K-beautyn parhaat – Näihin tuotteisiin ihastut

k-beauty ihonhoitorutiini

K-Beauty eli korealainen ihonhoitorutiini on supersuosittua, ja Yliopiston Apteekin korealaisen kosmetiikan valikoima kasvaa koko ajan. K-Beauty-ihonhoitorutiini on 10-vaiheinen rituaali, jonka aikana ihoa hemmotellaan muun muassa kaksoispuhdistuksella, hoitonesteellä ja yönaamiolla. Tässä kahdeksan testaamisen arvoista loistotuotetta – niin vanhoja suosikkeja kuin uusia ihastuksia.

1. Kaksoispuhdistus kaiken pohjana

Kasvot puhdistetaan ensin meikistä ja liasta puhdistusöljyllä, minkä jälkeen puhdistusta jatketaan puhdistusvaahdolla, -voiteella tai -geelillä. Kaksoispuhdistus on hellävarainen tapa syväpuhdistaa iho kuin iho! 

Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil -puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille puhdistaen kasvot tehokkaasti ja hellävaraisesti. Sen sisältämät öljyt kosteuttavat ja hoitavat ihoa sekä syväpuhdistavat ihohuokosia. 

Puhdistusöljy on koostumukseltaan kevyt ja hyvin levittyvä. Hiero öljy aluksi kuiville kasvoille, minkä jälkeen jatka hieromista kostutetuin käsin. Veden vaikutuksesta öljy muuttuu iholla maitomaiseksi, ja vesi huuhtoo sen hyvin pois.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää ihon puhdistukseen esimerkiksi Etude Moistfull Collagen Cleansing Foam -puhdistusvaahtoa. Kuohkea puhdistusvaahto on koostumukseltaan täyteläinen. Annostele puhdistusvaahtoa vain pieni määrä, se riittää koko kasvoille. Vaahto jättää ihon ihanna puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi ja hajusteettomuutensa ansiosta sopii myös herkkäihoisille.

Kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen soveltuva Huxley Secret of Sahara Cleansing Gel; Be Clean, Be Moist -puhdistusgeeli paitsi puhdistaa, myös kosteuttaa ihoa kaktusviikunan siemenöljyllä ja hyaluronihapolla

Puhdistusgeelin hoitava koostumus auttaa säilyttämään ihon pH-arvon optimaalisena ja se sopii myös herkälle iholle. Vaahdota pieni määrä puhdistusgeeliä kostealle iholle ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Toisen vaiheen puhdistustuotteena voit käyttää myös vaikkapa COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser -puhdistusgeeliä, joka tasapainottaa ihoa ja sopii kaikille ihotyypeille – erityisesti herkkäihoisille.  Puhdistusgeeli sisältää teepuuöljyä ja BHA-happoa, jotka auttavat estämään epäpuhtauksien syntyä.

2. Kuorinta – tervetuloa tehoaineet

Hellävaraisen kuorinnan voi tehdä kerran pari viikossa. Kuorinta saa ihon vastaanottavaisemmaksi tehoaineille.

Huxley Secret of Sahara Scrub Mask; Sweet Therapy on kuoriva kasvonaamio. Naamio lämpenee kevyesti ja tekee ihostasi puhtaan ja sileän. Hiero tuotetta pyörivin liikkein puhdistetuille kasvoille ja huuhtele lämpimällä vedellä. 

COSRX One Step Original Clear -ihonhoitolaput ovat kätevä kuorintatuote ja näppärä esimerkiksi reissussa, sillä kasvoja ei tarvitse erikseen huuhdella. Nämä kevyseti kuorivat ja syväpuhdistavat ihonhoitolaput on tarkoitettu rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sekä akneiholle.

COSRX Two In One Poreless Power Liquid -hoitoneste poistaa kasvoiltasi kuollutta ihosolukkoa ja vähentää ihon rasvoittumista. Taputte hoitoneste puhtaalle iholle ja anna sen imeytyä.

Myös  COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid -hoitoneste kuorii ihosi hellävaraisesti ja kosteuttaa ihoa. Tämä AHA- ja glykolihappoa sisältävä hoitoneste soveltuu niin kuivalle kuin rasvoittuvalle iholle.

3. Kosteutus, kosteutus, kosteutus 

Perusteellisen puhdistuksen jälkeen korealaisessa ihonhoidossa panostetaan ihon kosteutukseen. Se tapahtuu kerrostamalla hoitotuotteita iholle käsin painelemalla. 

Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It -kasvovesi hellii ihoa kosteuttavalla kaktusviikunan siemenöljyllä ja kartanoruusun kukkauutteella. Jos ihosi on erityisen kosteusköyhä tai pintakuiva, tämä kasvovesi sammuttaa ihosi janon. Painele pieni määrä kasvovettä kasvoille käsin tai pyyhi kasvot kasvovedellä kostutetulla vanulapulla!

Whamisa Organic Flowers Toner Deep Rich -kasvoveden sisältämät arganöljy ja voikukkauute syväkosteuttavat ja ravitsevat normaalia ja kuivaa ihoa. Levitä kasvovesi puhdistetulle ihollesi käsillä painellen ja odota, että tuote imeytyy.

Etude Moistfull Collagen Essence on kosteuttava hoitoneste, joka soveltuu erityisesti aikuiselle iholle. Tuotteen sisältämä kollageeni ylläpitää ihon kimmoisuutta ja nuorekkuutta. Kun haluat tehokostetuttaa, voit lisätä hoitonestettä myös toisen kerroksen.

