Reseptilääke käytössä? – Näin YA-muistuttaja helpottaa arkeasi

Lääkemuistuttaja on mm. seniorin elämää helpottava palvelu

Käytätkö säännöllisesti jotakin reseptilääkettä? Onko D-vitamiinipurkki taas tyhjä? Jos vastasit kyllä, olisi YA-muistuttaja näppärä apulainen sinunkin arkeesi. Maksuton palvelu lähettää puhelimeesi muistutusviestin aina, kun lääkkeesi ovat loppumassa. Lue lisää YA-muistuttajasta – ja aktivoi se käyttöösi vaikka heti!

1. Mikä on YA-muistuttaja?

YA-muistuttaja on maksuton palvelu, joka lähettää sinulle muistutusviestin, kun reseptilääkkeesi on loppumassa ja on aika hakea apteekista uusi lääke-erä. Muistutusviesti kilahtaa joko tekstiviestinä, sähköpostilla tai ilmoituksena Yliopiston Apteekin sovelluksessa.

Palvelun tarkoitus on ensisijaisesti huolehtia siitä, että käytössäsi oleva lääkitys jatkuu säännöllisesti. Moni säännöllistä lääkitystä käyttävä nimittäin saattaa pitää taukoa lääkityksessä juuri siksi, ettei ole muistanut tai saanut hankittua lisää lääkettä.

Lisäksi YA-muistuttaja sujuvoittaa apteekissa asiointia ja kiireistä arkea. Palvelu muistaa nimensä mukaisesti tärkeät apteekkiasiat puolestasi ja vapauttaa aivoiltasi ajatustyötä kaikkeen muuhun. 

Ota siis YA-muistuttaja käyttöön, ja muistettavien asioiden listalla on yksi asia vähemmän!

Palvelu on suunnattu kanta-asiakkaillemme. Jos et ole vielä kanta-asiakkaamme, on liittyminen helppoa ja ilmaista. Liity nyt!

2. Missä tilanteissa YA-muistuttaja on kätevä?

YA-muistuttaja helpottaa elämääsi silloin, jos

  • sinulla on säännöllisessä käytössä reseptilääke. YA-muistuttajan voi ottaa käyttöön kaikille reseptilääkkeille, oli kyseessä sitten sydänlääke, kipulääke tai allergialääke. YA-muistuttaja on myös kätevä, jos käytät esimerkiksi ehkäisypillereitä.
  • sinulla on Kela-korvattavia reseptilääkkeitä. Palvelu muistaa puolestasi, milloin korvatut lääkkeet ovat seuraavan kerran noudettavissa, jotta sinun ei tarvitse pähkäillä, mikä päivämäärä se nyt olikaan. Muistuttaja lähettää viestin silloin, kun Kela hyväksyy uuden korvatun lääke-erän toimitettavaksi. Näin vältyt myös hukkareissuilta apteekkiin ja saat lääkkeistäsi Kela-korvauksen.
  • käytössäsi on monta eri reseptilääkettä. YA-muistuttaja huolehtii kaikkien käytössäsi olevien lääkitysten jatkuvuudesta. Koska kaikkia lääkkeitä ei voi monesti noutaa samalla kertaa, YA-muistuttaja niputtaa kätevästi yhteen ne lääkkeet, jotka voi noutaa samana päivänä, ja lähettää niistä kaikista yhteisen ilmoituksen. Vähemmän käyntejä apteekkiin – enemmän aikaa arkeen!
  • unohdat usein täydentää kodin lääkekaapin vitamiinit. Farmaseutti voi aktivoida YA-muistuttajan käyttöösi myös joillekin itsehoitotuotteille, kuten vitamiinivalmisteille. Näin varmistat paremmin, että esimerkiksi D-vitamiinia tulee syötyä säännöllisesti ympäri vuoden.
YA muistuttajan voit asettaa myös Yliopiston Apteekin sovelluksessa.

3. Näin otat YA-muistuttajan käyttöön

Voit aktivoida YA-muistuttajan käyttöön itse. Se onnistuu näppärästi muutamalla klikkauksella joko verkkosivuillamme tai mobiilisovelluksessamme. 

Halutessasi voit myös pyytää farmaseuttia tekemään aktivoinnin puolestasi myymälässä tai verkkokaupan chatissa. Muista, että vitamiineja varten aktivointi täytyy pyytää aina farmaseutilta.

Sinulle lisättyjä muistuttajia voit kätevästi seurata verkkosivuilta tai mobiilisovelluksesta.

Aktivoi YA-muistuttaja näin:

Verkkokaupassa YA.fi:

  1. Kirjaudu verkkosivuillemme omilla käyttäjätunnuksillasi tai käyttämällä verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta
  2. Aktivoi palvelu kohdasta ”YA-muistuttaja”.
  3. Voit myös etsiä reseptilääkkeesi verkkokaupasta ja valita tuotteen tuotekortin oikeasta reunasta kohdan ”lisää tuote muistuttajaan”. 

Yliopiston Apteekin sovelluksessa: 

  1. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupassa
  2. Kirjaudu sovellukseen omilla tunnuksillasi tai käyttämällä verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.
  3. Aktivoi YA-muistuttaja kohdasta ”Palvelut”.  

Voit valita aktivoinnin yhteydessä, haluatko muistutusviestin tekstiviestinä, sähköpostilla vai ilmoituksena mobiilisovelluksessa.

Kun YA-muistuttaja on aktivoitu, ei se vaadi sinulta enää muita toimia. Muistutus on kertakäyttöinen. Kun asioit Yliopiston Apteekissa, farmaseutti huolehtii aina reseptilääkkeen oston yhteydessä, haluatko uudelleenaktivoida YA-muistuttajan seuraavaakin lääke-erää varten.

Hoidatko apteekkiasioita jonkun toisen puolesta? Kun valtuutus apteekkiasioiden hoitamiseen on tehty, voit aktivoida YA-muistuttajan käyttöön myös läheisellesi.