Sinua varten jo vuodesta 1755 – Tiesitkö nämä viisi yllättävää asiaa Yliopiston Apteekista?

Yliopiston Apteekin henkilökunta auttaa aina terveyteen ja lääkitykseen liittyvissä asioissa

Yliopiston Apteekki on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1755! Kokosimme viisi kiinnostavaa faktaa yhdestä Suomen vanhimmasta yrityksestä – tiesitkö sinä nämä?

1. Tuotot menevät suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen – jo vuodesta 1755

Moni ei ehkä tiedä, että Yliopiston Apteekki on Suomen toiseksi vanhin iso yritys – ainoastaan Fiskars on vieläkin vanhempi.

Vuonna 1755 Kuninkaallinen Turun Akatemia (nykyisin Helsingin yliopisto) sai oman apteekin silloiseen pääkaupunkiimme Turkuun. Apteekista haluttiin yksi maan asiantuntevimmista sekä koulutusapteekki, jossa oli oma kemian laboratorio.

Yliopiston Apteekilla oli alusta asti tiivis yhteys tieteeseen ja tutkimukseen – ja niin se on vielä tänäkin päivänä. Yliopiston Apteekin koko tuotto menee Helsingin yliopistolle kaikkien tiedekuntien käyttöön. Varoilla rahoitetaan tuhansien tutkijoiden ja opiskelijoiden työtä.

Yliopiston Apteekki toimii myös joka vuosi kymmenien farmasian opiskelijoiden työharjoittelupaikkana. Näin vuosien arvokas asiantuntijuus siirtyy edelleen eteenpäin.

2. Yksi Suomen parhaista asiakaspalveluyrityksistä

Yliopiston Apteekki on vuosittain asiakaspalvelututkimuksissa kolmen parhaan kärjessä. Esimerkiksi Yliopiston Apteekin asiakaskokemus sijoittui kolmanneksi Asiakkuusindeksi 2022 -tutkimuksessa, kun asiakaskokemukseltaan Suomen kolme parasta yritystä ovat Aurinkomatkat, Alko ja Yliopiston Apteekki. Myös vuonna 2021 hyvä asiakaskokemuksemme noteerattiin, sillä Asiakkuusindeksi 2021 -tutkimuksessa asiakaskokemukseltaan kolme Suomen parasta yritystä olivat Alko, Yliopiston Apteekki sekä Musti ja Mirri. Lisäksi Asiakkuusindeksi 2019 -tutkimuksen mukaan  asiointikokemus Yliopiston Apteekissa oli yksi Suomen parhaista.

Eikä ihme, sillä yksi Yliopiston Apteekin arvoista on ”intohimo palvella”. Asiakaspalvelun ohjenuoraksi on koottu yhdessä koko henkilöstön kanssa oma palvelumalli.

Sen avulla käydään jokaisen uuden työntekijän kanssa läpi, miten saadaan aikaan asiakkaassa tunne, että hänestä välitetään ja hänen hyvinvoinnistaan huolehditaan. Kohtaamisia harjoitellaan yhdessä, ja apteekeissa on palvelulähettiläinä kokeneita asiantuntijoita, jotka antavat uusille työntekijöille henkilökohtaista sparrausta ja palautetta.

Kaikki Yliopiston Apteekit myös palvelevat asiakkaitaan poikkeuksellisen pitkään. Helsingin Töölössä sijaitseva apteekki on Suomen ainoa, joka palvelee 24 tuntia vuorokaudessa.

3. Harvinaisten lääkkeiden valmistusta

Tiesitkö, että Yliopiston Apteekki valmistaa myös erikoislääkkeitä? Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevassa lääkevalmistuslaboratoriossa työskentelee yli 50 henkilöä, jotka ovat erikoistuneet valmistamaan lääkkeitä käsityönä.

