Lasten yskä

Lapsen yskän syynä on yleensä viruksen aiheuttama hengitystieinfektio, kuten flunssa. Mikä helpottaa lapsen yskää? Kauanko lapsen yskä kestää? Lapsen yskä paranee useimmiten ilman hoitoa noin viikossa–parissa. Lapsen yskän hoitoon lasten yskänlääkkeet ovat usein tarpeettomia ja lapsen yskää voi helpottaa kotona yskänlääkkeiden sijaan esimerkiksi nostamalla sängynpäätyä ylemmäs nukkumisen ajaksi.

Lasten yskä voi valvottaa ja häiritä lapsen yöunta. Mikä helpottaa yskää yöllä? Höyryhengitys voi lievittää kurkun ärsytyksestä johtuvaa yskää lapsella. Mikäli lapsen yskä nukkuessa on häiritsevää ja hän saa yskänkohtauksia yöllä, kannattaa lapsi viedä avoimen ikkunan ääreen tai parvekkeelle hengittämään raikasta ja viileää ulkoilmaa, jolloin yskä saattaa helpottaa ja kurkun ärsytys rauhoittua sekä kurkun turvotus laskea. Mikä rauhoittaa lapsella yskää? Jos lasta yskittää öisin, kuivan kurkun kostuttaminen vedellä voi myös toimia, joten anna lapsen juoda vettä, jotta kuiva kurkku ja nielu saavat kosteutusta.

Milloin yskän takia lääkäriin? Lapsen pitkittynyt yskä on syy hakeutua lääkäriin. Jos lapsella on yskä ja voimakas yskä jatkuu pari viikkoa tai lapselle tulee hengenahdistusta, tulee mennä lääkäriin. Lapsen yskästä on syytä huolestua ja hakeuduttava aina lääkäriin tarkempaa diagnoosia varten, mikäli hengitys on poikkeavaa, pinnallista, tiheää tai hengitykseen liittyy ähinää. Pitkittynyt yskä lapsella voi johtua esimerkiksi allergiasta.

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuotetyyppi

2 tuotetta

Ei suodatuksia
  1. VICKS VAPORUB VOIDE
    Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  2. APTEQ MIELIKKI YSKÄHUNAJA 200 ml
    Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
    APTEQ MIELIKKI YSKÄHUNAJA 200 ml
    13,50 €

2 tuotetta

Ei suodatuksia