Yliopiston Apteekin hankintapäällikkö Anu Myllyniemi: ”Asiakkaat arvostavat vastuullisuustyötämme”

Vastuullisesta hankinnasta vastaava hankintapäällikkö apteekissa

Yliopiston Apteekin hankintapäällikkö Anu Myllyniemi: ”Asiakkaat arvostavat vastuullisuustyötämme”

Ennen kuin kosmetiikkasarja tai vitamiinivalmiste pääsee hyllyllemme, sen täytyy läpäistä tiukka seula. Yliopiston Apteekin vastuullisuuden portinvartijana toimii muun muassa hankintapäällikkömme Anu Myllyniemi. 

Tavarantoimittajien laatukriteerit ovat tiukat – ”Työni on täysin uniikki”

”Työni hankintapäällikkönä liittyy luotettaviin tuotteisiin: siihen, että tuotteemme ovat turvallisia ja tehokkaita ja että niiden hankinnassa toimitaan vastuullisesti. Työ on siinä mielessä uniikki, että kenelläkään koko maassa ei ole täysin samanlaista tehtävää.

Minulla on monta tehtävää, mutta yksi niistä on etsiä uusia tuotteita – vaikkapa kiinnostavia kosmetiikkasarjoja tai laadukkaita vitamiineja – ja niiden toimittajia. 

Jos tavarantoimittaja haluaa tuotteensa hyllyillemme, sen pitää sitoutua Yliopiston Apteekin vastuullisen hankinnan periaatteisiin. Heidän toimintansa täytyy noudattaa lainsäädäntöä ja olla eettisesti kestävää ja vastuullista. Ihmisoikeuksia ja työn terveellisyys- ja turvallisuusmääräyksiä tulee noudattaa. Itse tuotteiden tulee täyttää myös meidän omat laatukriteerimme. 

Ennen kuin uusi hammastahnamerkki tai lemmikin lisäravinne pääsee meille myyntiin, tapaamme ja arvioimme tavarantoimittajan. Pyydämme erilaisia dokumentteja, tarkastamme sertifikaatit, pyydämme tuotteista näytteet ja tuotetiedot.”

Kierrättäminen ja lääkejäte kiinnostavat asiakkaita – ”Pakkausmateriaalia pyritään käyttämään mahdollisimman vähän”

”Asiakkaitamme kiinnostaa vastuullisuusasioissa tällä hetkellä erityisesti kaksi asiaa: tyhjien pakkauksien kierrättäminen ja se, mitä lääkejätteelle pitäisi tehdä.

Kierrättämistä mietitään paljon ennen kuin tuotteet ovat apteekeissa myynnissä. YA-tuotesarjamme pakkauksiin on päivitetty ohjeet siitä, mihin jätteeseen ne lajitellaan. Tavarantoimittajat pyrkivät nykyään siihen, että pakkausmateriaalia käytetään mahdollisimman vähän. 

Lääkejätteen, kuten vanhentuneet lääkkeet, voi tuoda apteekkiin. Toimitamme sen hävitettäväksi asianmukaisesti, jotta siitä ei ole haittaa ihmisille, eläimille tai luonnolle. Lääkejäte ei kuulu kaatopaikalle tai viemäriin.” 

Vastuullisuusohjelmassa painotetaan myös yhteiskunnan hyvinvointia – ”Olen ylpeä ja iloinen”

”Haluamme olla Suomen vastuullisin terveys- ja hyvinvointialan yritys. Vastuullisuusohjelmassamme painotetaan asiantuntevaa palvelua, luotettavia tuotteita ja yhteiskunnan hyvinvointia. 

Asiantunteva palvelu tarkoittaa esimerkiksi sitä, että olemme vastuullinen työnantaja ja asiantuntijamme ovat osaavia. Yhteiskunnan hyvinvointi tarkoittaa vaikkapa sitä, että pyrimme pienentämään ympäristöjalanjälkeämme. 

Tänä keväänä sijoituimme viidennelle sijalle tutkimuksessa, jossa kartoitetaan kuluttajien mielikuvia eri brändien vastuullisuudesta. Olen ylpeä ja iloinen siitä, että asiakkaat arvostavat työtämme vastuullisuuden hyväksi. 

Yliopiston Apteekissa tehdään paljon työtä sen eteen, että voit hankkia meiltä niin lääkkeitä, kosmetiikkaa kuin muita tuotteita hyvillä mielin. Asiakas voi luottaa siihen, että meiltä saatavat tuotteet ovat tutkittuja ja turvallisia.

Yliopiston Apteekin tuotto menee Helsingin yliopistolle, ja minulle on tärkeää, että voin omalta osaltani olla tekemässä hyvää yhteiskunnalle.”

 1. YA ANTISEPTINEN KÄSIGEELI KOIVU 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA ANTISEPTINEN KÄSIGEELI KOIVU 500 ML
  9,50 €
 2. YA Pesuneste pumppupullo 500 ml | Pesunesteet ja palasaippuat
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA PESUNESTE HAJUSTEETON 500 ML
  Tarjoushinta 6,80 € Normaalihinta 8,50 €
 3. YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  10,90 €
 4. YA MAGNESIUM NESTEYTYSJUOMA PORETABL 2x14 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous