Kuivat kädet: Asiantuntijan 7 vinkkiä kuivien käsien ja kynsinauhojen hoitoon

Käsien rasvaus pesun jälkeen.

Viimeistään repeilevät kynsinauhat kertovat, että käsivoide on unohtunut. Näillä kosmetologin vinkeillä kätesi pysyvät pehmeinä koko vuoden. Luo myös vinkit kauniiden kynsien loihtimiseen kotikonstein.

1. Rasvaa kädet säännöllisesti

Kuiva iho kiusaa monia. Rasvaa kädet päivittäin riittävän rasvaisella käsivoiteella – muut ominaisuudet voit valita oman tuntumasi mukaan. Hyvä löytyy testailemalla. 

2. Älä lämmittele kuivia käsiä hanan alla

Kylmällä ilmalla on ihana pestä kädet lämpimällä vedellä. Viileä vesi olisi parempi vaihtoehto, sillä kuuma vesi horjuttaa ihon pH-tasapainoa eli saa kädet kuivumaan.

Vaihda myös saippua pH:ltaan neutraaliin pesunesteeseen. Käsidesiksi kannattaa valita tuote, jossa on kosteuttavaa glyseriiniä.

3. Pese kuivat kädet perusvoiteella

Jos kätesi ovat oikein huonossa kunnossa, niin vaihda pesunesteen tilalle perusvoide. Hieraise kuiviin käsiin perusvoidetta ja pese kädet sitten haalealla vedellä nopeasti. Näin iho on turvassa voiteen muodostaman suojakalvon alla. Kikka sopii erityisesti atooppiselle tai muuten rikkinäiselle iholle.

4. Kuori kuivat kädet silloin tällöin

Kuorithan muuten käsiäsi silloin tällöin? Kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja tekee käsistä ihanan pehmeät. Voit kuoria kätesi vartalonkuorintaan tarkoitetulla kuorintavoiteella. Kun käsiä kuorii, rasvakin imeytyy paremmin.

5. Ravitse naamiolla

Muista myös ravitseva käsinaamio. Helppokäyttöinen naamio kosteuttaa kuivia käsiä tehokkaasti ja on kätevä käyttää. Vetäise naamiohansikkaat käteen vaikkapa tv:tä katsellessa.

 1. KOCOSTAR HAND MOISTURE PACK 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  KOCOSTAR HAND MOISTURE PACK 1 KPL
  5,20 €
 2. KOCOSTAR HOME SPA KIT 4 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  KOCOSTAR HOME SPA KIT 4 KPL
  Tarjoushinta 12,53 € Normaalihinta 17,90 €
 3. NUXE REVE DE MIEL NOURISHING BODY SCRUB 175 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  26,90 €

6. Ehkäise kynsinauhojen repeily

Miten kipeitä repeilevät kynsinauhat osaavat olla! Paras hoito on ehkäisy: säännöllinen rasvaus. Muista hieroa rasvaa myös kynsiin ja kynsinauhoihin. Myös öljy on hyvä lisä. Voit käyttää joko kynsinauhaöljyä tai kasvoille tarkoitettua kasvoöljyä. Jos vahinko on jo käynyt, kääräise sormeesi laastari, ettei ihon alle pääse bakteereja.

7. Suojaa kätesi hansikkailla

Kädet kurjistuvat niin auringon UV-säteilystä, kylmyydestä kuin tuulesta. Käytä siis käsineitä ulkohommissa ja kotitöissä, kuten tiskatessa. Jos kätesi punoittavat, kutiavat tai ovat turvoksissa, käy näyttämässä niitä lääkärille.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Jokinen.