Uusi palvelumalli takaa turvallisen lääkityksen sairaalapotilaille

Töölön Yliopiston Apteekki ja Mehiläinen tekevät uraauurtavaa yhteistyötä sairaalan lääkejakelussa. Yhteistyö mahdollistaa lääkekeskuksen tehokkaan ja turvallisen toiminnan.

Helsingin Töölössä sijaitsee Mehiläisen lääkärikeskus ja sairaala sekä Yliopiston Apteekin 24 h avoinna oleva apteekki. Yhteistyön tuloksena Töölön Mehiläisessä on YA-farmaseutti, joka vastaanottaa sairaalan lääkevastaavien tilaukset ja toimittaa joka osastolle niiden tilaamat valmisteet.

– Mehiläinen on halunnut aloittaa yhteistyön Yliopiston Apteekin kanssa varmistaakseen lääkejakelun toimivuuden, mikä on osa potilasturvallisuutta. Haluamme varmistaa varastoinnin ja lääketilausten hallinnan, Töölön Mehiläisen leikkausosaston operatiivinen vastuuhoitaja Katja Harinen kertoo.

Vuoden 2019 alussa aloitetun yhteistyön aikana on määritelty yhtenäinen toimintatapa lääketilauksissa, oikeanlainen lääkkeiden säilytystapa sekä uusien lääkkeiden neuvonta- ja opastusprosessi. Lisäksi Yliopiston Apteekki huolehtii erityisluvallisten lääkkeiden hankinnasta. Palvelumallia kehitetään jatkuvasti.

– Yhteistyössä meille on tärkeätä lääkkeiden toimitusvarmuus, laatu ja turvallisuus sekä asiaankuuluva toimintatapa vaikkapa valmisteiden takaisinvedoissa tai tuotevirheilmoituksissa. Tällä toimintamallilla jokainen meistä saa keskittyä ydinosaamiseensa ja taataan turvallinen lääkitys potilaalle, Harinen jatkaa.