K-beautyn parhaat – Näihin tuotteisiin ihastut

k-beauty ihonhoitorutiini

K-Beauty eli korealainen ihonhoitorutiini on supersuosittua, ja Yliopiston Apteekin korealaisen kosmetiikan valikoima kasvaa koko ajan. K-Beauty-ihonhoitorutiini on 10-vaiheinen rituaali, jonka aikana ihoa hemmotellaan muun muassa kaksoispuhdistuksella, hoitonesteellä ja yönaamiolla. Tässä kahdeksan testaamisen arvoista loistotuotetta – niin vanhoja suosikkeja kuin uusia ihastuksia.

1. Kaksoispuhdistus kaiken pohjana

Kasvot puhdistetaan ensin meikistä ja liasta puhdistusöljyllä, minkä jälkeen puhdistusta jatketaan puhdistusvaahdolla, -voiteella tai -geelillä. Kaksoispuhdistus on hellävarainen tapa syväpuhdistaa iho kuin iho! 

SKINFOOD Black Sugar Cleansing Oil -puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille puhdistaen kasvot tehokkaasti ja hellävaraisesti. Sen sisältämässä mustassa sokerissa on paljon mineraaleja ja vitamiineja, jotka kosteuttavat ja hoitavat ihoa. 

Puhdistusöljy on koostumukseltaan kevyt ja hyvin levittyvä. Hiero öljy aluksi kuiville kasvoille, minkä jälkeen jatka hieromista kostutetuin käsin. Veden vaikutuksesta öljy muuttuu iholla maitomaiseksi, ja vesi huuhtoo sen hyvin pois. 

Kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen soveltuva Huxley Secret of Sahara Cleansing Gel; Be Clean, Be Moist -puhdistusgeeli paitsi puhdistaa, myös kosteuttaa ihoa kaktusviikunan siemenöljyllä ja hyaluronihapolla. 

Puhdistusgeelin hoitava koostumus auttaa säilyttämään ihon pH-arvon optimaalisena ja se sopii myös herkälle iholle. Vaahdota pieni määrä puhdistusgeeliä kostealle iholle ja huuhtele lämpimällä vedellä.

2. Kuorinta – tervetuloa tehoaineet

Hellävaraisen kuorinnan voi tehdä kerran pari viikossa. Kuorinta saa ihon vastaanottavaisemmaksi tehoaineille.

SKINFOOD Black Sugar Strawberry Mask Wash Off on kuoriva kasvonaamio, jossa pääraaka-aineet ovat musta sokeri sekä mansikan siemenöljy – näistä syntyy myös hurmaava tuoksu!

Naamion sisältämät pienet mansikan siemenet kuorivat kasvoja hellävaraisesti yhdessä mustan sokerin kanssa. Mustan sokerin mineraalit ravitsevat ihoa ja mansikan siemenöljy vahvistaa ja ylläpitää ihon kuntoa.

Levitä naamio kasvoille pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa kasvoilla 10–15 minuuttia. Lopputuloksena on ravittu, kosteutettu, pehmeä ja kirkas iho.

3. Kosteutus, kosteutus, kosteutus 

Perusteellisen puhdistuksen jälkeen korealaisessa ihonhoidossa panostetaan ihon kosteutukseen. Se tapahtuu kerrostamalla hoitotuotteita iholle käsin painelemalla. 

Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It -kasvovesi hellii ihoa kosteuttavalla kaktusviikunan siemenöljyllä ja kartanoruusun kukkauutteella. Jos ihosi on erityisen kosteusköyhä tai pintakuiva, tämä kasvovesi sammuttaa ihosi janon. Painele pieni määrä kasvovettä kasvoille käsin tai pyyhi kasvot kasvovedellä kostutetulla vanulapulla!

SKINFOOD Royal Honey Propolis Enrich Essence -hoitoneste sekä tehokosteuttaa että lisää ihon hehkua. Tuote käy erityisesti kuivalle, epäpuhtaalle tai ikääntyvälle iholle. Hoitoneste sisältää hunajaa, kuningatarhyytelöä ja mehiläisen kittivahaa, joka sisältää paljon vitamiineja, mineraaleja ja flavonoideja. 

Käytä hoitonestettä kasvoveden jälkeen ennen seerumia ja kasvovoidetta. Tätä tuotetta voit käyttää myös seerumin sijasta juuri ennen kasvovoidetta. Kerrosta hoitoneste kasvoille käsien kautta taputellen.

4. Seerumi, tehohoitojen pikkujättiläinen

Seerumi tulee usein pienessä pullossa, mutta toimintateho on kuin sarjakuvien taikajuomalla! Seerumissa on korkeita pitoisuuksia vaikuttaja-aineita, mutta sen koostumus on kevyt ja hyvin imeytyvä. 

Whamisa Fresh Cactus on täyteläinen ja syväkosteuttava seerumi, joka myös korjaa vaurioitunutta ihoa. Seerumi sisältää jopa yli 40 kasviyhdistettä ja paljon puhuttua viikunakaktuksen uutetta seerumissa on jopa 99,47 %.

Heleyttä, kirkkautta ja kimmoisuutta lisäävä seerumi lupaa kosteuttaa ihoa jopa 48 tuntia. Levitä seerumia aamuin illoin niin kasvoille, kaulalle kuin dekolteelle. 

5. Kangasnaamio, jossa seerumia ei säästellä

Kangasnaamiosta saat tehoaineita ja hitusen ylellisyyden tunnetta! Helpompaa tapaa koti-span pystyttämiseen ei ole kuin asetella kangasnaamio kasvoille ja kellahtaa sohvalle.

Kocostarin Waffle Mask -kangasnaamiot sisältävät runsaasti paksua seerumia: kun otat naamion pois kasvoilta, riittää seerumia levitettäväksi aina kaulalle ja dekolteelle asti.

Kangasnaamioita on eri tarpeisiin. Etsitkö kosteutusta, kirkastusta vai antioksidanttipaukkua iholle? Ihana vaihtoehto on Waffle Mask Ice Cream, joka sisältää ihon luontaista suojaa vahvistavaa vaniljauutetta - mistä sen herkullinen nimikin on peräisin. Naamiot sopivat kaikille ihotyypeille.

Kangasnaamioissa on riittävän isot silmänaukot, ja ne istuvat hyvin kasvoille. Vohvelipintainen materiaali pysyy tiiviisti paikoillaan eikä seerumi valu kasvoilta ennen aikojaan. Naamioita ei ole liioin hinnalla pilattu, joten niitä raaskii käyttää pari kolme kertaa viikossa.

6. Pehmeän ihon salaisuus: yönaamio

Onko yönaamio sinulle vieras tuote? Korealaisessa kosmetiikassa ne ovat tuttu juttu ja erittäin tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia. 

Huxleyn Secret of Sahara Sleep Mask -yönaamio on oikea tehokosteuttaja.

Painele pieni määrä naamiota kasvoille illalla puhdistuksen jälkeen yövoiteen sijaan – tai jos ihosi on todella kuiva, niin yövoiteen päälle. Ohut, geelimäinen naamio imeytyy hyvin eikä jää kasvoille tahmaiseksi kerrokseksi. Aamulla se pestään pois ja iho on ihanan pehmeä.

Paitsi että Huxleyn naamio kosteuttaa tehokkaasti, se myös raikastaa ja heleyttää ihoa. Ravitsevaa ja energisoivaa naamiota kannattaa käyttää pari kolme kertaa viikossa. Se on ihanteellinen pintakuivalle ja samealle iholle, mutta sopii kaikille ihotyypeille. 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Kaisa Himberg.