Harvinaiset lääkkeet valmistetaan lääkäreiden erityisreseptien mukaan. Esimerkiksi pienelle keskosvauvalle sydänlääkettä tarvitaan erikoisannostuksena. Lääkkeenvalmistajat ovat valmiudessa viikonloppunakin kriittisiä hälytystehtäviä varten.

Lääkkeiden valmistuksella on myös valtakunnallinen merkitys, koska Yliopiston Apteekki on ainoa toimija Suomessa, joka valmistaa tiettyjä harvinaisia lääkkeitä. Näitä ovat esimerkiksi astmadiagnostiikkaa varten tarvittava metakoliini. Harvinaisia lääkkeitä tilaa Yliopiston Apteekilta yli 500 muuta kotimaista apteekkia.

4. Oma ainutlaatuinen puhelin- ja chat-palvelu

Olet ehkä ollut joskus tilanteessa, että sinulla on jokin pieni terveyspulma tai askarruttava kysymys, mutta asia ei ole niin iso, että lähtisit lääkäriin. Yliopiston Apteekin puhelin- ja chat-palvelu on kuin tehty tällaisia tilanteita varten!

Ainutlaatuisessa puhelin- ja chat-palvelussa on yli 90 asiantuntijaa vastaamassa lääkkeisiin ja apteekkituotteisiin sekä lääkehoitoihin liittyviin kysymyksiin. Puhelinpalvelu on auki vuorokauden ympäri ja lisäksi verkkosivujen chat-palvelu palvelee kanta-asiakkaitamme kello 8–22.

Yhteydenottoja tulee päivittäin tuhansia. Kuluttajien lisäksi Yliopiston Apteekin puhelin- ja chat-palvelua käyttävät lääkärit, terveydenhuollon ammattilaiset sekä viranomaiset. Jos esimerkiksi tullissa löytyy epämääräinen lääkepussi, viranomainen saa asiantuntevaa apua lääkkeen tunnistamiseen.

Chat-palvelu mahdollistaa myös sen, että Yliopiston Apteekin verkkokauppaostoksilla voi kysyä farmaseuteilta ja kosmetologeilta neuvoa yhtä lailla kuin kivijalkamyymälässä.

5. Laaja tuotevalikoima ja oma YA-tuotesarja

Tiesitkö, että Yliopiston Apteekista saa myös paljon luonnonkosmetiikkaa, herkän ihon meikkejä, trendikkäimpiä hiustenhoitotuotteita sekä lemmikkituotteita?

Yliopiston Apteekin tuotevalikoima on ilahduttavan kattava ja laaja, ja verkkokaupasta löytyy vielä lisää tuotteita, joita ei ole myymälän hyllyissä saatavilla. Verkkokaupassa on myös nähtävillä tuotteiden reaaliaikaiset saatavuustiedot myymälöittäin.

Yksi laajan valikoiman helmi on Yliopiston Apteekin oma YA-tuotesarja. Sarjaan kuuluu yli 100 erilaista tuotetta vartalovoiteista ravintolisiin sekä huippusuosittu YA naturae -luonnonkosmetiikkasarja. Kaikki YA naturae -luonnonkosmetiikkasarjan tuotteet valmistetaan Suomessa, ja ne sisältävät kotimaisia ja pääosin vegaanisia raaka-aineita.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin viestintäjohtaja Jenni.

 1. YA VAHVA KALAÖLJYKAPSELI OMEGA-3 100 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VAHVA KALAÖLJYKAPSELI OMEGA-3 100 KPL
  20,50 €
 2. YA naturae Kosteuttava Seerumi | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KOSTEUTTAVA SEERUMI 30 ml
  Tarjoushinta 18,32 € Normaalihinta 22,90 €
 3. YA naturae Pehmentävä Kasvoöljy | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE PEHMENTÄVÄ KASVOÖLJY 30 ml
  Tarjoushinta 20,72 € Normaalihinta 25,90 €
 4. YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Tarjoushinta 22,43 € Normaalihinta 29,90 €