5 parasta luonnonkosmetiikkatuotetta – Kosmetologimme paljastavat suosikkinsa

5 parasta luonnonkosmetiikkatuotetta – Kosmetologimme paljastavat suosikkinsa

Haluaisitko kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Vai toivotko löytäväsi uusia luonnonkosmetiikan helmiä ihonhoitoosi? Nappaa tästä Yliopiston Apteekin kosmetologien omat luottotuotteet ja tule ostoksille.

1. Rauhoittava pellavaseerumi

”Yksi luottotuotteistani on YA naturaen pellava hyaluronihappo -seerumi. Seerumissa on muun muassa pellavaöljyä, hyaluronihappoa ja mustaherukkaa, jotka rauhoittavat, kosteuttavat ja ravitsevat ihoa. Seerumi sopii sekaiholleni, eikä saa sitä kukkimaan. Se on auttanut myös äitiäni, jolla on herkkä, atooppinen iho.

Seerumi on loistava tuote etenkin Suomen talveen, kun iho on kovilla. Tuotetta voi käyttää myös tehokuurina virkistämään ihoa, esimerkiksi etelänmatkan tai pitkän lääkekuurin jälkeen, kun iho on usein rasittunut.”

Kosmetologi Johanna Salmikivi-Mehto
Yliopiston Apteekki, Turku

2. Syväpuhdistava kasvovesi

”Minulla on sekaiho, joka alkaa päivän mittaan rasvoittua ja kiiltää. Kun aloin käyttää Madaran Clarifying Toner syväpuhdistavaa kasvovettä aamuin illoin, kiiltely vähentyi. Kasvovedessä on salviaa ja kurkkua, jotka supistavat ihohuokosia. Tammi, kalmojuuri ja salisyylihappo taas kuorivat kevyesti ja kirkastavat ihoa. Tuote on vegaaninen ja ekosertifioitu, ja kaikki aina pakkauksesta lähtien on valmistettu luonnonmukaisesti. Tuote sopii hyvin myös miehille.”

Kosmetologi ja lääketeknikko Carita Levo
Yliopiston Apteekki, Tampere

3. Kirkastava hedelmähappokuorinta

”Kun kaipaan iholleni kirkastusta, teen Madaran Brightening AHA Peel Mask -kuorintanaamion, jossa ihoa kuorivat hedelmähapot, eivät rakeet. Happokuorinta ei sovi kaikista herkimmälle iholle, mutta se on erinomainen väsyneelle, samealle ja ikääntyvälle iholle. Naamio tekee ihosta pehmeän ja tasaisen, jolloin voiteet imeytyvät ihoon paremmin ja iho näyttää paremmalta myös meikin kanssa. Kuorinnan jälkeen iholle on ihana laittaa vielä joku kosteuttava naamio, kuten YA naturaen puhdistava savinaamio.”

Kosmetologi ja apteekkityöntekijä Roosa-Maria Tanninen
Yliopiston Apteekki, Vantaa Tammisto

5 parasta luonnonkosmetiikkatuotetta

4. Itseruskettava kasvovesi

Atopikin itseruskettava kasvovesi antaa kasvoille niin luonnollisen päivetyksen, että minulta on kysytty, missä olen ollut lomalla. Kasvovesi on helppokäyttöinen, eikä sen kanssa tarvitse pelätä oranssia väriä tai epätasaisuutta. Päivetyksen saa parissa päivässä, minkä jälkeen sitä ylläpidetään käyttämällä kasvovettä pari kertaa viikossa.

Kun iho on kauniisti päivettynyt, voi aamulla jättää meikkivoiteen laittamatta. Kevyt tuote sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Se ei liioin tuki ihohuokosia. Atopik-tuotesarja on kotimainen, ja tuotteet valmistetaan Helsingissä.”

Tuotetiedon koordinaattori, farmaseutti, kosmetologi Hertta Hurme
Yliopiston Apteekki, Helsinki

5. Kasvoöljy täynnä vitamiineja

Mossa-tuotesarjassa on pohjoisen marjaenergiaa. Oma suosikkini on Facial Oil Vitamin Cocktail -kasvoöljy – se palautti terveen hehkun stressaantuneelle ja hilseilevälle iholleni. Öljy on monivitamiinipommi, jossa on kymmentä erilaista kasviöljyä, kuten vadelmaa. Koostumukseltaan tuote on kuivaöljy, eli se imeytyy hyvin ja jättää ihon samettiseksi, ei nahkeaksi.

Öljyä voi sekoittaa myös kasvo- tai meikkivoiteen sekaan, jos kaipaa lisäkosteutusta. Se tekee meikkipohjasta kauniin kuulaan ja suojaa samalla ihoa talven viimassa ja tuiskussa. Kasvoöljy sopii myös rasvoittuvalle iholle: se ravitsee sitä, jolloin ihon ei tarvitse itse tuottaa niin paljon öljyä.”

Kosmetologi Carita Jokinen
Yliopiston Apteekki, Helsinki Malmi


Lue lisää

Luonnonkosmetiikan parhaat anti-age-tuotteet

Luonnonkosmetiikan parhaat anti-age-tuotteet

Luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteet ovat lempeydestään huolimatta tehokkaita. Lue, millaisia tehoaineita ikääntymisen merkkejä torjuvissa luonnonkosmetiikkatuotteissa käytetään ja nappaa tuotesuosituksemme talteen.

Lue lisää
Tiesitkö tämän luonnonkosmetiikasta?

Tiesitkö tämän luonnonkosmetiikasta?

Miten luonnonkosmetiikka eroaa tavallisesta? Kenelle luonnonkosmetiikka sopii? Voiko se allergisoida? Lue tämä, jos luonnonkosmetiikka ei ole sinulle vielä tuttua.

Lue lisää
Tiesitkö nämä viisi luonnon tehoainetta ihollesi?

Tiesitkö nämä viisi luonnon tehoainetta ihollesi?

Joko olet kokeillut, miten hyvää koivunmahla, mustaselja tai ruusunmarja tekee ihollesi? Lue vinkit ja kokeile itse!

Lue lisää

Teemat