätevät niin meikkivoiteisiin, peiteaineisiin kuin huulipuniin.

3. Tunne ihosi sävy

Sopivat meikkisävyt löytyvät, kun tiedät, minkä sävyiseen ihoon niiden tulee sointua.

Jos et osaa nimetä ihonväriäsi, tee analyysi luonnonvalossa. Keskity kohtaan, jossa ihon väri on tasaisin, esimerkiksi kaulaan. Onko ihosi vaaleanpunaiseen taittuva viileä, kellertävän lämmin vai neutraali beige? Laita kaulan viereen valkoinen vaate tai paperi, niin näet ihon sävyn selkeästi.

Jos seikkailu koostumusten, sävyjen ja lupausten runsaudessa arveluttaa, hyödynnä Yliopiston Apteekin verkkokaupan chat-asiantuntijoidemme osaamista ja kysy rohkeasti neuvoa verkon asiakaspalvelun chat-kosmetologeilta ja -farmaseuteilta. Verkkosivujemme Ideat ja vinkit -osiosta löydät runsaasti juttuja meikkien valinnasta.

Näin valitset oikean ihomeikin

 • Sävyttäviä päivävoiteita sekä BB-, CC- ja meikkivoiteita, peiteaineita, meikkipuutereita ja muita ihomeikkejä valitessa on tärkeää paneutua sävyihin.
 • Varmista ensin, että tietokoneesi, tablettisi tai puhelimesi näyttö on puhdas ja kirkas ja että sen värit toistuvat oikein.
 • Etsi ensin ihotyypillesi sopiva tuote ja valitse sitten sävykartasta silmämääräisesti parhaat jatkoon.
 • Ota luonnonvalossa lähikuva kaulastasi ja vertaa sitä sävykuviin. Kun sävyt näyttävät samalta, olet löytänyt omasi.
 • Jos pohdit kahden sävyn välillä, valitse vaaleampi. Liian tumma ihomeikki näyttää tunkkaiselta.
 • Jos haluat pelata varman päälle, hanki kevyempi tuote. Se sulautuu ihon omaan sävyyn paremmin kuin voimakkaasti peittävä.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Leeni Tolvanen.