Korvauslaskuri

Korvauslaskurin avulla voit arvioida lääkekustannuksiasi. Laskenta perustuu laskuriin syöttämiisi tietoihin ja lääkekorvausten laskentasääntöihin. Aloita hakemalla tuote, jonka lääkekustannuksia halua laskea. Voit hakea laskuriin myös
useampia tuotteita. Lopullinen korvaus varmistuu lääkkeen oston yhteydessä farmaseutin varmistettua, että lääkkeen korvattavuuden ehdot täyttyvät. 

Vuoden 2017 alusta asiakas maksaa korvattavat reseptilääkkeensä itse 50 euroon asti. Tämän jälkeen asiakas saa lääkkeistään Kela-korvausta. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria.

Laskuri ei ota huomioon 50 euron alkuomavastuuta. Voit tarkistaa oman vuosittaisen alkuomavastuukertymäsi Kelan asiointipalvelusta.

 

Tuote
Määrä
Hinta
Viitehinta
Toimitusmaksu
Kelan korvaus
Ei-korvattava osuus
Oma-vastuu
Maksettava
Poista

Korvauslaskuri on tyhjä

Maksettava yhteensä 0,00 €

Toimitusmaksu

Reseptillä toimitettaessa lääkkeen hintaan lisätään toimitusmaksu. Korvaus lasketaan toimitusmaksullisesta hinnasta. Toimitusmaksu on korkeampi, jos lääke valmistetaan apteekissa käyttökuntoon (esimerkiksi veden lisääminen antibioottijauheeseen).

Lue lisää Kelan sivulta

Korvauslaskurin rajoitukset

Korvauslaskuri ei laske kaikkia korvauksia, vaan joissain tapauksissa korvaus on selvitettävä asiakaspalvelustamme. Tällaisia ovat esimerkiksi lääkkeet, joissa korvauksen saamiseen liittyy erityisehto, kuten esimerkiksi lääkärin reseptiin tekemä merkintä. Lääkäri voi myös hoidollisista syistä kieltää lääkkeen vaihdon edullisempaan valmisteeseen, jolloin saat lääkkeestä normaalin korvauksen, vaikka lääkkeen hinta olisi korkeampi kuin korvauksen perustana oleva viitehinta.

Korvauksen saamisen edellytykset

Korvauksen saaminen edellyttää, että lääke kuuluu korvattavien lääkkeiden joukkoon ja lääke on määrätty sairauden hoitoon. Lääkettä on käytettävä lääkärin ohjeen mukaisella annostuksella. Reseptillä voi saada korvauksen myös eräistä itsehoitolääkkeistä ja muista tuotteista (esimerkiksi perusvoiteet pitkäaikaisen ihosairauden hoidossa tai kliiniset ravintovalmisteet erityistilanteissa), mikäli korvauksen saamisen ehdot täyttyvät.