Erektio-ongelmat

Kysy neuvoa erektio-ongelmiin etälääkäriltä

Useimmat miehet kohtaavat erektiohäiriöitä jossain vaiheessa elämäänsä joko kertaluonteisesti tai toistuvana ongelmana. Erektiohäiriöt kuuluvat usein myös luonnollisena ilmiönä ikääntymiseen.

Erektiohäiriöt saattavat aiheutua useista eri syistä, joista osa voi olla fyysisiä (orgaaniset syyt) ja osa psykologisia (ei-orgaaniset syyt). Orgaanisen erektiohäiriön yleisin syy on paisuvaisen heikentynyt verenkierto.

Erektiohäiriöiden hoitoon on olemassa myös lääkkeitä ja erektiohäiriö on hoidettavissa useimmilla potilailla. Lääkehoidon tukena olisi hyvä huolehtia mahdollisista elämäntapamuutoksista ja perussairauksien hyvästä hoidosta. Potilaalla ja hänen kumppanillaan on suuri merkitys hoitosuunnitelmaa laadittaessa.

On hyvä pitää mielessä, että paisuvaisen heikentyneestä verenkierrosta johtuvat erektiohäiriöt voivat myös ilmetä osana kroonisia sairauksia (kuten esimerkiksi korkea verenpaine, diabetes tai korkea kolesteroli). Toistuvien erektiohäiriöiden vuoksi onkin aina syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle, jotta vaivan syy saadaan kartoitettua mahdollisimman tehokkaasti ja mahdolliset muut terveysongelmat havaittua ajoissa.

Usein kysyttyä erektio-lääkkeistä

Miten erektiolääkkeet toimivat?

Erektiolääkkeet laajentavat paisuvaisen verta kuljettavia suonia ja parantavat siten verenkiertoa ja erektiota.

Mikä voi aiheuttaa erektiohäiriön?

Erektiohäiriön taustalla voi olla monia syitä. Usein jokin yksittäinen tekijä tai tekijäryhmä saattaa olla merkittävä erektiohäiriön aiheutumisessa.

Erektiohäiriöt saattavat aiheutua useista eri syistä, joista osa voi olla fyysisiä (orgaaniset syyt) ja osa psykologisia (ei-orgaaniset syyt). Orgaanisen erektiohäiriön yleisin syy on paisuvaisen heikentynyt verenkierto. Useimmilla erektiohäiriön aiheuttavat orgaaniset eli fyysiset tekijät joko yksinään tai yhdessä psykologisten tekijöiden kanssa.

On hyvä pitää mielessä, että paisuvaisen heikentyneestä verenkierrosta johtuvat erektiohäiriöt voivat myös ilmetä osana kroonisia sairauksia joita ovat esimerkiksi diabetes, korkea kolesteroli tai korkea verenpaine. Myös Leikkaukset ja traumat, tupakointi sekä alkoholin liikakäyttö voivat aiheuttaa orgaanisia erektiohäiriöitä. 

Voiko erektiolääkkeitä tilata turvallisesti verkosta?

Kyllä. Voit tilata Yliopiston Apteekin verkkopalvelusta erektiolääkkeitä turvallisesti. Yliopiston Apteekki toimittaa vuosittain erektiolääkkeitä tuhansille suomalaisille potilaille varmasti ja huomaamattomasti ja turvallisesti.

Suomalaisten, laillistettujen verkkoapteekkien toimintaa valvoo Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Fimean sivuilta löydät listan Suomessa laillisesti toimivista apteekkien verkkopalveluista.

On hyvä noudattaa huolellisuutta aina, kun tilaat reseptilääkkeitä tuntemattomasta apteekista. Erektiolääkkeen hoitoon tarkoitettua reseptilääkettä ei saa toimittaa ilman potilaalle määrättyä sähköistä reseptiä. Jos löydät suomenkieliseltä verkkosivulta reseptilääkevalmisteita, joiden tilaaminen ei vaadi suomalaisen lääkärin määräämää sähköistä reseptiä, älä tilaa valmistetta kyseiseltä sivulta. Tilaa reseptilääkkeitä internetistä vain apteekeilta, joiden toimintaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea valvoo ja jotka löydät Fimean ylläpitämästä listauksesta.

Täytyykö minun käydä fyysisesti lääkärin vastaanotolla erektiohäiriön hoitamiseksi?

Ei välttämättä. Osalla potilaista erektiohäiriön hoitosuunnitelma voidaan tehdä lääkärin verkkovastaanotolla. Lääkäri päättää aina lopulta hoitosuunnitelmasta ja vaatiiko vaivan hoito fyysistä käyntiä vastaanotolla.

Yliopiston Apteekki tekee yhteistyötä Suomen johtavien etälääkäripalveluja tarjoavien kumppaneiden kanssa. Kauttamme voit varata ajan Aavan tai Terveystalon etälääkäreille.

Kaikki kumppaneidemme lääkärit ovat Suomessa laillistettuja ammattilaisia, joiden toimintaa Suomessa valvovat Valvira ja Aluehallintovirasto. 

Mitä hoitomuotoja on olemassa erektiohäiriön hoitoon?

Erektiohäiriön hoitoon on olemassa useita eri hoitomuotoja, joista sopivin riippuu häiriön aiheuttajasta sekä terveydentilastasi. Lääkäri määrittelee kanssasi sinulle parhaiten soveltuvan hoitomuodon.

Lääkkeiden lisäksi erektiohäiriöiden hoitoon löytyy useita muitakin hoitomuotoja. Fyysisistä hoitomuodoista alipainepumpulla voidaan saada aikaan erektion kaltainen tila ja proteesiterapiassa voidaan siittimen sisälle asentaa silikoniset implantit. Kun erektiohäiriön syyt ovat psykologisia voi apua saada tehokkaasti yksilö- tai pariterapiasta. Vastaanotolla lääkäri tekee kanssasi sinulle sopivan hoitosuunnitelman.

Kaikissa hoitomuodoissa terveelliset elämäntavat ovat hyödyksi ja tukevat hoitosuunnitelmaa. 

Voiko erektiohäiriö huonontaa mahdollisuuksiani perustaa perhe?

Ei. Erektiohäiriö ei suoraan vaikuta siittiöiden laatuun.

Erektiohäiriö tarkoittaa tilannetta, jossa miehen keho ei pysty säilyttämään tai tuottamaan yhdyntään riittävää erektiota. Vaikka häiriö voi aiheuttaa haittaa yhdynnälle, tämä ei tarkoita, että mies on hedelmätön. Hyvällä hoitovasteella on mahdollista, että voit hedelmöittää partnerisi luonnollisesti. 

Miten etälääkärin vastaanotto toimii?

Miten etälääkärin vastaanotto toimii?

Ota yhteys etälääkäriin chatissa

Aloita keskustelu valitsemasi etälääkäriaseman chatissa heti tai varaa aika haluamaltasi etälääkäriltä.

Lääkäri arvioi sopivan hoitomuodon

Tapaamisessa etälääkäri arvioi sinulle sopivan hoitomuodon.

Tilaa tai nouda lääke helposti ja kätevästi

Jos lääkäri määrää sinulle lääkkeen, voit tilata sen helposti ja turvallisesti Yliopiston Apteekin verkkosivuilta tai noutaa lääkkeen lähimmästä apteekista.

Ota yhteys etälääkäriin