Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus laadukkaisiin hyvinvointituotteisiin – YA-tuotesarja on arjessa sinua varten

YA-tuotesarja ja YA Naturae -tuotteet esittelyssä pöydällä

Yliopiston Apteekin oma YA-tuotesarja on kehitetty tukemaan koko perheen hyvinvointia. Tuotteet syntyvät asiakkaiden aidoista toiveista ja tarpeista, ja tuotekehityksessä hyödynnetään Yliopiston Apteekin farmaseuttista asiantuntemusta. Tuotteemme myös valmistetaan pitkälti Suomessa. Lue tästä viisi kiinnostavaa faktaa YA-tuotesarjasta!

1. Yli 130 hyvinvointituotetta jokapäiväiseen elämään – Koko perheen oma tuotesarja 

Yliopiston Apteekin ikiomaan YA-tuotesarjaan kuuluu monipuolisesti niin ravintolisiä, kosmetiikkaa, hygieniatuotteita kuin silmätippoja ja raskaustestejäkin. Tällä hetkellä meillä on tuotteita yhteensä yli 150 erilaista.

Tuotesarja lanseerattiin nykyisellä nimellä vuonna 2016. Sitä ennen se tunnettiin nimellä Professorin. Nyt tuotteet on pakattu pirteän värisiin pakkauksiin, jotka erottuvat positiivisesti apteekin vaaleasta maailmasta.

YA-sarjan tuotteet ovat koko perheelle sopivia ja sellaisia, joita tarvitaan jokapäiväisessä elämässä – tuotesarjan slogankin on Arjessa sinua varten.

 

 1. YA D-VITAMIINI 50 MIKROG ANANAS PURUTABL 300 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. YA naturae Hellävarainen Puhdistusvaahto | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE HELLÄVARAINEN PUHDISTUSVAAHTO 150 ml
  Tarjoushinta 10,43 € Normaalihinta 14,90 €
 3. YA B12-VITAMIINI+FOOLIHAPPO 1 MG+300 MIKROG MUSTAHERUKKA TABL 150 kpl
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. YA naturae Kosteuttava Seerumi | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KOSTEUTTAVA SEERUMI 30 ml
  Tarjoushinta 16,03 € Normaalihinta 22,90 €

2. Hinta-laatusuhde on poikkeuksellisen hyvä – Tuotteet valmistetaan ja kehitetään pitkälti Suomessa 

Lähes kaikki YA-sarjan tuotteet valmistetaan Suomessa. Jokaisessa purkissa ja tuubissa on aina selkeästi asiakkaan nähtävillä merkintä valmistusmaasta. 

Aina kun on mahdollista valmistaa YA-sarjan tuote Suomessa, niin myös tehdään. Olemme iloisia siitä, että samalla voimme tarjota lisää työtä Suomeen. 

Tuotteissa käytetään aina laadukkaita raaka-aineita ja vältetään turhia väri- ja lisäaineita. Vegaanisuus on tärkeä arvo monille apteekin asiakkaille. Siksi esimerkiksi ravintolisien kapselikuoret on vaihdettu vegaanisiin ja monet kosmetiikkatuotteet ovat täysin vegaanisia. 

Kotimaisen tuotekehityksen, valmistuksen sekä omien jakelukanavien ansiosta YA-tuotesarjassa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Haluamme myös tulevaisuudessa pitää tuotteet edullisina, jotta kaikilla olisi mahdollisuus laadukkaisiin hyvinvointituotteisiin.  

3. Myös farmaseuttimme rakastavat tuotesarjaamme – Apteekin asiantuntijat mukana kehittämässä tuotteita 

Asiantuntijuus on ollut Yliopiston Apteekissa läsnä jo yli 267 vuotta. Oman tuotesarjan juuret ulottuvat itseasiassa jo vuosikymmenien taakse. Tuolloin meillä oli valikoimissa muun muassa apteekin omaa käärmevoidetta ja yskänlääkettä.

Yliopiston Apteekin asiantuntijat osallistuvat tuotekehitykseen. Suomessa on 17 Yliopiston Apteekkia ja kasvava kumppaniapteekkien verkosto, ja jokaisessa toimipisteessä on yksi YA-tuotesarjan oma brändilähettiläs. Kaikista brändilähettiläistä on koottu tiimi, joka kokoontuu tasaisin väliajoin testaamaan ja arvioimaan tuotteita sekä jakamaan kokemuksiaan. He myös vievät apteekissa kuultuja asiakkaiden kommentteja ja toiveita aktiivisesti eteenpäin. 

