”Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus laadukkaisiin hyvinvointituotteisiin” – YA-tuotesarja on arjessa sinua varten

”Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus laadukkaisiin hyvinvointituotteisiin” – YA-tuotesarja on arjessa sinua varten

Yliopiston Apteekin oma YA-tuotesarja on kehitetty tukemaan koko perheen hyvinvointia. Tuotteet syntyvät asiakkaiden aidoista toiveista ja tarpeista, ja tuotekehityksessä hyödynnetään Yliopiston Apteekin farmaseuttien vahvaa asiantuntemusta. Tuotteemme myös valmistetaan pitkälti Suomessa. Lue tästä viisi kiinnostavaa faktaa YA-tuotesarjasta!

1. ”Jo yli 150 hyvinvointituotetta jokapäiväiseen elämään” – Koko perheen oma tuotesarja 

Yliopiston Apteekin ikiomaan YA-tuotesarjaan kuuluu monipuolisesti niin ravintolisiä, kosmetiikkaa, hygieniatuotteita kuin silmätippoja ja raskaustestejäkin. Yhteensä tuotteita on yli 150.

Tuotesarja lanseerattiin nykyisellä nimellä vuonna 2016. Sitä ennen se tunnettiin nimellä Professorin. 

”Tuotesarjaa kehitettiin entistä laadukkaammaksi, laajemmaksi ja helpommin lähestyttäväksi. Nyt apteekin nimeä kantava tuotesarjamme kirkkaine ja pirteän värisine tuotteineen erottuu paremmin apteekin valkoisesta maailmasta”, sanoo YA-tuotesarjan tuotepäällikkö Hanna Nikula.

YA-sarjan tuotteet ovat koko perheelle sopivia ja sellaisia, joita tarvitaan jokapäiväisessä elämässä – tuotesarjan slogankin on Arjessa sinua varten.

”Voin omasta kokemuksestakin kahden pienen lapsen äitinä sanoa, että tuotteet toimivat hyvin koko perheen tarpeisiin. Meillä on esimerkiksi kotona käytössä kotimaista kauraöljyä sisältävä vartalovoide, joka imeytyy nopeasti ja hoitaa lievästi atooppista ihoa.”

 1. YA MAITOHAPPOBAKTEERI + S. BOULARDII KAPS 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. YA NATURAE SEERUMI COSMOS ORGANIC 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE SEERUMI COSMOS ORGANIC 30 ML
  Tarjoushinta 18,62 € Normaalihinta 21,90 €
 3. YA NATURAE PUHDISTUSVAAHTO ECOCERT ORGANIC 120 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE PUHDISTUSVAAHTO ECOCERT ORGANIC 120 ML
  Tarjoushinta 9,95 € Normaalihinta 11,70 €
 4. YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Tarjoushinta 21,52 € Normaalihinta 26,90 €

2. ”Hinta-laatusuhde on poikkeuksellisen hyvä” – Tuotteet valmistetaan ja kehitetään pitkälti Suomessa 

Lähes kaikki YA-sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa. Jokaisessa purkissa ja tuubissa on aina selkeästi merkintä valmistusmaasta. 

”Aina kun on mahdollista valmistaa Suomessa, teemme niin. Olemme iloisia siitä, että pystymme tuotesarjan avulla tarjoamaan myös lisää työtä Suomeen. Lähitulevaisuudessa valikoimaan on tulossa lisää kotimaisia tuotteita.”

Tuotteissa käytetään aina laadukkaita raaka-aineita ja vältetään turhia väri- ja lisäaineita. Vegaanisuus on tärkeä arvo monille apteekin asiakkaille. Siksi esimerkiksi ravintolisien kapselikuoret on vaihdettu vegaanisiin ja monet kosmetiikkatuotteet ovat täysin vegaanisia. 

Kotimaisen tuotekehityksen, valmistuksen sekä omien jakelukanavien ansiosta YA-tuotesarjassa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

”Haluamme pitää tuotteet edullisina, jotta kaikilla olisi mahdollisuus laadukkaisiin hyvinvointituotteisiin.”

3. ”Myös farmaseuttimme rakastavat tuotesarjaamme” – Apteekin asiantuntijat mukana kehittämässä tuotteita 

Asiantuntijuus on ollut Yliopiston Apteekissa läsnä jo yli 265 vuotta. Oman tuotesarjan juuret ulottuvat itseasiassa jo vuosikymmenien taakse.

