NICOTINELL DEPOTLAASTARI 21MG / 24TUNTIA

alk. 18,80 €
alk. 18,80 €
TAI

  • Tämän tuotteen ostaminen vaatii 18 vuoden ikää.
  • Ostaaksesi tuotteen, kirjaudu sisään verkkoapteekkiin, jotta ikäsi voidaan varmistaa.

Vaikuttava aine

nikotiini

Käyttötarkoitus

Laastaria käytetään tukemaan tupakoinnin lopettamista. Lääke on itsehoidossa tarkoitettu yli 18-vuotiaille

Annostus

Kun laastarihoito aloitetaan, tupakointi pitää lopettaa. Jos tämä päätös ei pidä, hoitoa ei kannata jatkaa. Laastarin vahvuus valitaan poltettavan savukemäärän perustella. Pakkauksessa on tarkka annostusohje. Yleensä hoito aloitetaan vahvimmalla 21 mg:n laastarilla. Hoidon jatkuessa nikotiiniannosta pienennetään vähitellen. Laastarihoidon kesto on yksilöllinen, tavallisesti noin kolme kuukautta. Laastaria ei pitäisi käyttää yli kuutta kuukautta. Muita nikotiinivalmisteita, kuten purukumia tai imeskelytabletteja, ei saa käyttää laastarin kanssa, ellei lääkäri määrää.

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään puhtaaseen, kuivaan, karvattomaan ja ehjään kohtaan olkapään tai yläkäsivarren iholle. Laastari vaihdetaan 24 tunnin välein. Laastaria painetaan 10-20 sekunnin ajan kiinnitysvaiheessa ihoa vasten. Laastarin kiinnityskohtaa tulee vaihdella, jotta iho ei ärtyisi. Laastaria voi pitää kylvyn ja suihkun ajan.

Vaikutustapa

Nikotiinivalmisteiden avulla nikotiinin pitoisuus elimistössä nostetaan tasolle, jolla tupakoinnin lopettamiseen liittyvät vieroitusoireet helpottuvat tai pysyvät poissa. Nikotiinipitoisuus veressä jää alhaisemmaksi kuin tupakoitaessa. Nikotiinilaastaria käytettäessä monet tupakan savun terveydelle haitalliset aineet, kuten terva ja häkä, jäävät pois. Laastarista nikotiinia imeytyy ihon lävitse verenkiertoon.

Haittavaikutukset

Laastari saattaa ärsyttää ihoa. Joillekin käyttäjille nikotiini voi aiheuttaa päänsärkyä, univaikeuksia tai sydämen tykytystä. Oireet voivat johtua myös tupakoinnin lopettamisesta. Aikuiselle tarkoitettu nikotiiniannos voi aiheuttaa pikkulapselle myrkytyksen.

Raskaus ja imetys

Laastarin käytöstä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä pitää keskustella lääkärin tai hoitajan kanssa.

Säilytys

Ei vaadi erityisolosuhteita.

Ulkonäkö

Pyöreä, päällyskalvo kellertävän okranvärinen, merkintä CG ja CWC/FEF/EME, lääkeainetyyny kellertävä, matriksikerrokset läpikuultavat, liimakerros väritön, suojakalvo suorakulmainen, aluminoitu, kiiltävä, yhdessä reunassa avaamista helpottava lävistys.

Lääkeoppaan tiedot: ©Lääketietokeskus