Yritysyhteistyöllä lääkehuollon hyvät toimintatavat käyttöön

Yliopiston Apteekki tarjoaa lääkehuollon auditointeja terveydenhuollon toimijoille. Palvelun tavoitteena on edistää lääkehoidon turvallisuutta sekä tarjota tukea toimintaprosessien kehittämisessä. Lääkehuollon auditointipalvelusta ovat hyötyneet hoivayksiköiden lisäksi myös suun terveydenhuollon asiantuntijat. Oralin edustajat kertovat omista hyvistä kokemuksistaan.

– Olemme Suomen suurin yksityinen suun terveydenhuollon palveluita tarjoava ketju, ja meillä on maanlaajuisesti yli 70 toimipistettä, joissa työskentelee yli 1700 työntekijää. Otimme lääkehuollon auditointipalvelun meille tutulta kumppanilta Yliopiston Apteekilta, koska halusimme järjestelmällisesti selkeyttää ja yhtenäistää lääkehoitoprosessejamme ketjutasolla, lääketieteellinen johtaja Petra Kari Oral Hammaslääkäreistä kertoo. 

Auditointien tavoitteena oli kartoittaa Oralin hammaslääkäriasemien lääkehuollon sen hetkiset toimintatavat sekä tunnistaa ja kuvata lääkitysturvallisuuden kannalta riskialttiit paikat. Hyväksi havaittua yhteistyötä jatkettiin auditointien jälkeen lääkehuollon koulutuswebinaareilla, jotka järjestettiin syksyllä 2020 Oralin suun terveyden vastuuasiantuntijoille.

– Koulutusten sisällöt lääkehuollon hyvistä toimintatavoista laadittiin yhteistyössä. Webinaareihin osallistuneet suun terveydenhoidon asiantuntijamme kokivat koulutusannin erittäin hyödylliseksi ja sisällöltään informatiiviseksi. Palautteissa arvostettiin substanssiasiantuntijuuden lisäksi käytännön arjen huomiointia, sekä erityisesti mahdollisuutta käydä avointa, vuoropuheluun perustuvaa keskustelua farmasian asiantuntijoiden kanssa. Webinaaritallenteista on ollut myös hyötyä jälkikäteen, sillä niitä on voitu käyttää myöhemmin osana lääkevastaaviemme ja esimiestemme perehdytystä, suuhygienistipalveluiden lääketieteellinen päällikkö Reetta Kulmala Oral Hammaslääkäreistä kiittelee.

– Olemme kokeneet Yliopiston Apteekin nopean vasteajan ja asiantuntemuksen lääkehuoltoon liittyvissä kysymyksissä erinomaiseksi lähtökohdaksi yhteistyölle. Tätä ennen olimme jo valinneet Yliopiston Apteekin valtakunnalliseksi lääketoimittajaksemme, koska halusimme keskittää lääketilaukset yhteen ja samaan kanavaan tilausprosessiemme yhtenäistämiseksi. Tästä on ollut paljon hyötyä lääkehuoltoomme liittyvän raportoinnin ja seurannan kannalta. Uskon, että tämänkaltaiset palvelut, joita Yliopiston Apteekki on meille tarjonnut, hyödyttävät varmasti myös muita, Kari summaa.

– Yhteistyö on ollut molemmin puolin opettavaista. On ollut hienoa päästä laajentamaan omia lääkehuollon näkökulmia suun terveydenhuollon saralla. Toivonkin, että hyvä yhteistyömme jatkuu tästä eteenpäin, Yliopiston Apteekin proviisori, asiakasvastaava Anna-Mari Valkohaapa-Miettinen päättää.

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Mari Koho
avainasiakaspäällikkö
09 5420 4532
[email protected]

Anna-Mari Valkohaapa-Miettinen
proviisori, asiakkuusvastaava
09 5420 4482
[email protected]