”Tuolloin meillä oli valikoimissa muun muassa apteekin omaa käärmevoidetta ja yskänlääkettä.”

Yliopiston Apteekin farmaseutit osallistuvat tuotekehitykseen. Suomessa on 17 Yliopiston Apteekkia ja kasvava kumppaniapteekkien verkosto, ja jokaisessa toimipisteessä on yksi YA-tuotesarjan oma brändilähettiläs. Kaikista brändilähettiläistä on koottu tiimi, joka kokoontuu tasaisin väliajoin testaamaan ja arvioimaan tuotteita sekä jakamaan kokemuksiaan.

”Palaute on aina asiantuntevaa ja pohjautuu farmaseuttiseen näkemykseen. Henkilöstömme rakastaa omaa tuotesarjaamme ja haluaa ylpeydellä suositella sitä asiakkaille.” 

Myös tuotepakkauksia kehitetään. Pääosin pakkaukset voi jo nyt kierrättää muovi- ja kartonkijätteenä, mutta kartoituksen alla on, voisiko ravintolisäpurkkeja valmistaa lähitulevaisuudessa ekologisemmin esimerkiksi kasvipohjaisesta muovista.

4. ”YA naturae syntyi asiakkaiden toiveesta” – Oma luonnonkosmetiikkabrändi on YA-tuotesarjan erikoisuus 

Tuotekehityksen tärkeä ydin on kuluttajapalautteet. Esimerkiksi luonnonkosmetiikkabrändi YA naturae syntyi asiakkaiden toiveista ja tarpeista. 

”Kun luonnonkosmetiikkabuumi alkoi, kaipasivat asiakkaat meiltä tuotteita, jotka sopisivat herkkäihoisille. Luonnonkosmetiikassakin käytetään paljon allergisoivia ainesosia.”

YA naturae sisältää ihonhoitotuotteita kasvoille ja vartalolle. Kaikilla tuotteilla on Ecocert Organic- tai Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatti. 

Kosmetiikkatuotteiden raaka-aineina käytetään muun muassa kotimaista kauraöljyä, ihoa uudistavaa koivunmahlaa sekä marja- ja siemenöljyjä. Allergisoivia ainesosia, kuten hajusteiden allergeeneja, on vältetty. Tuotteissa käytetään lempeitä mutta turvallisia säilöntäaineita. Silti tuotteet ovat tehokkaita ja hoitavia.

”Pyrimme myös löytämään kuluttajille uusia ja mielenkiintoisia raaka-aineita, jotka tekevät sen, minkä lupaavat.”

5. ”Meiltä sai maskeja, kun ne olivat muualta loppu” – Korona-aikana tuoteperheeseen tehtiin uusia lisäyksiä 

Kotimaisen tuotekehityksen ja valmistuksen myötä YA-tuotesarjaan on mahdollista luoda uusia tuotteita hyvin nopeastikin. Koronapandemian aikana tästä on ollut suuri hyöty.

Kun korona iski viime vuoden maaliskuussa Suomeen, Yliopiston Apteekki kehitti pian sopimuskumppaneidensa kanssa tuoteperheeseen kymmenen erilaista koronatuotetta, kuten kasvomaskeja, suojakäsineitä ja käsidesivalmisteita.

”Olimme todella tyytyväisiä, että pystyimme hädän hetkellä tarjoamaan ihmisille apua niin nopeasti. Meiltä sai käsidesiä ja maskeja, kun ne olivat muualta loppuneet.

 1. YA NATURAE KASVOÖLJY COSMOS ORGANIC 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KASVOÖLJY COSMOS ORGANIC 30 ML
  Tarjoushinta 20,32 € Normaalihinta 23,90 €
 2. YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  9,90 €
 3. YA MAITOHAPPOBAKTEERI JOKA PÄIVÄ MANSIKKA PURUTABL 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA MAITOHAPPOBAKTEERI JOKA PÄIVÄ MANSIKKA PURUTABL 60 KPL
  Tarjoushinta 13,23 € Normaalihinta 18,90 €
 4. YA VAHVA BIOTIINI 5 MG 120 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VAHVA BIOTIINI 5 MG 120 KPL
  35,90 €