Antibioottipumppupalvelusta hyötyy sekä sairaanhoito että potilas

Yliopiston Apteekin antibioottipumppupalvelu julkiselle terveydenhuollolle aloitettiin vuonna 2020. Yhdellä valmisteesta alkanut pilotti on kasvanut laajamittakaavaiseksi tuotannoksi ja vuoden 2021 lopussa valikoimassa on neljä eri valmistetta eri vahvuuksina. Nyt antibioottipumput ovat tilattavissa Yliopiston Apteekin yritysverkkokaupasta ja ne toimitetaan lämpökontrolloituina kuljetuksina eri puolille Suomea.

Asiakkaitamme ovat sairaala-apteekit ja lääkekeskukset, joille täytämme antibioottipumppuja eräkohtaisesti ennakkotilausta vastaan. Asiakkuuksiemme kautta Yliopiston Apteekin pumppuja on nyt saatavilla lähes kaikkialla Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Lisäksi Valmistamme antibioottipumppuja varastoon, ja vakiotäyttömäärä kaikissa pumpuissa on 250 ml. 

Valmistusta on jokaisena arkipäivänä, pois lukien arkipyhinä. Sairaala-apteekit ja lääkekeskukset voivat tilata antibioottipumppuja yritysasiakkaat.ya.fi-yritysverkkokaupasta 24/7 ja pumppuja on saatavilla tilauksesta jopa seuraavaksi arkipäiväksi. Antibioottipumput toimitetaan lämpötilaseurattuna kylmäkuljetuksena yön yli, ja valmisteilla on lähettämishetkellä kestoa vähintään 10 vuorokautta. Yhteistyökumppanimme on lääkeyritys Baxter, jonka kehittämällä menetelmällä antibioottiliuos säilyy jääkaappilämpötilassa.

Antibioottipumppupalvelusta apua hoitajapulaan?

Antibioottipumppu annostelee lääkettä suonensisäisesti tasaisesti yhden vuorokauden ajan, jonka jälkeen kotisairaanhoito vaihtaa pumpun tarvittaessa uuteen. Teoriassa pumpussa oleva lääkevalmiste riittää jopa 25 tunniksi, jolloin saadaan kotisairaalatoimintaan joustavuutta pumpun vaihtohetkeen ja varmistetaan infuusion jatkuvuus.

Antibioottipumppupalvelumme tuo merkittävää säästöä kansalliselle terveydenhuollolle, sillä se vapauttaa sairaalojen potilaspaikkoja sekä vähentää hoitajien kotikäyntejä. Yliopiston Apteekin valmistamilla antibioottipumpuilla toteutettiin vuonna 2021 yli 8000 hoitopäivää. Palvelulla on säästetty noin 30 000 lääkkeenantokertaa kotisairaaloissa ja vuodeosastoilla. Tulevaisuudessa antibioottipumppujen ansioista voidaan säästää jopa 110 000 kotikäynnin tarve vuodessa. 

Antibioottipumppupalvelu mahdollistaa myös potilaan aikaisemman kotiutumisen ja tukee lääkehoitojen onnistumista. Varhainen kotiuttaminen antibioottipumpun kanssa parantaa potilaan elämänlaatua ja kuntoutumista, koska sairaalan sijasta lääkehoito voidaan toteuttaa miellyttävästi kotioloissa.

Kiinnostuitko palvelusta? 

Ota yhteyttä: 
Jarno Alén
asiakkuuspäällikkö, sairaalat ja apteekit
09 5420 4475 | [email protected]