Huonokuntoiset hiukset? Elvytä kuivat hiukset näillä vinkeillä ja tehotuotteilla

huonokuntoiset hiukset ja kuivat latvat hiuksissa

Hiusten vaalennus, värjäys, kihartaminen ja suoristaminen – siinä yleisimpiä syitä, miksi hiuksesi saattavat olla huonossa kunnossa. Älä vaivu epätoivoon, vaikka sinulla olisi pahasti vaurioituneet hiukset, sillä hyvällä hiustenhoitorutiinilla ja oikeilla tehotuotteilla annat hiuksillesi tarvittavaa ensiapua ja palautat kutrit taas kiiltävän kauniiksi ja terveiksi.

Vältä hiuksia rasittavia asioita – kiharrin- ja suoristinpaasto voi olla paikallaan

Huonokuntoisten hiusten kohdalla vaaditaan kaikin puolin hellää otetta. Muista etenkin nämä:

  • Värjääminen ja lämpökäsittely rasittavat hiusta kaikkein eniten. Jos hiuksesi ovat kovin vaurioituneet, on hyvä harkita pientä paastoa kihartamisesta, suoristamisesta ja värjäämisestä – tai ainakin vähentää niitä ja antaa hiuksille lepoa. Tärkeintä on kuitenkin aina käyttää suoristusraudan tai kihartimen kanssa lämpösuojatuotetta hiuksille!
  • Ethän harjaa hiuksiasi liian kovakouraisesti tai hankaa niitä rajusti pyyhkeellä? Etenkin märkiä hiuksia pitäisi käsitellä ja harjata hellästi, sillä huonokuntoinen hius venyy märkänä enemmän ja katkeaa. Märkien hiusten harjaamiseen kannattaa käyttää siihen tarkoitettua harjaa tai harvapiikkistä kampaa. 
  • Hiuslenkillä ja kampauksella on väliä. Jos hiukset kuroo päivittäin samanlaiselle ponnarille, ne rasittuvat ja katkeilevat päivittäin samasta kohdasta. Lisäksi hiuslenkit, joissa on metalliosa, saattavat katkoa hiusta, joten kannattaa suosia esimerkiksi kankaisia hiusdonitseja, jotka ovat löysempiä eivätkä hankaa tukkaa yhtä paljon. Hiusten sitomiseen kannattaakin aina valita hellävaraiset hiuslenkit, jotka eivät katko hiuksia.

Valitse oikeat tehotuotteet hiustyyppisi mukaan

Kaikenlaiset kuivat ja huonokuntoiset hiukset tarvitsevat paljon kosteutusta. Sopivien hoitotuotteiden valintaan vaikuttaa kuitenkin hiusten huokoisuus. Hiukset jaetaan karkeasti kahteen eri tyyppiin: korkeahuokoisiin ja matalahuokoisiin.

Korkeahuokoisessa hiuksessa hiussuomut ovat enemmän auki, hius tuntuu usein karhealta ja monesti myös takkuuntuu helpommin. Korkeahuokoiset hiukset kuivuvat nopeasti.

Matalahuokoisessa hiuksessa asia on päinvastoin, eli hius tuntuu tasaiselta tai sileältä ja rasvoittuu helpommin. Matalahuokoiset hiukset kuivuvat hitaammin kuin korkeahuokoiset.

  • Valitse korkeahuokoisille hiuksille tuhdimpia, proteiinia sisältäviä ja rakennepaikkaavia hoitotuotteita. Proteiinit korjaavat hiusta ja sulkevat hiussuomuja. Korkeahuokoiset hiukset imevät kosteutta itseensä nopeammin ja enemmän, joten erilaisia kosteutustuotteita, kuten hiusnaamioita, hoitoöljyjä ja jätettäviä hoitoaineita, saa käyttää enemmänkin.
  • Valitse matalahuokoisille hiuksille koostumukseltaan kevyitä ja nestemäisiä hoitotuotteita. Matalahuokoisten hiusten kohdalla pätee sääntö ”vähemmän on enemmän”. Liika tehotuotteilla läträys saa nimittäin hiukset usein latistumaan ja näyttämään rasvaisilta tai likaisilta. Kaikenlaiset suihkutettavat kosteutustuotteet ovat nappivalinta matalahuokoisille hiuksille.

Kuivien hiusten hoito kotikonstein  hiusten oma tehohoitorutiini

Kuivien hiusten hoidon kulmakivet ovat kosteuttava shampoo ja hoitoaine. Kuivat hiukset janoavat päivittäistä hoitoa ja kosteutusta kosteuttavien hiustuotteiden muodossa. Asiantuntijoidemme vinkkien avulla verkkokauppamme ya.fi valikoimasta löytyy sopiva kosteuttava shampoo ja hoitoaine kuiville hiuksille.

Kuivien hiusten hoito ja nuutunut kuontalo kaipaa tehokkaan ja pitkäjänteisen hoitokuurin sekä säännölliset hiustenhoitorutiinit. Tällä hiustenhoidon viikkorutiinilla kosteutat tukkaa ja korjaat vaurioituneita hiuksia. Näin hiusten kosteutus kotikonstein sujuu:

  1. Pese hiukset kosteuttavalla shampoolla ja hoitoaineella. Kuivien hiusten hoito kotikonstein perustuu kosteuttaviin pesutuotteisiin, jotka ovat hyvä tapa saada hiuksiin kosteutta. Kuivien hiusten hoidossakin hiukset kannattaa pestä 2–3 kertaa viikossa. Rasvoittuville hiuksille on jokapäiväinen pesu kosteuttavalla shampoolla paikallaan. Hiukset voi halutessaan pestä pelkällä hoitoaineella. Hilseilevälle hiuspohjalle kannattaa valita aina hilseshampoo.
  2. Käytä syväpuhdistavaa shampoota kerran viikossa. Syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiukset ja päänahan perusteellisesti liasta ja mahdollisista tuotejäämistä. Syväpuhdistavat shampoot käyvät pääsääntöisesti kaikille hiustyypeille.
  3. Tee kerran viikossa tehohoito. Korkeahuokoisille hiuksille hyvä valinta on esimerkiksi proteiinihiusnaamio tai hoitava hiusöljy. Matalahuokoisille hiuksille riittää hoitoaine, jota käytetään hiusnaamion tapaan. Aineen voi laittaa vaikuttamaan esimerkiksi saunomisen ajaksi.
  4. Ota käyttöön hiuksiin jätettävät hoitoaineet. Suihkutettavat hoitosuihkeet, hiuksiin jätettävät muotoiluvoiteet tai levitettävät hiusöljyt sulkevat hiussuomuja ja viimeistelevät hiukset tekemällä niistä kiiltävämmät. Tuotteet lisätään pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin.
  5. Muista lämpösuojat. Kun palaat taas suoristamaan ja kihartamaan hiuksia, muista lämpösuojasuihke, joka suojaa hiuksia kuumalta. Lämpösuojia saa niin suihkeina kuin öljynä.

Paras niksi kuivien hiusten hoitoon: leikkaa pois kuivat latvat. Kerran se kirpaisee! Korppulatvojen napsaisu freesaa peilikuvaa heti ja siistittyjen latvojen jälkeen hiusten kosteutus kotikonstein pitää latvat hyväkuntoisina.

5 x Hyvä tehotuote huonokuntoisille hiuksille – Kokeile näitä kuivien hiusten hoitoon!

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Eveliina Jäppinen.