Koko henkilöstömme rakastaa omaa tuotesarjaamme ja haluaa ylpeydellä suositella sitä asiakkaille.

Myös tuotepakkauksia kehitetään koko ajan. Pääosin pakkaukset voi jo nyt kierrättää muovi- ja kartonkijätteenä, mutta kartoituksen alla on, voisiko ravintolisäpurkkeja valmistaa lähitulevaisuudessa ekologisemmin esimerkiksi kasvipohjaisesta muovista.

Yliopiston Apteekin YAnaturae on suosittu luonnonkosmetiikkasarja

4. YA naturae syntyi asiakkaiden toiveesta – Oma luonnonkosmetiikkabrändi on YA-tuotesarjan erikoisuus 

Tuotekehityksen tärkeä ydin on kuluttajapalautteet. Esimerkiksi luonnonkosmetiikkabrändi YA naturae syntyi alunperin asiakkaiden toiveista ja tarpeista. Asiakkaat kaipasivat myös herkälle iholle sopivaa luonnonkosmetiikkasarjaa ja YA naturae oli vastaus siihen. 

Kehitys jatkuu edelleen ja loppukeväästä 2022 sarja uudistui täysin. Uudistusta edelsi mittava tuotekehitysvaihe, jossa huomiota kiinnitettiin tuotteiden tehoaineisiin, koostumuksiin, ihotuntumaan ja miellyttävään tuoksuun. YA -tuotesarja pyrkiikin tarjoamaan uusia ja innovatiivisia tuotteita ja koostumuksia asiakkaiden tarpeisiin.

YA naturae sisältää ihonhoitotuotteita sekä kasvoille että vartalolle. Kaikilla tuotteilla on Fi-Natura -luonnonkosmetiikkasertifikaatti, joka on myös merkkinä aidosti suomalaisesta tuotteesta ja suomalaisesta työstä. Kaikki YA naturae -tuotteet kehitetään ja valmistetaan Helsingissä. Tuotteet ovat vegaanisia ja sopivat kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. 

Sarja on saanut inspiraationsa ja suuren osan raaka-aineistaan Suomen puhtaasta luonnosta. Sarjan tuotteissa suositaan lähituotantoa ja joko luomuviljeltyjä tai luonnonvaraisia kasveja.

YA naturae -tuotteiden raaka-aineina käytetään luonnon parhaita raaka-aineita kuten

 • Luomukoivunmahla hoitaa sekä uudistaa ja tuo iholle suojaavia antioksidantteja
 • Mansikkauute kosteuttaa ja heleyttää ihoa
 • Ruiskaunokin kukat sisältävät ihoa hoitavia ja suojaavia antioksidantteja
 • Pellavansiemenöljy pehmentää, ravitsee sekä hoitaa ihoa ja sisältää runsaasti tärkeitä omega-rasvahappoja 
 • Minttu-uute hoitaa ja virkistää ihoa
 • C-vitamiinipitoinen ruusunmarjauute kosteuttaa ja pehmentää ihoa

Tuotteissa käytetään lempeitä mutta turvallisia säilöntäaineita. Silti tuotteet ovat tehokkaita ja hoitavia. YA Naturaen tuotekehitystä ohjaa vastuullisuus ja ekologisuus. Myös erinomainen hinta-laatu-suhde on saanut paljon kiitosta asiakkailtamme.

5. Tarvittaessa uusia tuotteita voidaan tuoda nopeastikin 

Omaa YA -sarjaa kehitetään aktiivisesti vastaamaan Yliopiston Apteekin asiakkaiden tarpeita. Sarjasta saadut palautteet ja toiveet ovat isossa roolissa. Haluamme vilpittömästi tarjota asiakkaille sellaisia tuotteita, joita oikeasti tarvitaan.

Kotimaisen tuotekehityksen ja valmistuksen myötä YA-tuotesarjaan on mahdollista reagoida kysyntään ja  luoda uusia tuotteita hyvin nopeastikin. Etenkin koronapandemian aikana tästä oli suuri hyöty.

YA -sarjan tuotteet ovat löytäneet upeasti kohderyhmänsä. Asiakkaat kiittelevät sarjan monipuolisuutta: YA-tuotteista löytyy helposti suosikit monenlaisiin tarpeisiin.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin tuotepäällikkö Hertta Hurme.