Varo näitä virheitä aurinkorasvan kanssa

aurinkorasvan levittäminen

Oletko varma, että käytät aurinkorasvaa oikein? Jotta aurinkovoide toimisi kuten sen pitääkin, on syytä muistaa muutama tärkeä neuvo. Kokosimme viisi tyypillistä aurinkovoidevirhettä, joissa suomalaisilla on parantamisen varaa. 

Virhe 1: Et rasvaa riittävästi

Riittääkö sinulla yksi purkillinen aurinkorasvaa koko kesän? Silloin käytät aurinkovoidetta liian vähän. Kuinka paljon aurinkorasvaa on sopivasti? Entä milloin aurinkorasvaa tulisi lisätä? Aikuisen täytyy levittää vartalolle kaksi ruokalusikallista aurinkorasvaa parin tunnin välein, jotta tuote antaa sen lupaaman suojakertoimen. Lapsille riittää ruokalusikallinen.

Jos siis nelihenkinen perhe on aurinkolomalla ja viettää koko päivän rannalla, rasvaa kuluu kaksi perhepakkausta päivässä. Lapsille aurinkorasvaa tulisi lisätä jokasen uintikerran ja pyyhekuivauksen jälkeen.

Hyvä kikka: levitä voidetta vartalolle kaksi kertaa peräkkäin, jotta sitä tulee takuulla tarpeeksi.

Virhe 2: Luotat pelkkään meikkivoiteeseen

Vaikka meikkivoiteessasi olisi suojakerroin, se ei yksinään riitä aurinkosuojaksi. Meikkivoidetta ei hölvätä iholle riittävästi eikä sitä yleensä tule lisättyä päivän mittaan.

Levitä siis meikkivoiteen alle korkean suojan antava, kasvoille tarkoitettu aurinkovoide. Valikoimasta löytyy useita meikin alle sopivia tai ihon sävyä tasoittavia, meikin ja aurinkosuojatuotteen yhdistelmiä.

Virhe 3: Käytät anti-age-voidetta mutta et aurinkovoidetta

Auringon tekemää vahinkoa on vaikeampi korjata ryppyvoiteilla kuin ehkäistä aurinkosuojalla – älä siis luista aurinkorasvasta!

Aurinko on ihon vanhentajista ankarin. UV-säteily hajottaa ihon tukirakenteita, kollageenia ja elastaania, jolloin iho veltostuu ja rypistyy.

Virhe 4: Käytät vanhaa aurinkorasvaa

Vanheneeko aurinkorasva? Kyllä. Yli vuosi sitten avattua aurinkovoidetta ei kannata käyttää, sillä pitkään avattuna olleen aurinkosuojan ainesosat alkavat pilaantua ja aurinkorasvan vanheneminen saa UV-filtterit menettämään tehoaan.

Kuinka kauan aurinkorasva säilyy aurinkoloman jälkeen? Käyttämättä jääneet aurinkorasvan jämät kannattaa nekin hävittää aurinkoloman jälkeen, sillä myös lämpö heikentää suojaa. Talven rantalomalta jääneet jämät kannattaa siis heittää pois, sillä aurinkorasvan kesto ja teho eivät riitä seuraavaan reissuun.

Virhe 5: Unohdat suojata tärkeät alueet

Varmista riittävä aurinkosuoja ja muista rasvata myös nämä helposti palavat kohdat:

  • dekoltee
  • kaula
  • jakaus
  • kalju
  • poskipäät
  • nenänpää
  • korvanlehdet
  • huulet
  • arvet