Puhtaat hiukset ilman pesua – Näin käytät kuivashampoota

Puhtaat hiukset ilman pesua – Näin käytät kuivashampoota

Rasvaisen littanat hiukset eikä aikaa pesuun? Kuivashampoo pelastaa. Se paitsi raikastaa likaisen tukan myös antaa ohuille hiuksille ryhtiä ja kunnon tyvikohotuksen. Jos olet innokas kuivashampoon suihkuttelija, muista kuitenkin muutama tärkeä neuvo.

Mitä kuivashampoolla voi tehdä?

Kuivashampoo pidentää pesuväliä, raikastaa tupakalta tai ruoankäryltä haisevan tukan ja poistaa hien päänahasta treenin jälkeen.

Sitä voi käyttää myös tyvikohottajana ja tuuheuttajana. Suihkuta kuivashampoota hiusten tyveen ja haro hiuksia sormin pää alaspäin. Saat ilmavan kampauksen.

Kuivashampoo antaa liukkaisiin hiuksiin hyvän kampauspohjan, kun suihkutat sitä tukan tyveen ja harjaat sen sitten pituuksiin. Kuivashampoolla käsitellyt hiukset eivät ole liukkaat, joten ne on helppo letittää tai harjata ryhdikkäälle ponnarille tai nutturalle. Suihkuta kuivashampoota myös pinneihin tai pantaan, niin saat niille hyvän pidon.

Ripoteltava vai suihkutettava kuivashampoo?

Makuasia, sillä molemmat toimivat yhtä hyvin. Suihkutettavaa versiota on aavistuksen helpompi annostella pitkän tukan tyveen, kun pituuksia voi nostaa toisella kädellä tyven tieltä.

Ripoteltava kuivashampoojauhe osuu tyveen hyvin, jos on näppäräsorminen tai jos tukka on lyhyt.

Mitä eroa on hiuspuuterilla ja kuivashampoolla?

Hiuspuuterikin imee itseensä aavistuksen rasvaa ja kosteutta, mutta se ei raikasta yhtä tehokkaasti kuin kuivashampoo.

Hiuspuuterin antaa pitoa ja kohotusta enemmän kuin kuivashampoo. Puuteri on tuuheuttava muotoilutuote, joka sitoo hiuksia toisiinsa, jolloin tukkaa on helppo käsitellä ja asetella haluamaansa suuntaan.

Miten kuivashampoota käytetään?

Kuivashampoo suihkutetaan tai ripotellaan sinne, missä tukka on rasvainen eli hiusten tyveen ja päänahkaan. Sen annetaan vaikuttaa minuutti tai pari, minkä jälkeen hiukset harjataan kunnolla läpi.

Sopiva määrä riippuu paitsi tuotteesta myös hiusten tuuheudesta, pituudesta ja siitä, kuinka rasvaiset hiukset ovat. Suihkauta ainetta ensin vähän ja lisää tarvittaessa.

Mitä kuivashampoo tekee hiuksille?

Paitsi että kuivashampoo imee itseensä rasvaisuuden ja hien sekä neutraloi epämiellyttäviä tuoksuja, se antaa myös mattapinnan, rakennetta ja kitkaa. Kuivashampoo myös kohottaa tukkaa mutta ei tahmaa, toisin kuin monet rakennetta antavat muotoiluaineet.

Mihin kuivashampoon teho perustuu?

Kuivashampoo sisältää rasvaa ja kosteutta itseensä imevää ainetta, yleisimmin tärkkelystä, talkkia ja piioksidia, sekä usein myös raikastavia tuoksuaineita.

Näkyykö kuivashampoo tummassa tukassa?

Jotkut valkoiset jauheet voivat jäädä tummissa hiuksissa näkyviin, varsinkin, jos jauhetta ei harjaa huolellisesti pois. Markkinoilla on myös erityisesti ruskeille hiuksille tarkoitettuja, tummien hiusten sävyisiä tuotteita.

Näin käytät kuivashampoota

Voiko kuivashampoota käyttää joka päivä?

Ei kannata, ainakaan jatkuvasti. Kuivashampoo imee päänahasta rasvaa, ja jatkuvasti käytettynä se voi kuivattaa ihoa ja saada sen hilseilemään. Käytä kuivashampoota enintään kaksi kertaa viikossa ja mielellään pesujen välissä vain yhtenä päivänä.

Mitkä ovat jatkuvan kuivashampoon käytön haitat?

Jos kuivashampoota käyttää jatkuvasti eikä pese hiuksia välillä, kuivashampoo alkaa kertyä hiuspohjaan ja hiusnystyihin. Jos hiusnystyt tukkiutuvat, ne eivät toimi kunnolla. Tämä vaikuttaa hiusten vahvuuteen ja hyvinvointiin. Jatkuva päivittäinen käyttö voi myös kuivattaa hiuksia.

Onkin tärkeää pestä tukka ja päänahka säännöllisesti vedellä ja oikealla shampoolla. Jos käytät kuivashampoota tai hiuspuuteria jatkuvasti, on suositeltavaa, että peset hiukset ainakin kerran kuussa syväpuhdistavalla tuotteella. Jos käytät kuivashampoota usein, kannattaa silloin tällöin kuoria päänahka hiuspohjalle tarkoitetulla kuorinta-aineella.

Miksi shampoo ei vaahtoa kunnolla, jos hiuksissa on kuivashampoota?

Kuivashampoo imee itseensä kosteutta – sekä vettä että pesuainetta. Jos shampoo ei vaahtoa, pese hiukset ja päänahka kaksi kertaa peräkkäin, niin saat ne putipuhtaiksi.


Lue lisää

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

Vahvojen, kiiltävien ja hyvinvoivien hiusten tavoittelu kannattaa aloittaa valitsemalla sopivat hiustenhoitotuotteet. Kokosimme 10 helppoa ja arkista vinkkiä, joiden avulla huolehdit hiusten hyvinvoinnista.

Lue lisää
Naisten hiustenlähtö – mistä hiusten oheneminen tai kaljuuntuminen johtuu ja mikä siihen auttaa?

Naisten hiustenlähtö – mistä hiusten oheneminen tai kaljuuntuminen johtuu ja mikä siihen auttaa?

Naisten hiustenlähtöön on monia syitä ja esimerkiksi stressi, raskaus, hormonaalinen ehkäisy, ikääntyminen tai perinnölliset tekijät voivat häiritä hiusten kasvua.

Lue lisää
Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

Ohut tukka? Näin saat tuuheat hiukset kotikonstein

Onko tukkasi laiha hiirenhäntä? Kun peset ja hoidat hiuksesi oikein ja opit muutaman muotoiluniksin, tukkasi näyttää monin verroin kuohkeammalta. Valitsimme myös 10 parasta tuuheuttavaa täsmätuotetta!

Lue lisää

Teemat