Smuuti Skin Watermelon Dew Toner Mist 100 ml -kasvovesi on kätevä suihkutettava kasvovesi, joka sopii kaikille ihotyypeille. Kasvoveden vesimeloniuute sekä hyaluronihappo sitovat runsaasti kosteutta ja raikastavat ihoasi. Kun ihosi kaipaa virkistystä kesken päivän, voit suihkauttaa kasvosuihketta vaikka meikin päälle.

4. Seerumi, tehohoitojen pikkujättiläinen

Seerumi tulee usein pienessä pullossa, mutta toimintateho on kuin sarjakuvien taikajuomalla! Seerumissa on korkeita pitoisuuksia vaikuttaja-aineita, mutta sen koostumus on kevyt ja hyvin imeytyvä. 

Whamisa Fresh Cactus on täyteläinen ja syväkosteuttava seerumi, joka myös korjaa vaurioitunutta ihoa. Seerumi sisältää jopa yli 40 kasviyhdistettä ja paljon puhuttua viikunakaktuksen uutetta seerumissa on jopa 99,47 %. Heleyttä, kirkkautta ja kimmoisuutta lisäävä seerumi lupaa kosteuttaa ihoasi jopa 48 tuntia. 

Huxley Secret of Sahara Essence; Grab Water -kasvoseerumi on tehokosteuttava ja virkistämä tehopakkaus. Tämä seerumi sopii erityisesti kosteutta janoavalle ja pintakuivalle iholle. Se rauhoittaa ja kosteuttaa välittömästi ja jättää ihollesi pehmeän ja raikkaan tunteen.

Huxley Secret of Sahara Essence; Brightly Ever After -kasvoseerumi puolestaan sopii erityisesti samealle ja epätasaisen sävyiselle iholle. Se suojaa ihoasi ympäristösaasteiden ja stressin haitallisilta vaikutuksilta. Kirkavastava seerumi tasoittaa ihosi sävyä ja auttaa häivyttämään ihon pigmenttimuutoksia.

COSRX Propolis Light Ampoule -tehotiiviste vahvistaa ja kosteuttaa ihoasi. Seerumin hellivä koostumus häivyttää juonteita ja lisää ihon elastisuutta kirkastaen ja kosteuttaen ihoasi.

5. Kangasnaamio, jossa seerumia ei säästellä

Kangasnaamiosta saat tehoaineita ja hitusen ylellisyyden tunnetta! Helpompaa tapaa koti-span pystyttämiseen ei ole kuin asetella kangasnaamio kasvoille ja kellahtaa sohvalle.

Kocostar Black Happy Mask -kangasnaamio on nimensä mukaisesti musta kangasnaamio, jonka sisältämä binchotan-hiili vetää puoleensa epäpuhtauksia ja talia. Tämä ihanan puhdistava kangasnaamio jättää ihosi kirkkaammaksi ja puhtaan tuntuiseksi. Naamio soveltuu kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtaalle iholle. 

Kun kaipaat kosteuttavaa kangasnaamiota valitse Etude Moistfull Collagen Sheet Mask. Naamion sisältämä kollageeni ylläpitää ihosi kimmoisuuttaa ja nuorekkuutta. Täyteläisen tunteen jättävä kangasnaamio on valmistettu bambusta.

Myös Whamisa Organic Fruits Hydrogel Mask -geelinaamio tehokosteuttaa ja kirkastaa ihoasi. Erityisesti epäpuhtaalle iholle soveltuva geelinaamio ravitsee ihoasi ja jättää ihollesi raikkaan tunteen.

Kuivat ja rohtuneet huulet ovat ikävä vaiva. Myös huulille on oma naamio, joka hoitaa halkeilevia huulia tehokkaasti. Hemmottele huuliasia tällä ihanalla Kocostar Lip Mask Pink Peach -huulinaamiolla.

6. Pehmeän ihon salaisuus: yönaamio

Onko yönaamio sinulle vieras tuote? Korealaisessa kosmetiikassa ne ovat tuttu juttu ja erittäin tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia. 

Huxleyn Secret of Sahara Sleep Mask -yönaamio on oikea tehokosteuttaja. Paitsi että Huxleyn naamio kosteuttaa tehokkaasti, se myös raikastaa ja heleyttää ihoa. Ravitseva ja energisoiva naamio on ihanteellinen pintakuivalle ja samealle iholle, mutta sopii kaikille ihotyypeille. 

COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask -kasvonaamio sisältää ihoa kosteuttavaa riisiuutetta, joka kosteuttaa ihoasi, kun sinä nukut. Niasiiniamidi kirkastaa ja auttaa erityisesti laajentuneisiin ihohuokosiin. 

COSRX Propolis Honey Overnight Mask -yönaamio kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Kun ihosi punoittaa tai on tulehtunut, helli ihoasi tällä naamiolla. Koostumukseltaan geelimäinen naamio sopii erinomaisesti myös rasvoittuvalle iholle.

Huxley Secret of Sahara Sleep Mask; Good Night -naamio rauhoittaa ja ravitsee ihoasi. Kun aamulla heräät, ihosi tuntuu kimmoisalta ja raikkaalta. 

Painele pieni määrä naamiota kasvoille illalla puhdistuksen jälkeen yövoiteen sijaan – tai jos ihosi on todella kuiva, niin yövoiteen päälle. Naamio imeytyy hyvin eikä jää kasvoille tahmaiseksi kerrokseksi. Aamulla se pestään pois ja iho on ihanan pehmeä.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Kaisa Himberg.